söndag 24 maj 2015

Vi vann visst!

Jag såg när de sjöng men gick och la mig när röstningen började då jag ju måste upp och jobba imorse. Men vi vann visst? Måste varit oväntat, i alla fall här i landet pratade man om andra favoriter och Sverige fick kritiken, låten är ju inget speciellt men optiskt är den super. Så kanske var det som gjorde det?

Slutet på Bundesliga blev precis så spännande som man trott och hoppats. I omgångar var alla de sex inblandade lagen på nerflyttningsplats. Men till slut blev det Paderborn (väntat) och Freiburg (oväntat) som fick lämna. Hamburg klarade sig till en kvalplats i år igen. Måste alltså spela mot trean i 2 Bundesliga om en plats i högsta divisionen. Största förlorarna var Freiburg. De var de enda som hade det i egna händer, de andra fem var beroende av utgången i de andra matcherna och för Freiburg hade ett oavgjort räckt. Nu rasade man från plats 14 till plats 17 och bye bye. Räddade sig kvar gjorde Hannover, Hertha och Stuttgart, där just Stuttgart var de stora vinnarna. De låg nämligen klart sist länge länge i liga och startade där även idag. Men räddade sig till en 14 plats.

Och idag fortsätter samma dramatik i 2 Bundesliga. 3 lag slåss om plats 2 (direkt uppflyttning) och plats 3 (kvalplats) och sex lag försöker undvika att ramla ur.

Inga kommentarer: