måndag 13 januari 2014

Ett elände klart

Tandläkarbesöket är klart. Och ja det var ju ingen lagning eller så utan råd och dåd om min nya tand. Men eländigt var det ändå.... Min del att betala är sisådär 35 000 kr. Som hittat.... Har lite sparat, och operationen ska göras först i mars och jag behöver betala första delen (är i tre delar) först i maj så jag ska försöka betala i alla fall 20 000 kr kontant. Sen blir det som ett avbetalningslån på den sista 15 000 krs delen.

Jag blir dessutom sjukskriven i 3-3,5 veckor efter operationen. Och under den tiden får jag inte gör nått alls. Inte jobba, inte lyfta tungt, inte ens sporta får jag göra. Men som tur är får jag ju i alla 100% av min lön ändå här i Tyskland. Bra jag frågade om det i alla fall så jag kan förvarna på jobbet om att jag blir borta ett tag.

Nu ska jag åka och besikta bilen. Jag hoppas den är frisk. För om den inte är det, får jag nog ställa av den och börja använda cykeln lite tidigare än tänkt. Motion är bra! Tänk positivt.

2 kommentarer:

Yohseefeen sa...

Åh herregud vilken summa! Hoppas på att bilen går igenom dock!

Tasja sa...

Jaaa, som tur var, var jag förvarnad om sidådär 2200 Euro, nu blev det iof lite mer men annars hade jag nog svimmat när jag fick totalsumman.