söndag 25 februari 2007

Fucking jävla skit Japan

Vindarna var INTE snälla för Finland idag. När Lappi skulle hoppa var det helt vindstilla och hans hopp tog bara slut redan vid 101 meter. Sen kom nr 2 i laget Matti och han hade bakvind! Inte lätt att hoppa långt då även om han lyckades ta sig ner till 119 meter. Men då var ju Finland redan hopplöst efter. Olli hade bra förhållanden men även Ahonen hade kassa vindar. Inför finalrundan låg dom på en sjunde plats.

Lappi hade inte en av sina bättre dagar då han även i andra omgången hoppade lite för kort, 112,5 meter bara . Matti hade åter bakvind (!) och landade på 109 meter. Men tack vare suverän hoppning från Olli, 135 meter i andra hoppet och okej från Ahonen 119,0 (i bakvind) så hoppade dom upp sig till en slutlig fjärde plats. Det var iof fler lag som drabbades av vindarna men inte så att alla hopparna hade skitvindar på samma sätt som Finland.

Surt värre då alla fyra hoppade mycket bra i provomgången.

Det enda som möjligen är lite "bra" är väl att tack vare att Lappi och Matti inte hoppat på topp (även om Matti hade bakvindar i båda hoppen) så finns det ju en chans att Havu får starta nästa helg när det är dags för normal backen. Men Olli, vilken FORM han är i!

Grattis till Österrike, Norge och Japan som tog medaljerna.

Inga kommentarer: