torsdag 5 december 2013

Xaver

Än så länge har jag inte märkt av honom men det blåser mer och mer för varje timme som går nu på förmiddagen. Skolorna har stängt, alla julmarknader i Nordtyskland har stängt (även här i Bremen), färjorna till Nordsjööarna är inställda och hamnarna är stängda. En del flyg är inställda också och man har redan sagt tågen kommer bli försenade eller inställda.

Man har gått ut på radion och bett alla som har sina bilar parkerade vid hamnarna och i lågt belägna p-hus att hämta dom. Vattnet ska stiga med mellan 2 - 2,5 m mot normalt högvatten.

Vi väntar på Xaver. Han ska ju komma med full kraft under eftermiddagen/kvällen med orkanbyar, regn, hagel och snö. Det har varnats för att det kan bli upp till 20 cm snö. Låter ju inte mycket, jag är ju van vid mer, men det är inte de andra kan man säga. Så om det verkligen blir så, lär jag se till att gå upp lite extra tidigt imorgon annars kommer jag inte komma i tid till jobbet.

Men jag tror snön kommer främst vid kusterna, vi brukar inte bli så drabbade.

Denna gången har jag tur, har arbetat klart, måste alltså inte ut mer idag. Har handlat också så jag kan lugnt sitta hemma i soffan och titta på eländet.

2 kommentarer:

Yohseefeen sa...

Hur har det gått? Jag har tänkt på dig där uppe i Bremen!

Tasja sa...

Väldigt lugnt. Lite blåst, lite översvämning men jag tycker stormen Christian var värre. Men säkert mycket pga att de då var rätt oförberedda. Denna gång tog de i i överkant men hellre det.

Och Weserstadion klarade sig med 30 cm från att bli översvämmad så det blir spel imorgon också! :)