onsdag 5 oktober 2011

Klimahause

Coolt. Man kan bara säga coolt. Klimahause i Bremerhaven ligger på 8 graden öst. Så man har helt enkelt byggt upp ett hus och i detta hus följer man 8:e längdgraden ett varv runt jorden. Man hamnar då i länder som Schweiz, Kamerun, Italien, Namibia, Samoa, Tyskland och Alaska. Och där har man byggt upp som det är i dessa länder. Alltså är det alper och glaciärer i Schzweiz, varmt och hett i Kamerum, tropiskt på Samoa, kallt och torrt på Antarktis osv.

Man passerar totalt 5 klimatzoner allt från 30 grader varmt i öknen till -grader. På varje ställe får man veta mer om hur en typisk familj lever där. Går inte riktigt att förklara, måste upplevas.

25 november går där ett Klimahaus-lopp, 1 km genom 5 klimatzonen. Jag funderar på att vara med där. Hur coolt vore inte det? Kostar dessutom inte skjortan heller, 19 Euro om man anmäler före 15 november (då ingår dessutom en nudelbuffé att äta ifrån). Allt går dessutom till en stiftelse som forskar över klimatet.

Förutom det har jag och Mareike precis varit och lämnat plasma och imorgon åker vi till Cloppenburg och ser Werder testspela mot Osnabrück.

Inga kommentarer: