måndag 27 januari 2014

Så helgen och idag

Sådär ja. Helgen började med att jag på lördag morgon i väldigt kallt väder cyklade till jobbet då jag ju på nått sätt måste få dit cykeln jobbet köpt åt mig att ha där. Visade sig trots allt vara ett bra dag då det på söndag morgon hade snöat - för Bremen - hela 3-4 cm. Hade alltså varit mycket värre. Dessutom var det nästan lika kallt. Inatt hade det snöat lite till så nu har vi runt 5-7 cm men imorse var de snabba med att ploga gång- och cykelbanor. Gatorna är fortfarande inte plogade så när man kommer cyklande och måste in på en gata så är det svårcyklat men annars går det finfint.

Snöfotboll med U19
Mellan passen på lördagen kollade vi när U19 träningsspelade mot U19 från Braunschweig. Det var kallt (har jag nämt det...). Matchen slutade 2-2, helt onödigt då Werder ledde men i slutminuten tacklade Werders målvakt en anfallare från Braunschweig och det blev straffspark.

Sven och Lars Bender
På söndagen så spelade ju då Werder, jag såg inget av matchen då jag jobbade men vad jag hört var det en rätt trist match, som oturligt nog för Werder slutade 0-0. Otur för att Werder hade gjort ett mål, som fel dömdes bort som offsidemål. För övrigt var det en rätt "lustig" omgång där lag som inte vunnit på evigheter vann och lite sånt. Båda Bender-tvillingarna gjorde tex mål för sina lag men förlorade ändå. Vilket var riktigt illa för de spelar i Dortmund respektive Leverkusen och på så sätt fick det där hemska Bayern München ännu mer försprång och tja man kan väl säga att de redan har vunnit ligan. De kommer inte förlora så många matcher att de andra lagen kan gå ikapp.

Idag började min sköna vecka och jag var klar vid 11-tiden. Vilket iof är ovanligt sent men all snö gjorde det tog lite extra tid. Sen på eftermiddagen var jag till banken för att stoppa betalningarna på min pensionsförsäkring för ett år samt få en del av summan jag har utbetald. Så var det nämligen sagt till mig att man kunde göra när man sålde in den där föräkringen till mig. Visade sig ju inte stämma (jag är inte ens förvånad). Jag kan visserligen göra ett uppehåll på 1 år MEN jag måste då betala ränta och den summan som inte betalas in på dessa 12 månader måste jag i en klumpsumma eller genom en högre månadssumma betala sen i alla fall (närmare 10 000 kr). Vad är då vitsen med ett uppehåll? Så jag sa upp den istället. Förlorar dom ju visserligen på, jag var ju beredd att fortsätta efter pausen. Nu kommer jag istället efter mitt uppehåll teckna en ny hos ett annat bolag.

Jaja, unnade mig en pizza idag och nu är jag i alla fall mätt.

Inga kommentarer: