lördag 27 februari 2016

Blä vilken natt

Först fick jag jaga utbrytarhamster vid halv två. Det har varit på gång, jag har hört hon har gnagt men hade ju hoppats hon gnagde på benen till inredningen eller nått, Men nej då. Igår natt hörde jag att ljuden lät lite väl och gick upp och lyste med ficklampa bakom buren och där satt minsann en skyldig Flo och försökte se oskyldig ut.

Och hon hade ju ingen direkt lust komma fram. Och det stora schabraket till bur kan jag inte skjuta fram hur som helst. Men efter lite lock och pock kom hon fram. Fick sen finna sig i att bli utestängd på uteplatsen (där kan hon inte gnaga sig ut, är plexiglas eller ytterväggarna till lägenheten...haha). Fördelen är dessutom att jag då idag inte behöver vänta halva natten på henne för att kunna väga henne. Tji för henne! :)

Sen sov jag dåligt resten av natten och vaknade till och från. Och idag kunde jag inte sova länge då jag måste gå upp klockan 9 för att hinna fixa saker på förmiddagen.

Idag ska jag försöka stärka baksidan även på hennes etage. Hon bor ju längst ner så jag hoppas att jag kan skjuta in träskivor mellan väggen och buren och på så sätt få tätt utan att behöva försöka dra fram den och behöva spika. Det var svårt nog när jag lagade Fluffis hål och då var ett etage tomt. Numera är alla tre fulla. Jag tror det ska gå. Men först ska jag i lugn och ro se alla fotbollsmatcher jag vill se. Tur jag har ledig helg så jag kan ägna kvällen åt det. Längst upp bor Fernando och han har då hittills inte visat några som helst gnagartalanger. Sällan de manliga hamstrarna håller på med sånt. Det är typsikt för dessa randaltjejer.

Har varit och lämnat plasma och handlat. Jag och Hanna får ändra våra planer lite. Istället för att gå på bio och ut och äta kommer hon hit så ser vi fotboll och äter här så jag behövde handla en del saker. Hennes jobb strular igen. Det är ofta de betalar ut hennes lön för sent. Igår fick hon igen ett mail att lönen inte kommer på måndag utan först i slutet av veckan. Tyvärr kan hon inte bara byta jobb då hon inte är EU-medborgare (kommer från Vitryssland) så det hänger ihop med arbetstillstånd och uppehållstillstånd och visa. Hon måste hålla ut till maj, sen har hon ett icke tidsbegränsat arbetstillstånd och kan söka andra jobb.

Men gör inget, vi fixar lite trevligt här hemma hos mig istället. Jag ska laga blomkålspaella.

Inga kommentarer: