onsdag 8 augusti 2007

Hästskrälle!!

Jag börjar bli trött på Galax förmåga att skaffa sig sår! Idag hade hon ett sår på insidan ena fram och ett fult sår 1 cm nedanför vänster öga. Sen i förra veckan har hon ett fult sår på ena bak som jag kämpar med och i förrgår kom hon in med ett litet på andra bak, mest hudavskrap men ändå! De andra är hela och fina och ingen är elak så det är bara hon som är mer högt än lågt och inte ser sig för!

Eftersom det inte var nygjort var jag tveksam till om det skulle gå att sy. Ringde min kompis Helena som är veterinär och v ille höra dels om hon var hemma (jobbar på Strömsholm men kommer från Falun) men hon hade mobilsvar på, ringde sen Anna (annan veterinärkompis som jobbar på Strömsholm men är från Falun men hon var inte heller i Dalarna) som svarade och tyckte på min beskrivning det lät ungefär vad jag trodde, tveksamt. Ringde och kollade vem som hade jouren bland Distriktarna och nej helst inte den tack!

Lena kom under tiden och gemensamt gjorde vi rent såret, det är inte djupt men öppet sår i augusti är ju inte så kul. Jenny dök också upp och Flurpas medryttare. Jenny tyckte jag skulle ringa Mats A (veterinär på ATG-kliniken) som bor i närheten och höra om han kunde titta i alla fall, så jag gjorde det. Ringde och frågade om jag fick rida förbi och han kunde ta sig en titt om det var värt att sy eller ej. Så på med alla saker, och flughuvan utanpå Galax huvud till sist.

Lena red Galax, jag på Action. Vi tog närmaste vägen till Wilkesbacka, förbi goflbanan. På vägen dit ringde Helena tillbaka så jag travade Action på halvlånga tyglar med enhandfattning och pratade i mobilen med andra. Tur han är snäll!!

Väl framme så tittade Mats på såret och han höll med mig, det är ingen idé att sy, utan håll rent, håll flugfritt och hör av mig om det blir infekterat så fixar han antibiotika. Vi kunde rida som vanligt om hon inte verkade irriterad och det var hon inte. Så hemvägen gick via banvallen där vi travade och galopperade.

Hemma blev det sårvård, nu har hon tre sår på tre ben som måste tvättas och läggas om + såret vid ögat nu också. Sucka.

Men tur ändå hon gjorde det idag eftersom jag åker imorgon. Lena ska hoppa Galax imorgon och Åsa följer med och hjälper så Lena går igenom med Åsa hur hon ska göra. Sen får Åsa sköta om det hela fre-sönd för Lena är borta men har telefonjour om det blir värre. Lena får då i sin tur ringa Mats.

Det är inte bara att sticka, man ska fixa hästvakter, kattvakt och fiskvakt! Men det löser sig ju alltid men är inte kul när hästskrället inte håller sig hel när man ska åka bort!

Inga kommentarer: