måndag 26 september 2011

Phuuuu Werder!

Alltså om man har svagt hjärta ska man INTE se Werder Bremen spela fotboll. Och detta är ju inte första gången man åldras sisådär 20 år under en enda match.

Men det slutade lyckligt även denna gången, med mål i 93 minuten och så vann vi över Hertha BSC, som fick spela 20 min med bara 8 utespelare. Vilket ofta, så också igår, innebär att det står åtta man i målområdet och det är nästan omöjligt komma till avslut. Pizarro gjorde båda målen och det är ju tur vi har honom! Nu måste de andra två (Rosi och Arno) ta och börja göra mål på sina chanser också. För om Piza blir skadad så ser det illa ut....

Idag har jag jobbat och insett att hjälp ja mitt kontrakt går ju ut om 1,5 månad. Har jag iof vetat om länge. Och inte oroat mig, och gör det inte nu heller. Men formellt måste jag visst 3 månader innan ett ettårskontrakt går ut vara anmäld hos Arbetsförmedlingen. Talade en kollega om för mig idag. För om, mot all förmodan men man vet aldrig, ta i trä och allt sånt, jag skulle bli sjuk och inte kan börja jobba 15 november, hos oss eller någon annanstans får jag ingen sjukpenning om jag inte är anmäld där. Så jag har anmält mig idag online. Sen måste jag någon dag under denna veckan dit personligt också.

Har roat mig lite med att kolla jobbannonser, det finns ju både plus och minus med det jobb jag har idag, och jag kollade bara på jobb på sjukhus osv och hittade två intressanta som jag nog kommer skicka iväg en ansökan till i alla fall. Får jag komma på intervju och skulle jag bli erbjuden jobb kan man ju alltid tacka nej om det visar sig att jag får förlängt där jag är nu. Fast då måste en del saker ändra sig där (alltså om jag har någon annanstans att välja på).

Lite kort så är + och - detta:

+: jag har än så länge mer eller mindre själv fått välja mina arbetstider, kollegorna är alla super, vår chef är bra, roligt arbete och hyfsat betalt.
-: schemat kommer alltid mycket mycket sent, högsta chefen på plats hos oss är kass, vi får inte övertiden i pengar utan ska ta den i ledighet men pga nästan ständig personalbrist får vi inte ledigt. Vi har alla mellan 200-300 timmar innestående. Vi får ofta jobba underbemannade (så fort någon blir sjuk mer eller mindre).

Sen tillkommer som sagt ständig personalbrist men det tror jag å andra sidan att det är så överallt inom vården här. I alla fall hör man det jämt och det kommer med jämna mellanrumt krisreportage i tidningarna och på TV.

Nu ska jag ut och springa lite i det fina vädret. 23 grader och sol! :)

PS: Ma&Pa, det kommer en ny Werder tröja till mig hem till er. Fick ju fel storlek sist. Den behöver ni inte direkt skicka vidare, vi kommer beställa fler inom 2 veckor och så får ni skicka med den då.

Ja just ja, veckans träning får ni om 1 vecka med 2 veckor. Glömde spara ner den igår (måste man göra på söndagar för att det ska bli rätt) men pga att jag jobbade och sen direkt drog till Mareike och Benni och sen vidare på fotboll glömde jag bort det helt!

Inga kommentarer: