onsdag 12 september 2007

Back to Uppsala?

Vad hände igår? Jo så här var det. Det började med att jag vaknar (efter alldeles för lite sömn, jag är inte van gå upp vid sju) och hittar en lapp på golvet innanför min ytterdörr. Tydligen har det flera gånger luktat så mycket katturin från min lägenhet att mina grannar inte kunnat bo i sina bostäder! Hmmm låt mig betvivla. Jag har två innekatter som har en varsinn kattlåda fylld med absorberande kattsand. Toaletten ligger längst bort från ytterdörren. Så lukten ska alltså leta sig ut därifrån, genom min ytterdörr, ut i trapphuset och in genom deras ytterdörrar?? Knappast. Det skulle ju innebära det fullkomligt måste STINKA kattpiss i min lägenhet och det gör det inte!! Ok jag kanske är immun tänker ni men då hade nog alla de som bott här några nätter i sommar och de på mitt jobb påpekat något då det skulle sätta sig i mina kläder också. Så nu vägrar jag bo kvar här. Jag ska bort så fort som möjligt. Ska höra med mina föräldrar imorgon om jag får "hyra" deras extra rum tills jag hittar något annat, annars är min bror ett alternativ även om han bor åt helt fel håll för mig. Jag började alltså morgonen på uruselt humör.

Kommer till jobbet och har arbetsplatsmöte hela dagen. När frågan om vår framtid (LKC) kommer upp kan man inte ge några besked. Vi sitter nu i en sliten, sunkig lokal som är för liten när nya radiosystemet kommer (2009 till Falun) och det innebär man borde börja bygga nytt eller flytta till nya lokaler under 2008 dvs det borde nu i slutet av 2007 vara jäkligt aktuellt! Men vi får till svar det finns inga beslut om något. Flytt, renovering eller nedläggning (eller i praktiken förmodligen ihopslagning med Gävle eller Västerås).

Samtidigt så slutar eller är 8 st på väg bort (dom som är påväg är sådana vi vet söker andra jobb) och man kommer inte ersätta någon av dom. Man börjar ju fundera.......eller hur?

Anna kläcker då ur sig till mig (hon är på väg bort eller tillbaka också för hennes del till Uppsala) så hon säger till mig, ska du inte hänga med tillbaka? Man ska inte plantera tankar i mig (Vicky minns Zakopane...) jag började ju så klart fundera. De söker 9 st nya i Uppsala och vi båda är certifierade = bra förhandlingsläge. Så Anna ringer min fd chef och nämner hon kanske kan locka med mig och han är jäkligt positiv. Vi skulle tex få jobba i samma turlag. En av orsakerna till att jag valde flytta tillbaka var att dom gick ifrån turlag och att det är DYRT i Uppsala med två hästar. Nu är turlaget tillbaka då försöket inte gick väl ut. Så kan jag bara hitta en billig lägenhet, billig uppstallning och få betalande medryttare så är det jäkligt intressant för mig! Speciellt som jag troligen höjer min lön rejält!! (För backhoppningen ger jag inte upp! Då stannar jag hellre trots allt och ser vad som händer här....) Här i Falun har jag med 5 år erfarenhet samma lön som nyanställda för jag var anställd en månad fel här i Falun i sista löneökningen så jag fick 0 kronor.......

Måste nog göra + och - listor tror jag. Jag älskar naturen här och avskyr Uppsalas slätter, närheten till Lugnet är kanon men det är 3 tävlingar om året där, jag kan ju åka hit och se dem.... både min bror och mina föräldrar bor ju här. Usch jag vet inte!!!! Och saken är den jag måste bestämma mig fort!! Uppsala är i läget att de ska ringa in folk på intervjuer.

1 kommentar:

Malin sa...

Uppsala uppsala!då bor vi i samma stad grymt ju