måndag 2 december 2013

Banken

Var på möte hos min bankman idag. Allt såg bra ut, han konstaterade att jag kommer bli "rik" som pensionär :). Jag kommer få pengar från Sverige, från Tyskland, jag har en privat försäkring och från och med nu betalar mitt jobb också in pengar till en försäkring. Jag är mycket gott förberedd sa han. Speciellt om jag är kvar i Tyskland. Fast personligen tycker jag det vore rätt kul om man kunde vara lite rik nu med... ;)

Sen var han jätteimponerad över hur bra min tyska var. Jag tyckte, det borde den väl vara efter 3 år här men han sa att det var långt ifrån alla som kunde prata så bra efter så kort tid. Det enda han tyckte jag kunde fundera på, var att jag betalar väldigt mycket i hyra. Och jag vet jag gör ju det när man tänker på hur stor (eller eg liten) min lägenhet är. Men den ligger ju rätt bra. Fast å andra sidan, det ser ut som att jag inte kommer kunna byta jobbställe utan blir kvar i Oberneuland och då får jag väl fundera på om jag kanske skulle bo lite närmare jobbet.

Jag åker ju på en månad 76 gånger till och från jobbet á 7 km. Om jag räknar högt, är jag på stan 1 gång i veckan och till Werder och deras olika arenor 4 gånger i veckan. Det blir då 40 gånger i månaden á 7 km i så fall (och då har jag räknat väldigt högt, skulle tro utslaget på ett år är det mindre gånger). Är ju inga problem så länge det är cykelväder. Men nu på vintern blir det dyra bensinpengar. Men denna vinter händer inget i alla fall. Det är nått jag får fundera på under nästa vår/sommar. Blir bara min utbildning godkänd tjänar jag ju plötsligt bra och då är det inga problem. Vore skönt om det kunde hända lite på den fronten. Jag vet de håller på med det men det går trögt. Myndigheter är ju inte snabba direkt....

1 kommentar:

Yohseefeen sa...

Härligt! Själv lär ja bli fattig, men en krona i pension lär jag väl få från Tyskland! Haha!