söndag 28 februari 2016

Skön söndag!

Maten var supergod! Enkel att göra och smakade super. Skriver av receptet här sist ifall någon vill prova.

Vi har kollat på fotboll, Luna har kollat på hamstrarna (som inte var ett dugg rädda för henne, jag trodde de skulle reagera när hon stod på andra sidan plexiskivan och krafsade) och vi har planerat och räknat på vad en tripp till Madrid skulle kosta. Nu får ni hålla tummarna Hanna kan komma med. Om 1-2 veckor vet hon hur mycket hon får tillbaka på skatten. Då hon ju jobbar hemifrån har hon en del avdrag, det hänger på hur de går igenom. Vore så kul!!

Här kommer receptet på Blomkålspaella (för 2 pers).

1 litet blomkålshuvud
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 röd paprika
50 g sockerbönor
1/2 paket saffran (jag ville ha mer krydda och tog 1 helt)
100 g Cabanossi (stark salamikorv eller annan stark korv)
150 g skalade räkor (jag gillar inte räkor så mycket så tog 100 g)
100 g musslor (jag körde utan)
1 tärning grönsaksbuljong
10 st cocktailtomater
Bladpersilja

Riv blomkålen på ett rivjärn och koka kort i buljongen.
Hacka löken fint och stekt den, blanda ner pressad vitlök
Häll på den kokade blomkålen och saffranet samt blanda i paprika, sockerböner och korven (skär alla sakerna först i små delar)
Till sist blanda i räkor (och ev musslor) och låt allt bli varmt.
Krydda med salt och peppar
Servera med cocktailtomater och persiljan.

Man kan byta ut räkorna eller korven mot kyckling om man inte gillar något av det.

Inga kommentarer: