fredag 11 november 2016

Elementen alltså

Jag blir galen! Har jag på nivå 2 är det för kallt. Har jag på nivå 3 är det bastuvärme. Och eftersom tyskarna tydligen inte hört talas om ventilation (man ventilerar genom att öppna fönstren och "vädra ut" 3 ggr om dagen 10 min varje gång) så får det inte bli för kallt för då får vi fukt på insidan av fönstren. Och nej, väldigt få vädrar så, dels är man kanske inte ens hemma så mycket, sen kan jag tex inte vädra så för då blir det för kallt för hamstrarna. De är mycket känsliga för drag och för kallt eller för varmt. Deras idealtemp är 20-25 grader (rätt snävt alltså). För kallt hamnar de i vintervila och för varmt får de värmeslag. Båda sakerna är dödliga.
Känsliga små pälsbollar!
Så jag vrider och vrider på elementen och försöker hitta det perfekta läget. Så enkelt det vore med digitala givare. Bara ställa in vilken innetemp man vill ha! *drömmer lite*.

I helgen är det slut på fin veckan och jag har dubbelpass igen. Men båda rätt korta så det är helt okej faktiskt. Men det har varit skönt att få ha 5 lediga kvällar i rad och fått känna sig som en normal människa :)

Inga kommentarer: