fredag 30 november 2007

Hittade det här nyss (är från 18 oktober)

Inför säsongen 2007-08:

Inget nytt i Janne Happonens hoppning

Janne Happonen som hoppar för Puijon Hiihtoseura har haft "normala" förberedelser inför den kommande säsongen. Janne Väätäinen, assisterande tränare för landslaget, är hans personliga tränare.
- Allt har gått enligt planerna. Jaghar inte gjort något speciellt i sommar, förutom att åka på min MC. Jag har bara tränat i Finland, men FIS Summer GP tävlingarna gav variation. Jag har lyckats vara frisk, säger Happonen och "tar i trä".

Happonen kommer fokusera på Världscupen och VM i skidflygning precis som alla andra hoppare i år.
- Nivån på mina hopp varierar, men det finns fortfarande tid för att nå toppen, säger Janne Happonen. Om allt går bra, är jag säker på att jag även kan nå pallplatser.

Ni får Arttus också bara för att han var så bra idag!

Inför säsongen 2007-08:

Förra säsongen startade bra för Arttu Lappi, och det finns ingen orsak till att det inte ska vara så även i år, även om sommarsäsongen började ovanligt. Hans vrist opererades i våras efter säsongsslutet. Hur som helst så tillfrisknade han snabbtoch i Finlandia Veikkaus Tour i juli visade han att träningsuppehållet inte hade påverkat hans kondition. Samma fina trend fortsatte under sommaren ända tills vristen började visa symptom igen.

”Vi fick lov att ändra mitt träningsprogram så att jag kunde stärka ben och vrist. Vid tiden för Finska Sommarmästerskapen var det en liten tillbakagång, men nu verkar allt vara bra igen. Jag har valt att inte delta i några tävlingar. Det är ingen idé att tävla om du inte är i form. Det är gjort att jag har kunnat träna och studera, tävlat hade bara komplicerat saker och ting. Men nu börjar jag att focusera på de kommande fem månadernas tävlingssäsong", säger Lappi.

Arttu Lappi, som studerar juridik vid University of Lapland i Rovaniemi, är också nöjd med sina studier. "Jag har slutfört så många kurser som möjligt under hösten så att jag kommer att ha tid för att hoppa när snön kommer.”

Källa: http://www.hiihtoliitto.fi/makihyppy

Det kör ihop sig imorgon....

Jag har kvällspasset i stallet. Jag ska sen jobba natt. Jag borde verkligen rida båda hästarna. Backhoppningen sänds direkt på TV:n 16.15-18.00. Jag hinner inte se tävlingen och sen åka till stallet och rida två hästar innan jobbet. Det är på tok för tidigt att fodra natt vid halv fyra så jag hinner hem i tid. Och jag har 1,5 mil enkel väg så åka två gånger är inte heller så lockande. Dessutom måste jag sova till minst lunch om jag ska orka jobba hela natten.

Jag kommer nog få lov spela in hoppningen och se den i efterhand, tyvärr!

Norge slog "omöjliga" Österrike

Visserligen fick Morgi lov att dratta på ändan men stå på benen hör ju till :) Finland kom trea, hade Matti hoppat bättre än 124,0 i första hoppet hade de kunnat vara med och slåss om finare placeringar men tyvärr tyvärr. De var nämligen bara 1,8 poäng från andra platsen. Men det finns så mycket positivt med hur de hoppade individuellt och Arttu Lappi och backen i Ruka dom gillar varann! Så han hoppade!! Ser bra ut inför imorgon.

Fått mitt papper från Sourze nu

och faxat det till 4schanzentournee. Får se om jag hör något från dem under nästa veckan, annars ska jag ska jag be Vickan ringa, för de har inte svarat på mitt mail nämligen. Men å andra sidan kanske de väntade in just detta papper, har redan faxat det gamla men inte hört något efter det men då fattades ju "editorialproof" från januari. Men jaja nu har jag i alla fall ordnat det

Varit träning inför laghoppningen nyss. Österrikarna hoppade bra så klart och var bäst som lag men faktiskt var Arttu Lappi allra bäst. Havu får inte hoppa i laget :(. De tog med Harri Olli istället fast Havu var bättre igår i kvalet än vad han var.
Ser just nu reprisen på Nordiska Kombinationen som jag missade eftersom jag var på utflykt. Anssi kom femma i varje fall. Han hade chans på pallplats men orkade inte riktigt på slutet tyvärr.

Snabbis i Uppsala

Har varit en mycket snabbvisit i Uppsala idag. Vad lite snö det var!! Riktigt trist och jag kom helt plötsligt på varför jag flyttade tillbaka till "Norrland". Vi har flera decimeter i alla fall och det ska komma mer imorgon. Och självklart så virrade jag bort mig! Man har ju gjort en ny E4:a så jag kom ju inte ut där jag trodde jag skulle. Men efter lite virr och snurr så kom jag på rätt väg och hittade där jag skulle möta upp.

Vad gjorde jag där då? Jo jag har sålt min hästtransport till en tjej i Norrköping och eftersom hon skulle hämta en häst i Enköping så möttes vi där. Men först lånade Sofie från stallet den och körde ner sin häst till Uppsala dit hon flyttat. Så jag mötte henne där och körde sen släpet till Enköping. Var ju perfekt för då slapp ju jag dra den ända ner till Uppsala själv. Det var dock bråttom bråttom eftersom jag började jobba 14.45 men jag hann med 15 min marginal.

torsdag 29 november 2007

Kvalet Kuusamo

Dumma Eurosport sände inte fast dom sagt det. Istället var det fotboll. Så jag fick följa det via live-ticket och det är ju inte riktigt lika kul. Vickan som tittade på TV i Österrike satt och refereande vissa godbitar åt mig via MSN (thanx Babe!).

I alla fall dårå så är nog Slovenerna rätt glada. Jernej vann och Robi tvåa. Kul kul jag gillar slovener. Blev ju inte sämre av att Malinos och min lilla Hamster kom trea. Åsså hoppade Havu och Arttu bäst av finnarna, kan ju inte bli bättre. Nu räknas ju inte de PQ:ade men Rane och Masa var oxå bra. Två glädjeämnen Ville och Juha-Matti kvalade lätt vidare!! Skoj skoj. Stackars Jussi första utanför kvalplats. Men fyra finnar bland de 20 bästa och Vellu på en 21:a plats lovar ju gott.

Imorgon lagtävling!

Första träningen slut

1. Ville Larinto, 140,0
2. Janne Ahonen, 139,5
3. Arttu Lappi, 138,0
5. Matti Hautamäki, 136,0
10. Harri Olli, 133,5
18. Janne Happonen, 128,5
25. Veli-Matti Lindström, 126,5

Ja tack! Samma en träningsrunda till och gärna i kval och tävling sen också.

Snart bööööörjar det!!!

Hihihi mina kollegor har redan himlat med ögonen, kommenterat och suckat! Men det mesta är på skoj, dom tycker mitt intresse är jättekul.

Om 1 timme och 5 minuter börjar träningen och om ca 3 timmar är det dags för säsongens första kval.

Spääääääännande.

onsdag 28 november 2007

Däppt i däsan

Näsan rinner och det kan jag stå ut med även om det är jobbigt inte kunna andas ordentligt. Men när jag blir förkyld (eller trött och just nu är jag både och) så rinner ögonen också. Folk kan ju tro jag går runt och gråter mest hela tiden. Det är ju inte lite tårar som rinner. Jäkligt drygt alltså. Dessutom gör det jag inte kan ha linserna i och hur kul är det när det är minusgrader ute?

Så fort jag går utanför tex stalldörren ut i kylan och sen in i det varma stallet så immar det igen och jag blir tillfälligt blind. Och man går rätt mycket in och ut genom den där dörren. Fem hästar ska ut, man ska hämta skottkärran, mocka och gå och tömma den två gånger, man ska ut och hämta hösilage och lägga in i boxarna. Man ska ut och hälla ut kvarvarande vatten ur vattenhinkarna x 5 och man ska ut och göra iordning kraftfoder. Och då red jag inte ens. Hade jag gjort det hade jag kunnat lägga till ett par spring till in och ut genom dörren.

Kompletterat Kuusamo-listan med Ryssland och Schweiz. Imorgon klockan 18.00 smäller det! Då går kvalet till lördagens individuella tävling. På fredag är det lagtävling.



Och idag fyller Andreas 22 år. GRATTIS!!

Kall morgon

Efter 2,5 timmes sömn, jag kan som vanligt inte sova på nätterna, dagarna däremot går fint, så åkte jag till stallet. -13 grader idag på morgonen. Jättefin himmel som jag tog ett kort på med mobilen.

Red inte, istället stod jag i 1 timme i kylan och skrapade bort bokstäver från min hästtransport. Jag har nämligen sålt den och var tvungen ta bort dem. Ska leverera den på fredag så idag var enda tiden jag hade. Men efter det var fingrar och fötter iskalla så jag kunde inte uppbringa energi för att rida.


tisdag 27 november 2007

Ikväll var en sån kväll jag skrev om för ett tag sedan

-10 grader, mycket snö, fullmåne och stjärnklart. Tyst i skogen och bara hovarnas knarr mot snön hördes. Sådana kvällar är LYCKA. Hade jag inte häst skulle jag ju aldrig komma ut i skogen en sån härlig kväll.....

Intervju med Tommi från Hufvudstadsbladet

Tränaren Tommi Nikunen hoppas på bra säsongstart

En viss osäkerhet präglar starten på en ny säsong för den inhemska backeliten. Framför allt hoppas tränaren Tommi Nikunen på en bättre start än i fjol för att råda bot på osäkerheten som ledde till en ond cirkel förra säsongen. I skenet av förra säsongen har landslaget i backhoppning en hel del att ta igen i år. Och trots den ringa framgången i backarna och trots att den kommande säsongen inte bjuder på några stora mästerskap i grenen är intresset för laget frapperande stort. Först och främst gäller det så klart Janne Ahonen, men i skenet av fjolårets placeringar fortsätter generationsväxlingen framåt med stormsteg. Namn som Janne Happonen och Harri Olli kommer med största sannolikhet att finnas högt på världscupens resultatlista också i år.

Och då det gäller målet för säsongen handlar det från förbundets och tränarnas sida mest om formuleringar som att "laget ska lära sig att vinna igen" och om vikten av att "hitta tillbaka till vinnarmentaliteten". - Också i fjol såg det bra ut vid den här tidpunkten, men sedan började säsongen trögt och kom aldrig riktigt igång för vår del, säger landslagstränaren Tommi Nikunen. För att inte göra om samma misstag som i fjol har man gått in för två förändringar i träningsupplägget. För det första har man tränat mera utomlands under sensommaren och för det andra kommer man att hålla till på nordligare breddgrader under längre perioder än i fjol.
- Förra året blev det smått kaotiskt med oplanerade resor för att hitta förhållanden som det gick att hoppa i, men då var det redan för sent, säger Nikunen.

Varierande uppladdning
Förutom de ramar som Nikunen har satt upp har de sju landslagsmedlemmarna lagt upp sommarträningen på lite olika sätt. Matti Hautamäki har deltagit i betydligt färre sommar-GP:n än i vanliga fall, medan till exempel Janne Happonen har försökt få till så många lyckade tävlingshopp som möjligt under sommarhalvåret. Janne Ahonen har å sin sida haft en tudelad sommar. – Under försommaren löpte hoppandet otroligt bra, nästan för bra men sen under slutet av sommaren blev allting väldigt svårt igen. Medeltalet är väl på så sätt ungefär det vanliga, säger Ahonen. Backhopparna dras med samma snöproblem som alpinisterna och längdskidåkarna men hoppas på att kunna inleda sin världscupssäsong på hemmaplan i Ruka under månadsskiftet november-december.

ANDREA BORENIUS
09-1253 328, andrea.borenius@hbl.fi

Härliga OS-minnen

måndag 26 november 2007

Lista Kuusamo var det ju

En del har ni ju fått men här är listan so far:

Finland:
Mäkihypyn A-maajoukkue:
Janne Ahonen, Lahden Hiihtoseura
Janne Happonen, Puijon Hiihtoseura
Matti Hautamäki, Puijon Hiihtoseura
Kalle Keituri, Lahden Hiihtoseura
Arttu Lappi, Puijon Hiihtoseura
Harri Olli, Ounasvaaran Hiihtoseura

Kansallinen ryhmä (nationale gruppe)
Jussi Hautamäki, Puijon Hiihtoseura
Kai Kovaljeff, Lieksan Hiihtoseura
Ville Larinto, Lahden Hiihtoseura
Veli-Matti Lindström, Lahden Hiihtoseura
Sami Niemi, Ounasvaaran Hiihtoseura
Juha-Matti Ruuskanen, Puijon Hiihtoseura

Österrike:
Thomas Morgenstern, Andreas Kofler, Wolfgang Loitzl, Gregor Schlierenzauer, Bastian Kaltenböck, Arthur Pauli, Martin Koch

Polen:
Adam Malysz, Kamil Stoch, Maciej Kot, Piotr Zyla

Sverige:
Isak Grimholm, Andreas Arén

Tyskland:
Martin Schmitt, Georg Späth, Michael Neumayer, Michael Uhrmann, Stephan Hocke, Christian Ulmer

Tjeckien:
Antonin Hájek, Roman Koudelka, Martin Cikl, Lukáš Hlava

Slovenien:
Matic Kramarsic, Jernej Damjan, Primoz Pikl, Robert Kranjec

Norge:
Roar Ljøkelsøy, Anders Jacobsen, Anders Bardal, Björn-Einar Romøren, Sigurd Pettersen, Tom Hilde

Ryssland:
Dimitry Vassiliev, Dmitry Ipatov, Denis Kornilov, Pavel Karelin

Schweiz:
Andreas Küttel, Simon Ammann, Guido Landert, Michael Möllinger

Biljettbokning i massor

Roat mig med att boka biljetter nu på kvällen. Lyckades hitta ett tåg hem faktiskt. Hamnar visserligen i Gävle men därifrån kan jag fixa hämtning. Var sjukt dyrt ha bilen i 12 dagar på Arlanda ju!

Sen har jag ändrat flyg hem från Zakopane eftersom jag bestämde mig för att stanna 1 vecka längre. Blev Lufthansa istället för LOT. De var billigast. Och till den resan var det inga problem med tågen i varje fall.

Nu ska jag se hur jag ska ta mig från London Gatwick till London Heathrow 8 januari. Råkade se att det är visst så jag landar när jag ska hem från Innsbruck. Tar de euro i England? Blir ju så tjafsigt om jag måste växla till några pund bara för flygbussen (eller vad jag nu hittar för transportmedel) ju.

Jag har så trååååkigt

Och näsan och ögonen rinner för fullt (trots att jag var snabb och plockade ur linserna så fort jag kände förkylningen var på G).

Sitter på jobbet och har såååå jäkla tråååkigt. Händer ju inget. "Trakasserat" Vicky lite på MSN men vad ska jag göra nu då?

Har ju läst ur Harry Potter boken, har surfat på alla sidor jag brukar kolla. Hmm ta en ny halstablett eller lite nässpray kanske i väntan på att Cityakuten ska börja.

Kollat tågtider oxå och insett jag nog måste ta bilen till Arlanda nästa gång, går inga tåg hem sent nog när jag kommer tillbaka.

Stämmer ohyggligt bra alltså

Hittade den här beskrivningen i något så "simpelt" som ett kedjebrev. Men jösses vad bra det stämmer in då. Både det mindre smickrande och det lite mer bra..... så nu vet ni precis hur jag är....:)


SAGITTARIUS - The Promiscuous OneSpontaneous.


High appeal. Rare to find. Great when found. Loves being in long relationships. So much love to give. A loner most of the time. Loses patience easily and will not take crap. If in a bad mood stay FAR away. Gets offended easily and remembers the offense forever. Loves deeply but at times will not show it feels it is a sign of weakness. Has many fears but will not show it. VERY private person. Defends loved ones will all their abilities. Can be childish often. Not one to mess with. Very pretty. Very romantic. Nice to everyone they meet. Their Love is one of a kind. Silly, fun and sweet. Have own unique appeal. Most caring person you will ever meet! Amazing in bed..!!! Not the kind of person you want to mess with- you might end up crying.

Sjuk blev jag....

Feber igår kväll så det blev en tidig kväll i säng med sällskap av Harry Potter boken. Men genom att proppa i mig en massa Treo så gick natten hyfsat även om jag vaknade flera gånger med huvudvärk och igentäppt näsa.

Vaknade till en massa snö!! (häääärligt) men fortfarande sjuk. Så bad mina föräldrar ta hand om hästarna så jag kunde fortsätta ligga nerbäddad. Nu har jag förflyttat mig till soffan men är fortfarande nerbäddad (ser på Våra Bästa År). Ska sen ta mig till Apoteket och fylla på förrådet av medicin. Sen måste jag jobba (har nog ingen feber längre) för så många är sjuka på jobbet så jag som "bara" är halvdålig får nog släpa mig dit. Men ett em-pass så det är okej. Med lite Treo så ska det nog gå vägen. Sen är jag ledig i nästan 3 dagar och kan ta det lugnt.

3 dagar till kvalet i Ruka. Snart startar det!!

Inte fått mitt nya editorialbrev från Sourze än (men kommer få det, har mailat och fått svar) så sålänge skickar jag det gamla som ju ialla fall är giltigt till 31 december. Det täcker ju in 2 av 4 tävlingar i 4ST. Kommer skriva att jag ska faxa ner ett till sen, vet inte hur länge jag vågar vänta på att få det nya nämligen innan de "stänger" ackrediteringen. Har inte lyckats hitta något datum för det nämligen.

söndag 25 november 2007

Sjuk varning!

Jag vill inte bli sjuk. Men vaknade nyss med ont i huvudet, ont i halsen och nästäppa. Ska dricka varmt, bädda ner mig i soffan och kolla på längdskidåkning och se om det går över. Sen borde jag verkligen rida Galax idag men det kommer jag bara göra om detta går över. Annars blir jag garanterat sjuk.

Jumpyou

Sidan är uppe och igång igen. Och i tid. Jag är mållös grabbar! Coming soon är ett begrepp om man hänger med på Kroisos hemsida nämligen..hahahaha

Detta är alltså den mest roliga sidan om backhoppning ever! Om dom nu fortsätter i samma stil som de gjorde på den "gamla" sidan.

JumpYou

Nu ska det bli intressant se om Finnjumping.info också kommer igång i tid som lovat.....

lördag 24 november 2007

Nu ska ni få lite svenska nyheter.

Chockar jag er nu?? hahaha

Idag var det uttagningstävlingar för b-laget i Övik.

Johan Erikson vann, före Jakob Grimholm. Carl Nordin trea och Fredrik Balkåsen fyra. Det är också de fyra som är
Coc-laget i första perioden i vinter (som sträcker sig från nästa helg fram till nyår).
Andreas Arén och Isak Grimholm är i samma period i Världscupslaget.

Efter första perioden blir det en ny laguttagning.

Teemu Selänne till Leksand?

Rykten går i lokala tidningar här i Dalarna att Teemu är på gång till Leksands IF. Om det inträffar så lär man ju nästan börja hålla lite på LIF. Går väl an så länge de är i Allsvenskan men tar de sig till Elitserien så svider det ju lite i ett Luleåhjärta. Men jag får helt enkelt ha två favoritlag då.

