fredag 29 juni 2012

Ojojojojoj!

Igår först kurs hela dagen, sedan hem äta, vila lite på soffan, in i duschen och sen iväg till Public Viewing. Vi ville ju vara där i tid för att få en bra plats, så vi var där två timmar innan matchen började. Själva matchen behöver vi ju inte orda så mycket om, än en gång förlorar Tyskland mot Italien i en turnering. Trots alla nya duktiga var det ett annat Tyskland än för 2 år sedan i VM. Men vi får väl hoppas de nya blommar ut nu de två år det är till VM. För talang finns hos dem. Men i år har tex Mario Götze, Thomas Müller och de andra inte alls varit i samma klass som förra året.

Nu möter Pest (Spanien) - Kolera (Italien) i finalen. Vem fasen ska man hålla på? Spanien som nu spelar en sån trist fotboll man nästan somnar (vilket är synd då de förr var rätt roliga att titta på), eller de ständigt fuskande italienarna?

Idag fick jag efter att jag jobbat mellan 6-9.30 åka på utbildning. För ett tag sedan frågade chefen mig om jag ville bli hygienansvarig och idag var visst första utbildningsdagen (hade hon glömt att säga...min chef är lite virrig rätt ofta). Var ju inga problem dock, vi hann klart i god tid då vi har två platser just nu tomma pga dödsfall. Sen för jag och en från städpersonalen (vi är tre, en från köket, vården och städ men hon från köket var sjuk). Var interssant, en hel del att lära sig och läsa på och ändra på. Men ska bli kul. Förutsättningen är dock att vi får med oss cheferna, de måste ju godkänna alla ändringar. Om inte tänker vi inte ta på oss det, för det är vi som blir hängda om föreskrifterna inte följs. Nu måste de ju följa de om de ska få sina tillstånd så det lär väl inte bli så stora problem hoppas jag. I stort måste man också säga att vårt hus ligger bra till. Det är ju ett nybyggt ställe och rätt genomtänkt. Är ju värre för de som har äldre hus, kanske ombyggda som inte en var tänkta till äldreboenden från början.

Sen när jag kom hem, kommer inläggets stora ojojojoj! Läste i Werders forum att mail börjat gå ut till de som ansökt om säsongskort så jag kollade raskt min egen mail, egentligen utan någon större förväntan men jag är EN AV DOM SOM FÅTT ETT KORT!!!! Jag ringde såklart direkt och tackade ja! I år var det 750 säsongskort som inte löstes ut och på väntelistan står ca 3000 personer!

Även om jag denna säsong (förmodligen) inte kommer se alla proffsens hemmamatcher (för första gången). För om Hannover 96 II spelar i närheten, tex på Platz11 eller i Oberneuland (stadsdel till Bremen) samtidigt som proffsen spelar hemma kommer jag att välja att se 4:e Liga faktiskt. Så är det! Men fördelarna är så många att man såklart tackar ja ändå. Jag slipper hålla koll på när biljettsläpp är, betala 4 Euro i porto varje gång och om jag inte råkar vara hemma på rätt dag, slipper jag åka in till stan och hämta ut biljetterna varje gång. Nu får jag ett plastkort hem i juli och som grädde på moset är ett säsongskort om man slår ut det på var gång, dessutom billigare än att köpa biljett till varje match för sig. Fast just nu 1 vecka innan lön, dammar det fasen på mitt lönekonto. Fast jag väntar in nästa 200 Euro från Mareike och Benni för Norderney (som bör komma idag eller imorgon) och helt tomt är det inte heller för den delen. Men nästan....

Inga kommentarer: