onsdag 29 april 2015

Ojojoj pokal

Alltså i år är de här sista pokalmatcherna ingen lek alltså. Igår hade matchen allt. Först dominas av Bayern som gjorde 1-0 och ett tag såg det solklart ut. Så solklart att jag kort lämnade TV:n och underhöll mig med Kassandra. Men hörde sen Dortmund tog över och så gjorde de 1-1 så då gick jag tillbaka. Tog med mig Kassandra som fick leka av sig på lekplatsen i vardagsrummet. En trött Kassandra är en bra Kassandra ;).

I alla fall så blev det förlängning där en Dortmundspelare fick gul-rött kort och så var de bara 10. Men det höll sig oavgjort och se gick det till straffar. En väldigt ovanlig straffläggning. I mål hade Dortmund dessutom sin andra målvakt. Som har en väldigt bra statistik just mot Bayern. Tre matcher, tre vinster.

Först ut var Philipp Lahm och han halkade precis när han skulle skjuta så bollen flög 3 meter över mål. Dortmunds Gündogan satte sin boll.

Nr 2 i Bayern var Xabi Alonso och han kopierade Lahm och halkade precis likadant! Tur de spelade hemma i München, annars hade väl Bayern påstått Dortmund manipulerat gräset eller nått. Dortmunds Sebastian Kehl satte sin straff.

Nr 3 var Mario Götze (fd Dortmundspelare) och där räddade målisen Mitch Langerak utan problem (rätt svagt lagt straff också). Nu kunde det avgöras. Men Dortmunds Mats Hummels la en lika dålig straff han med så Neuer räddade utan problem.

Nr 4 var då Bayerns målvakt Neuer mot Langerak. Men han sköt i ribban. Och då var det klart!

Dortmund är i pokalfinal. Där möter de Wolfsburg eller 3 Liga laget Bielefeld. Den matchen spelas ikväll. Få se om den ska bli lika spännande.

Men sent blev det ju, så nu ska jag gå och lägga mig i sängen och sova lite middag :). Ifall det blir sent med förlängning och straffar ikväll med. Alla 4 kvartsfinalerna gick ju till förlängning och tre av dom även vidare till straffar och så första semin igår igen förlängning och straffar. Så det ligger i luften liksom.

Har nu i alla fall sett alla hamstrar utom Fluffet. Hon har dessutom inte ätit på 2 dagar. Inte bra. Hörde henne iof både i förrgår och igår när hon grävde runt i spånet. Men att hon inte rört maten på 2 dagar är inte så bra så om hon inte visar sig ikväll får jag gräva fram henne och kolla. Inte lätt när man har 2 meter långt, 60 cm brett och 30 cm djupt att leta på. Ibland äter hon varannan dag och hon har säkert hamstrat frön där under men 3 dagar utan går inte. Thekla såg jag också först igår och hon var lite misstänksam först men jag fjäskade lite så kom hon ut. De har väl inte gillat allt oljud som var. Musen, Jojo och Flixx såg jag direkt i förrgår och Kassandra med så klart.

Inga kommentarer: