onsdag 31 oktober 2007

jisses så trött och jag som ska festa ikväll

Lyckades ju inte somna förrän tre inatt eller nått. Låg och funderade på om jag skulle lyckas få ihop mina planer så jag också kan stanna i Zakopane till CoC:n. Tror jag kan lägga in Veto-dagar i schemat så jag kan stannat till den 5:e. Naturligtis så krånglar det med flyg hem, går inga direkt den 5:e utan det är 4:e eller 6:e som gäller, och isåfall får det nog bli den 6:e + 1 hotellnatt till i Krakow. Jag kan iof flyga via London eller Warsawa den 5:e men till betydligt dyrare biljett. Men om jag inte lyckas utverka lediga dagar nog på jobbet får det bli så ändå. Vi bor ju billigare än vad jag räknat med så det går på ett ut. Så håll tummarna för att jag får ihop lediga dagar nog. Kan inte kolla förrän imorgon när jag jobbar.

Hur som helst så har jag lyckats beta av alla punkter på min lista, fick tag på släpvagnsfirman till slut som skulle kolla vad de hade inne vs vad jag kan få för mitt släp, vill ju inte lägga något emellan, helst vill jag få lite över om det går ju. Men hur som helst de hör av sig sen.

Ska nu vila mig 1 timme så jag blir fit for fight till ikväll. Är supertrött då jag var tvungen gå upp tidigt imorse så jag skulle behöva få sova en timme innan kvällens partande.

Happy Halloween allihopa (som jag helt missat är idag, blev påmind i Vickans blogg)

Och Alice har nog kul i Polen just nu! Have fun girl!!!

Värsta idéen ju

Fick en som bra idé inatt när jag inte kunde sova. Fast jag måste kolla med en massa folk innan jag vet om den funkar. Men jag hoppas allt går att lösa.

Sen tackade jag just nej till ca 2000 kr också. De ville jag skulle jobba övertid inatt. Men jag vill ju vara med och fira av Anna ikväll + att jag lovat skjutsa min pappa imorgon kl 09.00. Så jag sa faktiskt nej även om jag verkligen hade haft nytta av dom där pengarna. Men men så får det bli denna gången.

Nu ska jag försöka byta min hästtransport till något mindre också om den där jäkla släpfirman bara ville svara i telefon. Jag har en IFOR Williams HB510R (den största man kan ha typ) och det är helt onödigt nu när jag åker ungefär 1 ggn i månaden med en häst mot förr 3-4 ggr i veckan med två hästar varje gång.

Sen skulle jag egentligen behövt försvara Suomen Hiihtoliitto lite men jag orkar inte författa något bra svar på tyska och svara på engelska på tyska sidor är banna banna. Men bara för att en viss Y:s boyfriend inte är sams med förbundet behöver ju inte göra man baktalar dom så enormt som hon gör men äh jag orkar inte lägga mig i. Men det är ju lite småkul (eller mest småkorkat egentligen...haha) när man jämför Finland med Österrike. Viss skillnad i pengar och resurser i dom där två förbunden liksom. Är ju ungefär som att klaga som fan på Sverige och börja jämföra dom med Norge eller Finland (eller ännu dummare Österrike eller Tyskland typ) när dom ju faktiskt gör så gott dom kan med dom pengar dom har. Men vissa har visst svårt att förstå skillnaden tydligen. Jaja nu ska jag hasta iväg har en fullspäckad dag framför mig!

tisdag 30 oktober 2007

Bokat har jag men betalat vet i fan

Lyckades med Vickans hjälp boka en hotellnatt i Krakow. Jag kommer ju dit den 23:e och hon först den 24:e så jag måste bo en natt i Krakow själv. Boka var busenkelt den delen var på engelska. Men när jag skulle betala via kontokort så var texten bara på polska. Men jag tror jag har betalat oxå. Är ju bara att kolla om någon dag om de dragit pengar.


Tar väl bussen till stan från flyget och sen taxi till hotellet. Hoppas de kan engelska där bättre än i Zakopane. Men buss förstod han ju i alla fall och lyckades jag där så ska jag väl lyckas här, nu har jag dessutom inte heller lika tidspress. Har ju nästan hela dagen på mig att komma fram till hotellet. Sist åkte jag ju taxi sen två olika bussar för att komma till flygplatsen i Katowitze.

Nu ska jag "bara" åka buss och taxi. Bussen från Krakow till Zakopane får jag ju sällskap på av Vickan. Fast tillbaka ska jag sen själv åka buss från Zakopane till Krakow och sen från Krakow till flygplatsen och förhoppningsvis hinna till flyget också. Pyssligt det där. Flyget går dock inte förrän 12.50 så jag hoppas det går bra allt. Men först innan det ska vi ju klara av hela backhopparveckan också. Sen skulle jag så gäääärna vilja åka till Ruka men någon gång måste jag ju jobba oxå så det blir inte Finland i november. Kanske Nordic Tournament i mars istället (Lahti & Kuopio). Kanske kanske. Beror på om jag har råd med det. För så klart går Planica före!!

Hmpf tack så mycket Vickan.....

bara för att hon var på mig så mycket igår och tjatade så var Objektet tillbaka i mina drömmar igen. Sucka, jag som just blivit av med det ju!! Men ska väl inte klaga för mycket lyckades sova från 23 till 08 och för att vara mig är det helt oooootrooooligt. :)

Skulle göra massor av saker idag men av det blev det bara två gjorda. Så har massor kvar imorgon med. Är trött på att leta runt i affärer. Är på jakt efter en perfekt present nämligen som ska finnas i sport eller järnaffärer men nu har jag varit i varenda i hela den här staden utan att lyckas hitta det jag är ute efter. Retsamt. Ska maila återförsäljaren och få namn på vilken jäkla affär nära Falun som saken kan tänkas finnas i.


Imorgon utgång och party då tjejgänget på jobbet ska fira av Anna som flyttar till Uppsala.

måndag 29 oktober 2007

Ehh vad hände??!!??

Blev "överfallen" på MSN av Vickan. Jag skulle bara gratta henne och fråga om hennes date och säga hon var väldigt modig och helt plöstligt så var allt fokus på mig. Har inte hämtat mig än.....;)

Vad hände liksom, var kom det ifrån?! Fattar nada...hahaha

Och jag är inte lika modig, eller lika ihärdig kanske är rätt ord. Äh jag vet inte......

Men nu börjar Cityakuten så nu tänker jag inte tänka mer på det. Just nu i alla fall....;)








söndag 28 oktober 2007

HAPPY <3

Jag är så jäkla happy för tillfället. Vet inte varför, kanske för att vi snart går in i November, och ja jag är ju inte som andra, jag älskar November.

Kommer 1 november lista allt som är bra med denna månad!

Vinteridrotterna har börjat! *äntligen*

Igår var det alpint och längd, och idag mer längd. Häääärligt. Äntligen är det alltid något bra man kan se på TV:n på helgerna. Fast vi får vänta en hel månad på backhoppningen. Inte lika lätt köra ut lite konstsnö i dom backarna lixom.....

lördag 27 oktober 2007

Jag och norrmän

Som alla kanske märkt så har jag lite svårt för norrmän ibland. Alltså egentligen har jag inget emot dom, dom är alltid snälla, galna och så är ju deras språk helt underbart. Men de kan ibland vara lite för "mycket" också. Av någon underlig anledning tycks norrmän gilla mig, men det kan bli lite för på i alla fall. Eftersom jag är 25% norsk själv också ;) så jag borde ju kanske vara lite snällare mot dom.



Men NorwegianAir gillar jag. 439 kr för att flyga Arlanda-Krakow t.o.r! Det är inte illa det. Så jag ska sluta klaga på norrmän.

fredag 26 oktober 2007

Träningsläger i Kranj

Finnarna har varit i Kranj på träningsläger.

Här kan ni ser fler bilder: Kranj oktober 2007
Arttu, Havu, Vellu, Harri, Matti, Ville & Tommi

torsdag 25 oktober 2007

Intervju med Janne Ahonen

This summer Janne was in Finland and spent time with his family and on his boat between some jumping training and drag races. He kindly accepted to talk a bit and to answer some questions about summer and some of his memories.

At what time do you wake up?
I wake up at 7am, 7.30am. In general it's Tiia that wakes up first.
What do you eat for breakfast?
I drink more or less three cups of coffee.
What do you eat for lunch?
I eat something around 5pm.
What's your favorite meal?
I don't have many. But in summer I like barbecue.
How do you relax?
In summer I'm used to relax on my boat.
What's your favorite season?
Summer and winter.
What do you prefer in summer?
To be short I'll say going out with the boat when it's not planned or barbecue in family.
When do you watch TV?
I watch TV in the evening after the news. Sometimes we watch TV on the boat.
A good movie, it's...
Based on a true story.
How do you use Internet?
Almost everyday especially for my company (ref: Radius)
In what are you good at?
In my company management.
Do you have any bad habit?
Yes, to say that I'll do my work the following day.
What's your own success?
To be successful with another passion (dragracing).
What's your philosophy with money?
I think that when you are poor there is no risk if you buy only cheap items.
What do you think of the other sex?
I'm admirative!
How often do you meet your friends?
Very rarely because I'm on the road 200 days a year.
Are you going often to party?
Nowadays less and less often...
What means family for you?
It's the most important in the world.
What did you heritate from your mother/father?
My mother gave me the finesse and the creativity.
Any nice childhood memory?
A trip in caravan through Finland with my little brother.
Where is your favorite place in Finland
At my place.
Where is your favorite place in Lahti?
The sport centre.
Any pleasant travel?
My honeymoon in the Seychelles islands.
What's your dream trip?
I don't really know. I'm traveling in the stars for more than 15 years and that, it's a dream.

Och ifall ni har missat det så ska han ha barn igen. Ska komma i nyår om allt går som planerat.

Så trööööött *snark*

Sov kanske 2 timmar inatt. Hade iof somnat i hyfsad tid när jag vaknar av ett SMS halv två. Sen for det lite SMS fram och tillbaka och sen låg jag vaken ett par timmar innan jag somnade mellan fyra och halv fem på morgonen. Klockan ringde 05.45 hade morgonpasset i stallet.

Skönt nog ringde min Medis i går och frågade om hon fick ta med sig Den Vilda på sin ridlektion så jag hade bara Action att rida. Men -4 grader imorse gjorde att det inte blev någon ridning. Kan ju bara skritta isåfall och då rider jag hellre honom imorgon (han går ju bara 4 dgr i veckan). Så fixade klart i stallet var hemma 08.30 och stupade isäng och sov till 14.00. Sen betalade jag snabbt räkningarna och nu sitter jag på jobbet till 23.00.

Another exciting day in my life ;)

onsdag 24 oktober 2007

Rosa bandet

Please, give your help

The Breast Cancer site is having trouble getting enough people to click on their site daily to meet their quota of donating at least one free mammogram a day to an underprivileged woman. It takes less than a minute to go to their site and click on "donating a mammogram" for free (pink window in the middle).

This doesn't cost you a thing. Their corporate sponsors/advertisers usethe number of daily visits to donate mammogram in exchange for advertising.

Here's the web site! Pass it along to people you know. http://www.thebreastcancersite.com/

COPY THIS POST TO YOUR BLOGS!

tisdag 23 oktober 2007

Lennä Nykäsen Matti

Från norska VG. Orkar inte översätta alla kan väl läsa norska hoppas jag.

Den tidligere idrettsstjernen har de siste årene vært i søkelyset for alt annet enn å hoppe på ski. I stedet er det konemisshandling, fylleslag og knivbruk som har stukket av med overskriftene.

Men nå har Nykänen spent på seg hoppskiene for første gang på 15 år. Mandag hoppet han to ganger i K65-bakken i Kuopio.

Satset ikke skikkelig
- Beina er fulle av melkesyre. Nå gjør det vondt i føttene. Fysikken er ikke så god at jeg nyter dette ennå, sa Nykänen til den finske avisen Savon Sanomat etter hoppet.

Tirsdag hoppet han igjen - og landet på 30 meter. Ifølge Savon Sanomat pleide Nykänen å hoppe over 70 meter i samme bakke da han var på sitt beste.

- Jeg satset ikke skikkelig på disse hoppene. Mitt første skikkelige hopp blir først om et par uker, mente Nykänen.

Må ned i vekt
Nå sikter han mot veteran-VM om fire måneder.

Før det må Nykänen gå ned minst 6-7 kilo - helst ti - for å hevde seg, sier han selv. Først når han har kommet seg ned i vekt starter styrketreningen for alvor.

Vennene til Nykänen skal ha forsøkt å overtale han i ett år for å begynne å trene igjen.

- Nå lengter jeg etter å få nyte hoppene igjen. Det viktigste blir å få være med i veteran-VM om fire måneder og treffe mine gamle venner, sa Matti Nykänen etter treningsøkten.

Ännu ett ljuvligt dagpass på jobbet

blääääääääääää har väl sovit 3 timmar kanske. Jag är inte gjord för att jobba dagtid längre.

måndag 22 oktober 2007

Happy and Sad



Mixed feelings.

har bestämt mig för en del saker.

söndag 21 oktober 2007

Green eyes

Green eyes are better than blue
I ain’t trying to be mean I’m just telling the truth
its enough to make me run away with you
darling green eyes are better than blue

lördag 20 oktober 2007

Är det så??? Skillnaden mellan män och kvinnor i duschen

Så duschar kvinnan:
1. Tar av sig kläderna, stoppar dem i tvättkorgen, givetvis färgsorterade.

2. Tar av sig morgonrocken och går till badrummet. Möter mannen på vägen, drar åt morgonrocken lite extra och småspringer mot badrummet samtidigt som hon passar på att dammtorka vägglisterna.

3. Ställer sig framför spegeln och granskar sig själv i detalj. Slappnar av i hela kroppen så att hon blir riktigt missnöjd med hur fet hon blivit.

4. Ställer sig i duschen, tar fram tvättlappar till ansiktet, armarna, benen och ryggen. Skrubbar sig omsorgsfullt och passar även på att fila fötterna. Avslutar denna procedur med att gnugga rent kaklet från småfläcker.

5. Tvättar håret med specialschampo innehållande avocado, honung, glansmedel och 83 vitaminer.

6. Tar specialsuperduperbalsam i håret och låter det verka i 15 minuter.

7. Tvättar ansiktet noga i 10 minuter med en svindyr tvål som innehåller päron, valnötskärnor och hudstimulerande ämnen.

8. Tvättar kroppen med en ännu dyrare lyxtvål som innehåller meganyttiga ämnen som motverkar åldrande.

9. Sköljer ur balsamet ur håret, detta är viktigt så det tar minst 10 minuter. Man måste se till att allt balsam försvinner. Annars kommer frillan se tung och platt ut.

10. Rakar sig under armarna och på benen men bestämmer sig för att använda en epilator vid bikinilinjen.

11. Skriker högt och sliter ner en del av draperiet när mannen stänger av varmvattnet.

12. Stänger av duschen.

13. Skakar av allt vatten från kroppen.

14. Kliver ut och torkar sig med en handduk stor som en världsdel, passar på att torka av golvet så att allt ser fräscht ut igen. Putsar av imman från spegeln.

15. Lindar in håret i en superabsorberande handduk avsedd endast för hårtorkning.

16. Finkammar hela kroppen efter diverse hår, finnar och plitor. Attackerar dem med pincett, peang och naglarna.

17. Går tillbaka mot sovrummet iförd tidigare nämnda morgonrock.

18. Möter mannen på vägen och drar åt morgonrocken ordentligt.

19. Påklädningsproceduren inleds, den brukar ta mellan 90 och 120 minuter beroende på dagsform och humör.

Så duschar mannen:

1. Klär av sig medan han sitter på sängen, lämnar en brun fläck på överkastet och kastar alla kläderna på golvet.

2. Går naken till badrummet. Möter kvinnan på vägen dit, visar stolt upp sin sneda penis och skriker som en elefant.

3. Ställer sig framför spegeln och drar in magen. Granskar storleken på sin penis, kliar sig på pungen och luktar sedan på sina fingar.

4. Ställer sig i duschen.

5. Tvättar ansikte med tvål.

6. Lägger en brakskit och håller på att trilla ihop av skratt därför att det ekade så häftigt i badrummet.

7. Lugnar ner sig, men bryter ihop i ett asgarv när lukten når näsan.

8. Tvättar sina ädlare delar och området där ikring med en tvål, det råkar vara kvinnans svindyra ansiktstvål.

9. Tvättar röven med samma tvål och lämnar kvar lite grova hårstrån på den.

10. Tvättar håret med samma tvål.

11. Gör en punkfrissa av könshåren och garvar förnöjt.

12. Pinkar på väggen och känner att fötterna blir varmare.

13. Kliver ur duschen men märker inte att han glömt att dra för draperiet när han klev in. Nu är hela golvet, toastolen samt toalettpappret vattendränkt.

14. Torkar sig snabbt och lätt och låter handduken falla mot golvet.

15. Drar allt vad han kan i förhuden så att penisen blir smal som en penna och 35 cm lång.

16. Glömmer att släcka lampan och halkar ut ur badrummet pga allt vatten som samlats på golvet.

17. Går naken till sovrummet. Han möter kvinnan och bestämmer sig för att visa sina nyaste penistrix: Långdraget från punkt 15, "magdaskaren" där penis slås mot buken och åstadkommer ett jättehäftigt ljud samt att böja bak snorren och knipa med benen så att han liknar en kvinna. Efter denna sagolika föreställning ställer han sig framför kvinnan och hoppar upp och ner samtidigt som han skriker som en elefant. (Kul snoppljud här också...)

18. Kör en raptävling med sig själv och klär på sig på mindre än 2 minuter.

Nyss vaknat

ska skynda mig till stallet, sen hem duscha och åka och jobba natt igen. Tar nog och rider Action och tar med mig Den Vilda som handhäst. Ja så får det bli.

Matti Nykänen tränar igen

Coolt! Han tränar för fullt i Kuopio inför Veteran-VM. Hans tränare sen förr, Matti Pulli berättar att målet är guld i VM.

Iltasanomat

Österrikare alltså?!

Haha läste just i Vickans blogg att det var ackreditering till Österrikarnas Mästerskap. Är väl bara där det kan hända. *asg*

Hos svenskarna är man mycket välkommen, likså hos finnarna bara att traska rakt på. Norrmännen de sötisarna de sände till och med sitt mästerskap live på InternetTV. Det kan ju Finnarna få ta efter *tips hörrni* Förrsten blev Lobben mästare har jag nog glömt att tala om. Deras NM gick ju för en veckan sedan. Skäms på mig! Jaja nu intresserar ju norrmänen mig inte så mycket iof. Men ändå. Nordbor är de ju hur som helst.
Resultater:
1) Thomas Lobben, Moingen 286,2 (134,5-140,5)
2) Anders Jacobsen, Ringkollen 285,8 (134-140,5)
3) Andreas Vilberg, Jardar 279,3 (137-135)
4) Tom Hilde, Asker 272,6 (131-137)
5) Lars Bystøl, Eldar 270,1 (136-132)
6) Roar Ljøkelsøy, Orkdal 269,1 (133,5-132)
7) Anders Bardal, Steinkjer 264,1 (131-132)
8) Bjørn Einar Romøren, Hosle 258,5 (128-133)
9) Sigurd Pettersen, Rollag og Veggli 256,6 (133,5-127)
10) Kenneth Gangnes, Kolbukameratene 254,8 (127-132,5)
11) Vegard Swensen, Asker 253,0 (128-130,5)
12) Espen Rian, Stadsbygd 251,2 (128-129,5)
13) Henning Stensrud, Hurdal 236,8 (117-135)
14) Eirik Kjelstrup, Bækkelaget 232,4 (123-126)
15) Andreas Stjernen, Sprova 226,7 (120-125)

fredag 19 oktober 2007

Ibland är jag hopplös


Jag vet jag nog sa att jag skulle gå och lägga mig före midnatt igår?! hahahaha

Kl 06.08 tvingade jag mig i säng för jag skulle upp 10.30. Annars hade jag nog varit uppe längre. Var tvungen läsa ut en som bra bok. Hann inte så sista spännande delen har jag precis avslutat. Men nu måste jag gå och lägga mig några timmar för jag ska jobba inatt och jag är bra trött nu alltså.

Ses sen med andra ord!


torsdag 18 oktober 2007

En riktigt slödag

Hua idag har jag verkligen varit lat. Sov till ett, glodde på tv ett par timmar, sen till stallet men orkade inte rida. var kallt, blåste, jag hade en massa ursäkter. Åkte förbi Citygross i alla fall på hemvägen och handlade hästmat då allt var på upphällningen, lucern, müsli och pellets. Sen hem och slöa framför datorn.

Hittade violglass på affären förresten. Jag älskar verkligen violsmak och den var urgod.

Fast ska försöka lägga mig före midnatt idag i alla fall.

Slut för idag

Jag vet jag har störd dygnsrytm och konstiga sovvanor men nu ska jag gå och lägga mig, promise!

onsdag 17 oktober 2007

More happy today

Finns en svensk backhoppare som ligger mig mycket varmt om hjärtat, han är toppen på alla sätt och vis och han får mig alltid glad när vi snackar även om vi som idag nästan bara snackat jobb. Så kom på mig själv med att sitta och fånle efter vårt samtal. En lagom dos av honom så kommer jag hålla mig på bra humör hela tiden :)

Så nu har jag väl som vanligt sagt alldeles för mycket *s*. Men vad ni än tror så tycker jag himla mycket om honom men "bara" som kompis. Vissa klickar man helt enkelt bara med så fort man träffar dom.

Snodde Vickans ide

Ja jag VET ibland är jag en hopplös Copycat. Men jag är en sucker för sådana där frågesaker. I alla fall så skickade jag ut det och den som lyckades pricka mest rätt var tadaaaaa; Vickan. Fast hon är den som känt mig kortast tid. Men det är ju inte tiden som är avgörande utan annat. Men för rättvisans skull ska jag väl säga de andra mest sett min stallperson så Janicka får stora pluspoäng som var riktigt riktigt nära trots att hon aldrig varit med mig på backhoppning. Eller på vissa frågor finns ju inga "rätta" svar. Men på de som det finns ska det vara så här:

Mina mellan namn: Ingegärd, Margaretha
Röker jag: Nix, nej, aldrig
Ögonfärg: Trickfråga. Står gröna i passet men de ser mest blå ut tycker jag. Så blågröna möjligen??
Har jag syskon: Japp, 2 stycken
Favoritsysselsättning: Backhoppning *s*, stallet och datorn
Favoritmusik: (Just nu) BRA finsk soundtrack och annan finsk musik *s*, pop, rock
Blyg eller outgoing: Båda faktiskt
Rebell eller följer regler: Både ock. Som Vickan säger I do work at the Police.... men ibland rebellar jag lite.
Spec talang: Tyvärr är jag mycket bra på att häva ut mig precis allt vad jag tänker på till folk. Både bra och dåligt....hahahaha. Och jag vet hur man dödar en orkidee med :)
Hur många barn har jag: 0 eller 4 om man räknar mina djur som mina barn (2 katter, 2 hästar)
På en öde ö: Tog jag nog med mig ett av mina djur (sällskap är bra)


Här ser ni deras svar:

1. Name: . ...............................Vicky
2. Where did we meet: ........ .............................in Innsbruck or really on the net
3. Take a stab at my middle name: ............................. Margareta?
4. How long have you known me: ................................ like 6 months
5. Do I smoke: ............ ......... no
6. What was your first impression of me upon meeting : skijumping girl like moi....................
7. Color of my eyes : ................................ blue
8. Do I have any siblings & how many : ... ........................2 I think
9. What's one of my favorite things to do : ..... .......... skijumping and eating chocolate
10. Do you remember one of the first things I said to you : hej ?? :P.............................
11. What's my favorite type of music : ................... bad finnish soundtrack ;)
12. What is the best feature about me : you are easy to deal with :) ......................................
13. Am I shy or outgoing : ...................... both i would say
14. Am I a rebel or do I follow the rules : .. ................... both, well you work at the police :P
15. What's your favorite memory of me : ....................... when we talked about two different things in bed...hahahaof
16. Any special talents : ......................... telling people exacly what you think..haha
17. Would you consider me a friend : ........... ........ of course
18. How many children do I have : ................0
19. If there was one good nickname for me, what would it be : .Jossan :P.........................
20. If you and I were stranded on a desert island, what one thing would I bring ? .. ............. chocolate or your cat :P

1. Name: . Janicka
2. Where did we meet: I stallet
3. Take a stab at my middle name: (Jossan) nä provar med… Helena
4. How long have you known me: ? sju år
5. Do I smoke: nono
6. What was your first impression of me upon meeting : tuff, tyst, super med hästarna!
7. Color of my eyes : gröna?
8. Do I have any siblings & how many : två
9. What's one of my favorite things to do : Rida, BACKHOPPNING och bio!
10. Do you remember one of the first things I said to you : Hej… ;o)
11. What's my favorite type of music : Allt
12. What is the best feature about me : super vän som alltid ställer upp!
13. Am I shy or outgoing : både och
14. Am I a rebel or do I follow the rules : hehe no rules
15. What's your favorite memory of me : När vi packade in hästarna I trailern och åkte och tränade för Tove, kul var det!
16. Any special talents : vet hur man vattnar en orkidée *fniss*
17. Would you consider me a friend : JA
18. How many children do I have : fyra ;o)
19. If there was one good nickname for me, what would it be : kloker
20. If you and I were stranded on a desert island, what one thing would I bring ? cola light citron eller pepsi max

tisdag 16 oktober 2007

Life is not easy

I know what I want, baby, that is you.
My fellings are strong, I know they are true.
You are so cute, cant you see?
I love you so, why do you hate me?
Dream of you every night
Why cant my love to you go right?

Okej då

Jag försöker försvinna men det går ju inte. Visst ni är underbara girls som undrar var jag håller hus. Tackar för mail, SMS och MSN mess. Jag har inte gått och dränkt mig eller nått. Men jag är typen som "blir tyst" när jag inte trivs med tillvaron. Men ni drar ju bara fram mig hela tiden. Så tystnaden är bruten...

Red en träning igår på Den Vilda. Usch fick både skäll och dåligt samvete. Jag VET jag har försakat hästarna lite men inte så mycket så jag borde förtjäna det där. Dessutom var träningen i Lisselhaga och alla som kan Dalarnas geografi vet då vilken by jag åkte igenom igår två gånger. Det var JOBBIGT kan jag säga att bara göra det. Ändå ska jag självplåga mig själv snart och åka upp till Lugnet.......

Jaja för att döva samvetet var jag kvar länge i stallet igår och även idag har jag varit där hela förmiddagen och pysslat, klippt Den Vilda, ridit Action, smort läder och städat samt borstat lite extra på båda.

Jag lever

men är bara lite fed up just nu.

Skärper mig snart.

PUSS

fredag 12 oktober 2007

Preliminära terminer nästa säsong

Årets har ju inte ens startat än men redan ligger säsongen 2008/2009 ute. Ej fastställda så klart men så här ser det ut så här långt:

SGP 2008

26 juli Hiza, lagtävling
27 juli Hiza
1 aug Einsiedeln
3 aug Courchevel
4 aug Pragelato
29 aug Zakopane
30 aug Zakopane
5 sept Hakuba
6 sept Hakuba
3 okt Oberhof
4 okt Liberec

Jo det är rätt att det är Liberec direkt efter Oberhof. Tydligen ska kvalet gå på fm och tävlingen på kvällen. Mysko och knasigt om ni frågar mig!

WC Vinter 2008/2009

28 nov ej fastställt
29 nov ej fastställt
6 dec ej fastställt
7 dec ej fastställt
13 dec ej fastställt
14 dec ej fastställt (de är alltså Kuusamo, Trondheim och Lillehammer som ligger risigt till. Antar det beror på snöbristen förra året. Beslut om vilka som får dessa tävlingar kommer efter januari. Undrar varför? :) fast det är ju inte troligt mellaneuropa har snö om inte vi i Norden har det ju....)
20 dec Engelberg
21 dec Engelberg (super man kanske kan se den på plats och hinna hem till julafton. Snällt ;) )

30 dec Oberstdorf
1 jan GAP
4 jan Innsbruck
6 jan Bischofshofen

10 jan Kulm, skidflygning
11 jan Kulm, skidflygning
16 jan Zakopane
17 jan Zakopane
24 jan Vancouver
25 jan Vancouver

31 jan Sapporo
1 feb Sapporo
7 feb Willingen, lag
8 feb Willingen
11 feb Klingenthal
14 feb Oberstdorf, skidflygning
15 feb Oberstdorf, skidflygning lag

21 feb VM Liberec, normal backe
27 feb VM Liberec, stor backe
28 feb VM Liberec, lag

7 mars Lahti, lag
8 mars Lahti
10 mars Kuopio
13 mars Lillehammer
15 mars Oslo
20 mars Planica, skidflygning
21 mars Planica, skidflygning lag
22 mars Planica, skidflygning

En väldig massa skidflygning blir det. Och undrar hur många som ena helgen flyger till Kanada och helgen efter direkt Japan? Inte många tror jag.

Saknar inspiration

Usch jag borde göra en massa saker;

* lägga in nytt schema för nästa period på jobbet
* bestämma mig för framtida bostadsort
* skaffa en lägenhet när jag gjort det
* ta reda på hur det går med försäljningen av den jag har
* byta till vinterdäck på bilen
* planera min vardag lite bättre så jag slipper stressa/inte hinna med
* strukturera upp träningen för hästarna

men jag orkar inte ta tag i det. Men okej två saker är jag så illa tvungen fixa, vinterdäcken - för jag gillar inte att åka i diket och schema på jobbet för annars gör någon det åt mig och då får jag en massa äckliga dagpass. Sen ligger bostadsfrågan rätt het och aktuell men eftersom jag alltid kan bo hos min bror eller mina föräldrar ett tag så skjuter jag lite fint upp det.

Need to get myself togheter soon!!! Really soon!!
och ingen snö fick vi heller *sur*

torsdag 11 oktober 2007

Ibland är det inte kul att ha häst

Idag är en sån dag. +2 grader, snöblandat regn som öst ner hela dagen. Då är det jättekul att stå som jag gör med mina hästar, ute på landet, utan ridhus, utan helinackordering. Det är verkligen jättekul att med stelfrusna fingrar packa hösilage utomhus, stå i regnet och vänta på att hästarna ska masa sig till grinden, att hantera genomblöta, leriga tunga täcken så man själv får all väta och lera på sig. Hästarna är blöta genom täckerna, rida kan du glömma då både du och hästen redan är genomblöta och frusna.

Det är då man önskar man stod på en jätteanläggning där hästarna kom in på eftermiddagen, stod torra och fina i sin box när man kom. Bara att ta ut och borsta lite på, sadla och gå till det uppvärmda ridhuset och rida sitt pass innan man ställer in hästen i boxen igen.

Men så finns ju dom där gulddagarna när solen skiner, det luktar solvarm häst, det blåser lite lagom så alla flugor är borta och du galopperar i full fart över en grön äng.






Men idag var ingen sån dag......

Sa jag att jag skulle sova tidigt?

Ni kan ju själva titta på tiden.

Jag ska i alla fall försöka gå och sova nu. Mycket snurrar i huvudet. Den ena säger så, den andra säger si och inget stämmer med hur den tredje agerar men men;

Jag fattar inget jag men det är väl inte meningen jag ska göra det kanske?

onsdag 10 oktober 2007

Hemma, trött, sova

Äntligen hemma efter 12 timmars resa nästan. Första flyget gick bra Innsbruck - Köln. Men flyget Köln - Arlanda var nästan en timme försenat så jag börjde bli nervös jag skulle missa mitt tåg men tack var lite snabbare flygtid än beräknat så hann jag! Skönt för det hade varit rätt jobbigt få lov ta ett senare tåg. Är jättetrött, ska verkligen försöka gå och lägga mig i vettig tid ikväll. Jobbar sen 4 nätter så sovmorgon får jag ju :).

Vi ska få 2 dm snö inatt. HOPPAS det stämmer!! Fast den kommer ju knappast ligga kvar men någon dag kanske med lite tur. Dagstemp här är bara 4 grader. Fast det vore kanske skönt få på hästarna vinterskorna och hufgripsen först kanske innan snön bestämmer sig för att stanna.

Måste verkligen sätta fart med en del saker också som skaffa ny bostad, bestämma bostadsort osv men orkar inte idag....

måndag 8 oktober 2007

Winter please come.....

Jag vill ha snö, vinter och backhoppning på riktigt.

Miss them

(sorry det inte blev så fint men jag sitter utomhus i Klingenthal i +4 och gör detta)

Still Klingenthal

Det har hänt något som jag aldrig trodde skulle hända. Jag och Malin har hittat en Österrikare vi faktiskt gillar. Mest för att vi tycker synd om honom, för han verkar så ensam hela tiden och så för han är så annorlunda mot de andra.

Imorse när vi skulle åka till backen (jag och Vickan, Malin sov) så stod han helt själv på andra sidan vägen och väntade. Såg ut som han skulle gå över gatan bara och vi sa till varann, vad gör han här? (eftersom alla andra var och tränade). Men vi trodde han fått ledigt eller nått. När vi kommer fram och står och tittar så kommer han helt plötsligt hoppandes. Så troligen försov han sig eller nått och stod och väntade på skjuts. Stackarn. Ingen som ens väcker honom.

Så vi är numera fans av Martin Koch. :)


söndag 7 oktober 2007

Kvar i Klingenthal

Jag och Malin har ju hela helgen sökt flyg för att kunna åka hem tidigare då ingen av oss kände för att bo jättetrångt hos Emi i tre nätter, eftersom hon är lite underlig. Sen tänkte vi ta in på hotell i Innsbruck men imorse kom vi på att vi nog skulle kunna övertala Vickan om att bo kvar här i två nätter och då bara behöva sova en natt hos Emi, speciellt eftersom Österrikarna (och Sverige och Schweiz) ska vara kvar här i tre dagar på träningsläger.

Så här är vi nu! Hahahaha finns typ inget att göra så ska vi göra något blir det backen, det tycker iof jag är helt okej men Malin hade nog haft roligare i Innsbruck, iaf på dagarna men kvällar och nätter hade nog varit lite mindre kul tror vi.

I förmiddags var vi upp vid backen och kollade på några träningshopp. Sen åt vi och nu ligger Vickan och sover och vi sitter ute och har hittat en uppkoppling så Malin kan följa fotbollen live.

Vilken jäkla kväll

Det roligaste som hände var när en mycket full tysk försökte förklara för Malin och mig vad en Racoon var. Han kunde mycket lite engelska och sa att det var en vit sak som hoppade i träden och såg nästan ut som en katt. Jag och Malin skrattade för fullt. Till slut kom vi på att han menade tvättbjörn.

Vi började i festtältet, åkte en sväng till Tjeckien *Hajekland* för att några trodde backhopparna var där, de var de inte så vips var vi tillbaka i tältet. Förresten var Harri där men resten av finnarna hade åkt hem. Han är lite underlig. Tydligen hade de tappat bort honom på flygplatsen i Zakopane också i somras så han fick ta tåget hem till Finland.

I alla fall så var det mycket människor som betedde sig underligt igår, struntade i sina kompisar så jag och Malin fick ta hand om allt bara för att vissa inte kan ringa utan bara tar saker för givet. Eller att man är så fånig man inte ens kan säga hej. Jag har fan inte gjort något mer än försökt vara trevlig. Hahahaha fick ju tom Harri Olli att verka supertrevlig i Zakopane efter den upplevelsen...... Eller att man bara dumpar/struntar i någon för att man inte behöver den personen längre. Äh orkar inte ens förklara hur underligt folk har betett sig här.

Tar allt slut i Klingenthal?

Vet inte, just nu är jag rätt less på det här, hela veckan har varit *strange*, är så klart inte trött på sporten backhoppning, I LOVE IT! Speciellt sen jag i Klingenthal fått vara där uppe vid backen och verkligen fått känslan för när de flyger. Är så klart inte heller trött på Finnarna, det blir jag aldrig. Dom är bara bäst!!

Men jag måste fundera på resten.

lördag 6 oktober 2007

Den stora finalen

Eller egentligen är väl den ikväll i festtältet.......hihihi ;)

Men tävlingen idag var bra. Visserligen var det lite för mycket Österrikare som var bra för min smak men Pavel Karelin kom tvåa och Anders Jacobsen trea. Finnarna hoppade dåligt.....Matti var bäst med en 16:e plats. Havu kom på 20:e. Inga andra finnar tog sig till finalrundan.

Men jag fick även idag åka upp till tornet och fick en massa fina bilder. Och så har jag köpt en bok som Tad från Skijumping.pl har givit ut för det var ju så många FINA foton på finnar i den så jag var tvungen. Fick den signerad oxå av utgivaren :)

Nu ska vi en snabbvända till hotellet innan vi återvänder hit igen.


Klingenthal the first night

Hahaha säger jag bara. Tror en hel del är besvikna på Klingenthal by night efter att ha hört om förra året....... Jag fick i alla fall träffa en nice backhoppare men resten lös med sin frånvaro (skönt nog!). Vi åkte från arenan halv elva och hade lovat Vicky att komma ner i hotellets restaurang (de hade åkt tidigare för att spana på Österrikarna) ett tag. Så vi gick ner dit fast vi var hur trötta som helst. Vi stannade inte heller i festtältet vid backen som vi hade tänkt pga det.

I alla fall så satt vi där ett tag, Vicky tvingade ner stackars Johan en halvtimme och jag tror inte han hade så roligt eftersom alla utom Vicky satt och halvsov. Fråga mig inte vad Vicky Duracellkanin går på men hon har var totalt prillig hela dagen igår ;).

Men det är alltid trevligt att träffa svenskarna och med lite tur så följer han med till festtältet ikväll. Vi ska även träffa Tad och Marcin där.

Nu har vi just väckt upp Malin som duschar sen åker vi nog till backen. Provomgången startar 13.30.

fredag 5 oktober 2007

Backrekord in masse i Klingenthal

Österrikarna hoppar ju bra som vanligt, ni märker hur entusiastisk jag är va? Ingen kan då anklaga mig för att vara en som bara gillar de som det går bra för då "mina" hoppare inte lyckas så värst bra även om Havu igen var bäste finne. Men han ska ju vara allra bäst helst :)

Sitter i presscentret och väntar på att min artikel ska publiceras, ska länka den sen blir det restaurangen på hotellet i kväll. Vickan hoppas väl på att få se några Österrikare, jag hoppas på att få träffa en vänlig svenskJohan också bor på samma hotell. Det är en massa Österrikare, några polska fans och så vi vår lilla svenskklubb å så Alice då men vi räknar in henne där med.


Torsdag kväll, skijumping.pl är jätteroliga!! :)

Upp kom vi fast en timme sent. Åkte till en mack för att handla lite och vänta på Tad, Marcin och Caroli för vi ville alla åka samtidigt. Jag och Malin åkte med Alice för helt plötsligt skulle Aska och Marta ha skjuts dit också. Resan skulle ta ca 2,5 timme enligt GPS:en men efter att Vickys bil gått sönder, lite stopp för tankning och felåkning 3 gånger trots GPS så tog det nästan 4,5 timme.

Väl framme och installerade så får vi reda på att på vårt hotell bor inte ”alla” som förra året utan ”bara” tyskar och japaner. Jag och Malin so what? Vi kan väl ha kul själva men Alice och Vicky blev riktigt deprimerade. Jag, Malin och Alice gick för att äta och sen utforskade vi hotellet, till min och Malins förtjusning hade det ett ”lekrum” med kul maskiner för bilkörning osv så vår kväll var räddad. Alice stackarn såg ut som hon tyckte vi var jättebarnsliga. Vi skrattade så det hördes lång väg.

Sen kom Vicky och hade fått reda på var Österrikarna bodde på för hotell så de satte sig vid Internetdatorn där nere och sökte hotellrum. Jag och Malin lekte vidare samt sportade faktiskt då vi spelade bordtennis en bra stund. När vi kom tillbaka till rummet hade Vicky ringt Koti (Österrikes pressman) och han hade sagt att de hade ett rum över vi kunde få ta på det hotellet. Fast vi behövde ju ett rum till då vi är sex när nu helt plötsligt Aska och Marta räknas in i vår resa. Jaha eller skulle vi ha ett rum där och ett rum på hotellet där de andra lagen bor? Malin och jag bara nej vi ska väl i alla fall bo på samma hotell??? Så efter att Alice fått ringa dit och fått ett rum så hade vi då två rum till de sista två nätterna.

Kvällen var åter rätt skoj även om alla var lite trötta, Caroli, Tad och Marcin kom till vårt hotell och vi satt i baren och underhöll nog alla med våra (läs Vickys) backhopparhistorier. Jag och Malin hade jätteroligt åt Tad som verkligen livade upp tillställningen. Vi har redan "bokat" med dom att träffas ikväll i festtältet. Träffar ju hellre dom och har kul än står och fjäskar för några stroppiga backhoppare. Men vi träffar ju gärna några snälla, ödmjuka och roliga hoppare.

But we dont need skijumpers to have fun…….

Onsdag kvällen

Efter tävlingen piffade vi till oss lite innan vi gick tidigt till Joels för att äta och för att få ett bord för kvällen. Drack den där Mango Colada som faktiskt är en supergod drink som inte smakar ett dugg sprit. Jag gillar ju inte spritsmak och dricker annars bara för att bli full för gott är det inte.

När vi ätit klart och Malin och jag var på toa och gick tillbaka såg vi att Radik och en av hans lagkamrater kommit. Han stoppade mig och frågade om jag kunde maila om bilderna från Zako för hans mail hade varit trasigt. Visst inga problem. Sen när vi kom till bordet så undrade Vicky vem jag pratat med. Så hon gick också dit och tittade och sa hej. Sen kom hon tillbaka och sa att vi skulle gå dit och sätta oss istället. Så vi betalade och tog våra drinkar och gick dit. Precis då kom Aska och Marta in genom dörren så det blev bara jag och Malin som blev sittande där och vi känner ju inte Radik så väl så det blev lite pinsamt. Som tur var kom Caroli, Tad och Marcin ganska snabbt till Joels och satte sig där så då kunde vi ju prata med dom också.

Kvällen blev skoj, Malin och jag samt Alice höll oss till skijumping.pl folket som var supertrevliga. Eller jag har ju träffat Tad förr men inte ute så där på kvällen. Han är ju jätterolig och trevlig och stort plus för att han gärna pratar engelska. Marcin var likadan så vi hade skitkul vid vårt bord. Rätt var det var fick Vicky höra av någon att Österrikarna var på baren vid Panorama så då skulle vi gå dit. Men hon och Marta och Aska kom aldrig så till slut gick ”vårt” gäng dit högt diskuterande Österrikare på vägen (på engelska) och när vi helt plötsligt möter dom (det var dimmigt så man såg inte det förrän vi var VÄLDIGT nära) så fick jag och Caroli en skrattattack för vi hade inte sagt så snälla saker precis…..hahahaha hur kul som helst.

Väl vid Panoramas bar var där nästan inga alls bara någon tränare och andra ledare men väldigt tomt så vi gick tillbaka till Joels och tog ett eget bord en bit bort från alla Österrikare. Vi blev av med Malin vid deras bord och Caroli hittade en Kanadensare så det blev jag och Alice, Tad och Marcin som satt och babblade till 01.00 ca. Då gick vi hem till vårt rum och hade lite efterparty. Efter ytterligare någon timme ramlade Vicky med sällskap in. De hopparna såg dock lätt lidande ut och gick rätt snabbt. Först vid tretiden gick skijumping.pl hem och vi skulle vara utcheckade 11.00 för att åka vidare mot Klingenthal.

onsdag 3 oktober 2007

Tävlingdag i Oberhof

Jättebra tävling! Havu blev sjua och bäste Finne, heja heja. Även Matti hoppade kalas och blev åtta. Den nya Kai visade inga tävlingsnerver precis och blev 23:a. Nu är det presskonferens, för en gångs skull vann inte Österrike, iof vann en polack men inte Malysz som vanligt utan unge Kamil Stoch, som dessutom är jättetrevlig. Min favvo Jernej blev tvåa och först på tredje plats hittar vi en Österrikare, Thomas Morgenstern.

Nu ska vi hem, fixa till oss och sen käka på Joels så vi får ett bord att sitta vid. Sen är det PARTY igen......hehehehe får se hur det blir

Rolig dag, galen natt

Vi satt i bilen nästan hela måndagen. Först båt iof i 4 timmar men sen bilen till ca 21.00 när vi anlände Oberhof. Vi hade fått hotellets minsta rum tror jag så Vickan for iväg och sa att dels saknades det en säng (och det gjorde det ju) och så var en lampa trasig och vi hade inget toalett papper. Det slutade med att vi för samma pris fick en två rumslägenhet med 6 bäddplatser, kök och supermycket plats.

Var förbi Joels en sväng där vi livade upp hela stället med våra skratt, var flera tränare där som stod och glodde på oss hela kvällen. Vickan SMS-terroriserade Johan :)

Igår var det backen hela dagen, alltid kul så klart, sen för vi till affären där vagnen först bestod av flera flaskor olika sprit. För att få det se lite bättre ut slängde jag ner ett knippe bananer sen fylldes det faktiskt på med lite youghurt och chips och annat snacks också.

Vi lyckades hamna på en bankett med fri mat och sprit, gissa hur mycket vi drack. Det var champange, shots och likörer samt vin för vissa, dock ej för mig! Vin och jag går inte ihop. Var en riktigt fin bankett, Königsball och tja vi utmärkte oss nog där med även om vi inte blev utkastade. Bland annat började dom kasta kastanjer på oss. Backhopparna var också där och käkade med de flesta fick lov att sitta i någon matsal bakom allt, taskigt tycker jag. Fulla som ägg var vi när vi anlände Joels där vi tog en drink var, tror inte någon tog mer faktiskt. Redan före 24.00 drog vi vidare till oss där vi hade megaparty. Vickan flippade, skulle stå på en stol, ramlade av den och pang ner på golvet, lekte med en banan och hade allmän show, ringde Johan typ 20 gånger under kvällen/natten. Vi hade med oss några Polska journalister, två stycken blev för fulla och sov kvar. Alice fick nästan till det ;)

Nä nu är det provomgång, mer sen.