måndag 29 juli 2013

Rotfyllning....

jag slapp inte undan en sådan. Idag har hon rensat upp och lagt i medicin. Den 12:e ska jag dit och en annan tandläkare som är specialist ska borra i kanalerna. På min fråga hur ont det gör, påstod hon att det värsta var idag, det skulle göra mindre ont. Och idag var inte så farligt, hon fick iof lägga dit extra bedövning 2 ggr men sen gick det nästan smärtfritt. Fast hon sa det kan göra ont när bedövningen går ur.

Så då var det ju bra, jag mer eller mindre räknat med det och kört min träning på väg hem från jobbet, fast det är Body Pump ikväll och jag inte varit på en sån klass på evigheter.

Var och lämnade plasma före tandläkaren också så resten av kvällen kan spenderas på soffan i väntan på att bedövningen går ur.

Rotfyllningen som de rekommenderar mig kommer kosta 250 Euro. Det är för att mina kanaler är så trånga och då är det bättre med en annan behandling än den som sjukförsäkringen betalar nästan allt av. Normalt använder man visst nått slags metallsaker. Men på mig ska de använda någon slags borr. Men ska jag göra eländet är det ju bättre göra det ordentligt... Nyfiken som jag är har jag googlat på priset i Sverige. Jag har tre kanaler i denna tand och enligt prislistan i Stockholms Folktandvård är priset då 4620 kr. Jag betalar mindre än hälften här i Tyskland och det trots att jag inte gör den enkla rotfyllningen. Så trots att jag kommer att ha lagt ut närmare 1000 Euro när jag är klar (ja det har tyvärr varit många hål att laga) så är jag glad jag lagat mina tänder här och inte i Sverige!

Så nu ska jag knåpa ihop ett inlägg om helgen. Kommer senare ikväll.

Inga kommentarer: