fredag 30 mars 2012

Vårstädat

När solen kom såg man också hur skitiga mina fönster var. Så jag satte igång med fönsterputsning. Och när jag ändå måste tömma fönsterbrädan och dra fram TV-möbeln och så kunde jag ju lika gärna sätta igång med en riktigt vårstädning. Så det har jag gjort. Dammputsat, dammsugigt, tvättat golv och putsat kakel.

Nu ska jag åka iväg och handla, först duscha bara, vill hinna det innan alla hinner sluta jobbet och ska fredagshandla. Sen fortsätter jag. Ikväll kommer Anni, Benni och Mareike över, de tar med maten jag står för Sky och fotbollen. Först Paderborn i 2.Liga sen Dortmund i Bundesliga. Samtidigt följa Wilhelmshaven som spelar samtidigt som halva Paderbon och halva Dortmundmatchen på liveticker. 4 Ligan sänds ju inte på TV...

Helgen innebär jobb och fotboll.

torsdag 29 mars 2012

Å så kom vintern tillbaka....

Närå riktigt så illa var det inte idag men om man jämför med igår. På förmiddagen 10 grader och regn, på eftermiddagen uppehåll men fortfarande 10 grader bara. Bra val att se träningen igår och inte idag!

Har varit på min massage, sen städat garderoben och valt ut foton att framkalla. Sen läser jag för fullt i alla böcker jag hade med mig från Sverige. 

Ikväll blir det att kolla på fotboll också Atletico Madrid - Hannover och Bilbao - Schalke. 

onsdag 28 mars 2012

Sommar! och Flo.....

Ja, här har vi idag haft svensk sommar temperatur. 21 grader som mest. Vi har varit utomhus nästan hela dagen sen klockan 10. Först var vi och kollade på Werders träning till ca 12.00 och jag fick ett kort med Flo och Lenni och Flo var lustig som alltid :)

Jag hade siktet på Lenni men så kom de båda samtidigt och så sa jag till Mareike då kan jag ju ta ett kort med båda två på. Men så blev Flo uppehållen av några som ville ha hans autograf så jag frågade bara Lenni. Men när vi stod där och Mareike skulle ta kortet kom Flo och Mareike frågade honom om han också kunde ställa sig där. Och Flo svarar: Ohhh nej, ett kort med Lennart Thai! Till saken hör, Lennart Thy uttalas mer Ty inte Thai och dessutom har båda två delat rum sen de var 15 år på internatet och nu bor de tillsammans i en lägenhet sen 1 år tillbaka eller så. Det är alltså två väldigt bra kompisar så han ville "mobba" Lenni lite. Därför skrattar jag och Lenni rätt bra på kortet. Florian Trinks alltså! Alltid rolig med något kul att säga när vi pratar med honom. Utom när han spelar dåligt i U23 då flyger skor, tejprullar och han kan se väldigt pissed off ut!

Fast han kan se ut så här med (från annonsfotografering):


Sen var vi kort inomhus och lämnade plasma innan vi åkte hem och satte oss vid Crossini i solen för lunch. Och efter det ville ingen av oss gå in så vi tog bilen och åkte till Oberneuland (stadsdel strax utanför centrum) där vi gick en fotorunda till strax efter klockan fyra då vi måste åka tillbaka för Mareike hade en träff med folk från sitt universitet.

Själv har jag lyckats packa upp, städa och tvätta - hey! :D

När Mareike kommer hem ska jag över dit igen för vi ska beställa kort och photoshoppa lite tillsammans.

tisdag 27 mars 2012

Slut som artist

Var en otroligt rolig helg men oj så slut man blev. Vi var ju igång från fredag kväll till söndag kväll i princip hela tiden med bara korta stunder hemma för att sova några timmar. Men vi har träffat så mycket trevliga och sanslöst roliga fans från Finland, Sverige, Norge, Tjeckien, England, Skottland, USA, Ryssland och Vitryssland. 

Alla är eniga om, detta gör vi om nästa år!

Igår var jag sedan på vidareutbildning på jobbet. I sig inte så jobbigt kanske, att sitta still och lyssna mest, men det kräver sin koncentration och efter helgen var det de sista krafterna jag hade. Bjöd ut Mareike och Benni igår på middag på Piano, som tack för att jag så ofta blir bjuden på middag av dem. Sen hade jag inte ork till mer, så idag måste jag packa upp, tvätta, städa osv efter resan och helgen. Sen har jag massagetid i kväll också och så ska vi äta tunnbrödrulle till CL-fotbollen.

Jag hoppas hinna ut och tanka lite sol också även om det inte är så varmt. Men imorgon ska det bli sol och 18 grader så vi har redan bestämmt vi ska kolla in träningen på morgonen och sen tänker jag stanna ute hela dagen!

lördag 24 mars 2012

Solig lördag

Ett snabbt inlägg mellan frukost och innan jag ska iväg till Mareike och Co och sen vidare på stan för fortsatta trevligheter i Werders International Fan Weekend.

Men först det tråkiga. Jag måste ha tappat min Ipod Arlanda igår. Har ny efterlyst den så jag hoppas den som hittar den lämnar in den och inte behåller den.

Det trevliga, vi hade en mycket trevlig (och blöt) kväll på pubträffen igår. Men vi var inte där länge, man får ju tänka på att det är party även ikväll liksom. Så redan halv ett var vi hemma faktiskt. Men man hinner mycket på tre timmar ändå. Jag har träffat fans från Sverige, Tjeckien, Finland, USA och Tyskland så klart. Jag såg ryssarna men pratade aldrig med dom, var väldigt mycket folk där så alla hann man inte med.

Igår var det sol och 18 grader här, idag är det sol och just nu ca 12 grader. Men jag vet hur varmt det kan bli i en fullpackad Ostkurve så det blir nog bara matchtröja och trefjärdedels byxor på idag. Men innan matchen blir det först en guidad stadstur och sen en båtfärd på Weser!

torsdag 22 mars 2012

Packa

Så nu måste jag packa och se om jag får med mig allt utan övervikt.

Igår och idag har jag träffat folk, hinner inte skriva så mycket mer.

Imorgon åker jag hem till Bremen och direkt vidare på Werder International Fan Weekend. Så hur mycket jag hinner och orkar rapportera under fredag-söndag får vi se. Misstänker det blir fulla dagar och sena kvällar nämligen.

tisdag 20 mars 2012

Slapp dag

Bara varit hemma och slappat idag. Skönt. För först Dortmundresan, sen resan hit som tog tid och så igår var vi på rull hela dagen med besök i Västerås, så var det idag skönt med en dag utan något inplanerat alls.

Imorgon står träffa Lena på schemat. Hon kommer hit - just ja, måste boka tid med henne på FB! - och så går vi och äter gott någonstans.

På torsdag ska jag träffa brudarna Madde och Helena (från mitt gamla jobb) hemma hos Madde i Säter. Tar bussen till Borlänge, går runt lite på Kupolen och när Helena slutat jobbet i Borlänge (där hon numera jobbar) så åker vi till Madde, sen får jag skjuts av henne hem.

På fredag är det återresa och sen börjar Werder International Fan Weekend med en pubträff nästan direkt när jag kommer hem. Jag hinner precis hem och byta om typ. Mareike hämtar upp mig vid flyget så slipper jag släpa packningen (som är mycket större nu än när jag åkte) på spårvagn och buss.

Ikväll blir det kolla på fotboll också. Greuter Fürth - Dortmund i tyska cupen.

måndag 19 mars 2012

Dortmund och resdag

Den Gula Väggen. Den är väldigt imponerande! Wow. När 40 000 gulklädda människor börja hoppa och sjunga ja då är det mäktigt! Werder förlorade med 0-1, vilket var mindre än väntat. Dels spelade vi med halva vårt A-junior lag ungefär pga skador och så mötte vi Dortmund som inte förlorat nu på 20 matcher. Varav 19 är segrar....

Igår reste jag nästan hela dagen. Buss, spårvagn, flyg, byte av flyg, tåg och väntan däremellan gör att det tar mer än 12 timmar att ta sig från Bremen till Falun.

Idag ska vi åka till Västerås och hälsa på syrran och Theo. Dennis är i Frankrike och åker skidor så han missar jag. Men innan det ska vi handla smågodis, vilken tur att det just denna veckan är rejäl rea uppe på ICA Maxi på just smågodis :)

Blåsig och kallt är det. Brrrr, jag har inte kläder med mig för vinterväder!

fredag 16 mars 2012

Vilken dag!

Först lekte vi fotostudio från 12 till 14 ungefär, lunchade här på nachos. Sen kort förbi Werders träning där jag gjorde foton med Basti och Niclas (Denni frågade jag i förra veckan). Visar korten här sen, Mareike har de ännu i sin kamera.

Efter det tillbaka och göra klart de foton som fattades, Mareike ska ha de till en video. Den ska jag också få sen och då ska ni få se den, den blir super!

Och super har också vädret varit idag, 17 grader och sol! Vi bara njöt när vi satt och kollade på Werders träning.

Nu måste jag packa klart, men jag har bara halva väskan full och inga idéer på vad jag mer måste ha med. Alltså måste jag glömt hälften, för så lite reser jag aldrig med!

Ska försöka komma i säng i vettig tid också, iof blir det inte supertidigt imorgon, strax före åtta ska jag hämta upp Benni och Mareike, så åker vi först till Osnabrück (ligger på vägen till Dortmund) och hämtar Alex innan vi fortsätter neröver till Ruhrområdet.

Idag skadade sig Tim Wiese och Philipp Bargfrede också, så vi åker med halva U19 till Dortmund och dessutom kommer de förmodligen spela i startelvan också...jaja har inte räknat med en vinst hur som helst, jag menar vi möter Dortmund! Hemma!!. De har inte förlorat hemma på de senaste 19 matcherna. Men jag ska äntligen få se den Gula Väggen och Westfahlenstadion (även om den numera har ett sponsornamn och heter Signal Iduna Park). På sydläktaren där ståplatserna för hemmapubliken är, går det in 40 000 personer. När Weserstadion är full, sitter och står där 42500. Ni ser skillnaden eller? I Dortmund har man ett publiksnitt på över 80 0000, och är med det värdsledande. Det är så coolt så det finns inte.

torsdag 15 mars 2012

SEMESTER

Häääärligt. Och behövligt!

Idag sol och 15 grader och så ska det fortsätta de närmaste dagarna. Super!

Imorgon, förbereda för Sverige resan och så ska vi leka fotostudio här hemma hos mig också. Packa måste jag också göra för på lördagen är vi hela dagen i Dortmund och kommer runt midnatt tillbaka till Bremen.

Halv fyra på morgonen måste jag gå upp på söndag. Kan inte lova jag har tid att rapportera något innan söndag kväll men om jag hinner blir det något imorgon. Lördagen går i alla fall helt bort det kan jag redan nu säga.

tisdag 13 mars 2012

Igår och idag

Igår blev jag ju oväntat ledig då vår kurs blev inställd. Firade det med att sova länge och sen efter en sen frukost och lite surfande åkte jag först och lämnade plasma och traskade efter det vidare in på stan. Gick runt lite och tittade lite i affärer men köpte inget mer än ett par pennor. De går åt på jobbet nämligen! Så fort man glömmer en så är den borta...

Idag har jag jobbat men bara mellan 06.30 och 10.30. Just nu har jag tvätt i en maskin och sen måste jag tillbaka till jobbet 13.30 för arbetsplatsträff. Ska efter det passa på att handla på Real eftersom den affären ligger i närheten av jobbet, fylla på Pepsi Max och popcorn förrådet (båda sakerna fattas på vårt Netto här och inte heller Rewe som vi har i närheten har dessa varor i sortimentet).

Ikväll har jag också nästa massagetermin, får inte glömma den, är på en knepig tid 18.20, lätt att missa!

söndag 11 mars 2012

Nr 1 i Norden är vi!!

Jaaahaaaa så är deeeeet! Vi har idag vunnit det lilla Nordderbyt mot Hannover med 3-0. Och Rosi gjorde mål igen. Stora Nordderbyt vann vi ju mot Hamburg för ett par veckor sedan. Till Nordlagen räknas också Wolfsburg och de spelar vi borta mot om 3 veckor tror jag det är.

Och som grädde på moset är jag oväntat ledig imorgon. Vår vidareutbildning del 3 i Kinestik är inställd för läraren är sjuk. Häääääärligt!

Och ytterligare ett plus. Jag kände knappt av ryggen nått trots att man inte står bra (ryggmässigt tänkt) i Ostkurve! Bara lite lite mot slutet av matchen. Nästa massagetid är på tisdag. Sen dröjer det tyvärr pga att jag är i Sverige och de var lite fullbokade ca 2 veckor innan nästa efter det.

lördag 10 mars 2012

TV-kväll

Just nu Bundesliga konferens (för ingen match vill jag se supergärna alltså ser jag snuttar från alla) och sen efter det Dortmund som spelar kvällsmatchen.

Ska även samtidigt följa Mello på datorn och DSDS (Deutschland sucht den Superstar) på TV:n. Måtte Euphoria eller Shout it out vinna. Resten är ju bara plågsamt att lyssna på.

fredag 9 mars 2012

Bytt är bytt!

Japp, har lyckats byta till mig dagpass 31 mars så jag inte missar hemmamatchen mot Mainz. Nu missar jag bara U23:s hemmamatch nästa vecka och det kan jag leva med.

Massage nr 2 idag och jäklar vad ont det gjorde idag. Hua...förra gången var det bara skönt men jag antar nu när hon fått "loss" musklerna lite kom hon idag ner på djupet och på vissa punkter kändes det vill jag lova. Men det hjälper så då får det gärna göra lite ont.

Idag var jobbet riktigt roligt, allt bara flöt på lätt och bra och vi hade en massa tid över till att göra lite roliga saker med de boende. Jag och Alina jobbar bra ihop!

Nu ser jag på 2 Bundesliga fotboll. Paderborn - Bochum och så måste jag ju zappa lite och se Union Berlin - Duisburg (Felix Wiedwald) också.

torsdag 8 mars 2012

Jihaaaaa

Vet ni igår fick jag ju massage. Kändes inget speciellt så och även igår var det lite ont i ryggen men idag har jag varit helt fri från värk! Och det fast vi stod länge och kollade på träningen idag. Normalt får jag då efter en halvtimme super ont. Ska ju dit imorgon igen blir bra, då kanske jag kan fixa söndagen och ståplats på söndag utan allt för mycket problem.

Vi har haft lustig väder idag. Regn i morse, hagel mitt på dagen och soligt och fint på eftermiddagen. Så efter vi kollat på Werders träning gick vi förbi Eislabor och åt glass. Idag åt jag pumpa/äpple och nogat. Pumpa/äpple var supergott.

onsdag 7 mars 2012

Sjukgymnastik

Eller ja, det var ju "bara" massage jag fick, men bra sådan. Ska dit igen på fredag. Hon avslutade med att smörja in en skön värmesalva som värmer superbra just nu.

För övrigt har dagen bestått av jobb och nu ligga på soffan. Har fyra dagpass till i följd, gäller att inte slita ut sig i onödan ;)

tisdag 6 mars 2012

Det bidde ingen Prommis

Jag bytte om stack iväg och ett par hus bort fick jag syn på Posten. Då jag var rätt säker på att idag måste paketet komma så vände jag och satte mig att vänta på henne. Och, jodå jag hade rätt. Paketet kom idag! :)

Så det bidde ingen Prommis. För när hon väl var här (nyss) så blir det för sent. Måste äta vid 12 och sen cykla iväg till jobbet. Men jag får väl njuta av solen och den blå himmlen på cykeln istället då. Går ju det med.

Fast lite sur blir jag. Igår var det grått och trist idag när jag ska jobba kväll (extra dessutom!) så är det strålande väder. Jävla skit!

måndag 5 mars 2012

Effektiv dag

Har hunnit med allt jag skulle göra fast jag hade svårt för att komma igång i förmiddags. Men när jag väl sätter fart är jag jäkligt effektiv!

Imorgon jobbar jag kväll, jag hoppas därför att paketet med tröjorna dyker upp imorgon så jag inte måste knata till Posten någon dag och hämta de. Sen är imorgon sista dagen min bok som jag beställt ska komma. Det står i mailet den är skickad redan 23 feb och borde varit här för länge sen men det står också att förväntad leveranstid är 1-6 mars så innan 6 mars kan jag inte besvära mig. Den är i alla fall köpt av ett företag så det lär ju inte bli några problem med att reklamera försendelsen. Är en bok om Photoshop för Dummies jag beställt :). Det finns hundratals eller mer sidor på nätet gratis men jag föredrar att ha en bok att bläddra i när jag ska lära mig och prova hur man gör.

Nu har DFB schemalagt de resterade speldagarna i ligan också. Så imorgon blir det till att fråga om någon kan byta mitt kvällspass den 31 mars med mig. Annars missar jag den hemmamatchen.

Apropå paketet jag väntar på, jag har ju inte själv beställt någon tröja denna gången utan jag väntar ivrigt på smågodiset som också är med! Mums! Sen kan jag till min stora glädje meddela, jag har hittat majs att poppa popcorn på här! Jag har ju alltid letat bland chipsen och så tills någon talade om för mig att popcornsmajsen finns bland frukt och grönt här. Okej, det är ju torkade majscorn men jag tyckte ändå det var liiiiite långsökt. Nog passer det bättre bland chipsen?


söndag 4 mars 2012

Ledig dag

Imorgon har jag min enda lediga dag innan jag går på semester (i nästan 2 veckor *yey*). Kör sen alltså på i 10 dagar men som tur lite varierat kväll, dag och vidareutbildning. Då känns det inte så hårt trots allt och jag har ju också något kul att se fram emot.

Men eftersom jag vet hur trött jag blir när jag jobbar så mycket så har jag rätt mycket att hinna med imorgon så trots ledig dag måste jag nog ställa väckarklockan så jag inte sover bort halva dagen.....

lördag 3 mars 2012

Werder *suck*

Hur kan man spela så bra och lysande i Nordderbyt mot Hamburg för att veckan därpå göra en riktigt skitmatch mot ett lag på nedre halvan och sen följa upp det idag med en ännu sämre insats mot tabelljumbon? Helt klart saknas inställning för att kunnande finns visade de ju mot Hamburg. Nu får vi hoppas de tar fram lite jävlar anamma mot Hannover (vårt lilla nordderby) och Dortmund (tabelledarna). Det är de nästa matcherna nämligen.

Före den matchen som vi såg på TV:n var vi på Platz 11 och såg U23 spela 1-1. Där var det i alla fall lite positivt för de spelade mycket bättre än de gjort på länge och hade lite otur med missade målchanser och bortdömda offsidemål, där i alla fall ett var rätt tveksamt.

Igår var jag ledig, var och lämnade plasma, handlade, städade mm, dvs sånt där vardagstråk man inte hinner med (eller orkar med) när man jobbar.

Nu hoppas jag Dortmund vinner kvällsmatchen mot Mainz 05. Då drar de nämligen ifrån i toppen för Bayern förlorade igen idag. I alla fall nått att glädja sig åt! :)

torsdag 1 mars 2012

Comeback

Ja, det var ordet för gårdagen.

Comeback nr 1 var Kevin i Hamburg. Hans Wilhelmshaven spelade mot St Pauli II (en uppskjuten match från i vintras) och han fick bli inbytt i 67:e minuten och lyckades spela utan att dra på sig några gula eller röda kort! Det gör ju att hoppet för att han spelar nästa fredag när vi planerar en tripp mot kusten ökar. Han måste bara hålla sig i skinnet nu i helgen också...;). Wilhelmshaven ledde och höll på att vinna när St Pauli fick en straff som ingen förstår varför och så slutade matchen 2-2.

Comeback nr 2 var att Basti fick komma in i slutet av landskampen Polen - Portugal i Warsawa efter över 1 års uppehåll pga skada. Roligt var att polackerna spelade brallorna av portugiserna och även om det slutade 0-0 hade Polen så många målchanser och var mycket bättre.

Comeback nr 3 var att Tyskland åter spelade en landskamp i Bremen. Tyvärr var jag inte på plats, över 500 kr för en biljett är för närvarande lite för mycket för mig. Men jag såg det hela på TV:n samtidigt som jag tittade på Polens match. Mareike och Benni med Mareikes föräldrar var däremot i Stadion. Jag vet inte om det blir någon mer landskamp här, de förlorar nämligen såfort de spelar i Bremen och så också igår med 1-2 mot Frankrike.