Risto slutar

Risto Jussilainen har beslutat sig för att sluta hoppa. Han har tränat för fullt under sommaren men efter dåliga placeringar i tävlingar under hösten (nationellt) så har han beslutat sig för att lägga av. Efter 15 år i världseliten så vill han inte längre bara delta utan vara med och slåss om placeringar och när han inte längre kan det så slutar han hellre. Han kommer inte satsa på en karriär inom backhoppningen utan ska tillsammans med Olli Happonen (som slutade för flera år sedan) starta en bemanningsfirma.

Nordman igår

Var så jäkla bra!!! Vi hade jättekul på Harrys. Fast först var vi på O´Learys och åt deras "berömda" hamburgare och avslutade med friterad glass. Hur gott som helst och proppmätta gick vi vidare till Harrys där vi först drack en väldigt söt men god drink innehållande, Jordgubbsvodka, jordgubbs- och hallonpure, råsocker, lime och sprite tror jag.

Ett riktigt Slajm försökte ragga på oss, eller egentligen Janicka för jag var så otrevlig tyckte han. Hmmmm undrar vad det berodde på då??? Att han var jättefull, ful och äcklig kanske? Vi såg nämligen precis innan hur han suttit och "underhålligt" sig med en kanonfull tant 60+ innan han slog sig ner vid vårt bord. Men genom att vara osociala så lufsade han vidare till slut även om det tog ett bra tag.

Resten av kvällen träffade vi bara fulla men trevliga människor. En kille var jättekul. Vi såg hur deras bord tog in minst 3 hinkar med 1 flaska Vodka och 4 Red Bull. Sen gick han förbi oss på väg till toa. Han stannade så sa han; Snälla gör mig en tjänst! Vi frågade vadå? Snälla sätt er vid vårt bord och drick lite sprit så jag slipper! Och han såg verkligen lidande ut. Kan jag tro det efter all denna Vodka. Och det var ju inte det enda de drack om man säger så....

Resten av kvällen drack vi Smirnoff Ice. 73 spänn flaskan!!! Herregud, kostar väl runt 20 spänn på Systemet. Vilket påslag alltså. Så det blev inte allt för många. Vi hade ju druckit Ooze på O´Learys innan också.

Eftersom vi måste upp lite halvtidigt idag så gick vi hem direkt när Nordman spelat klart. Var ändå inte i säng förrän runt 03.00.

Har nyss skjutsat Janicka till tåget. Jag ska jobba 19-03 sen. Men först slappa på soffan. Stallet har vi klarat av redan. Gick fort med Janickas hjälp. Action är utlånad idag och rids ut och Galax har Åsa ridit tors-fred så hon kan gott och väl ha en vilodag idag. Liiite tung i huvudet är man ju även om jag som vanligt aldrig blir bakfull (tackochlov!)

fredag 23 november 2007

Happy Birthday!

Till mig själv. Hittills har jag jobbat (natten mot idag, slutade 07.00) sovit och nu väntar jag på Janicka som sitter på tåget från Uppsala. De har dock "fastnat" i Säter, väntar på räddningstjänsten och det skulle ta ett tag. Förmodligen någon som hoppat framför tåget igen då. Av någon anledning gör många det i Säter (ni vet vad som ligger där va??). Så istället för att redan ha kommit hit så lär det ta ett bra tag. Alltid nervös tills vi passerat Säter när jag ska till Arlanda.

Men sen ska vi ha kul. Först ut och äta och sen Nordman på Harrys.

När jag slutade imorse och åkte hem regnade det och jag var rätt sur. På min födelsedag vill jag ju ha snö! Men under dagen när jag sov blev det kallt och när jag vaknade var det vitt ute!!!

Och VICKAN, tack! även om jag är liiiiiite generad oxå..... (orsaken.....)


torsdag 22 november 2007

Väldigt irriterande

Glömde min mobil hemma. Suck. Inte för att jag tror så många kommer ringa mig under natten men ändå. Irriterande är det.

Sen kommer jag just nu inte in på Web-MSN. Det är fullt (!) säger programmet. Oxå irriterande.

Sen är jag sur på "Huliganen" oxå. Men kan tyvärr inte tala om varför här, för då avslöjar jag way to much ;).

*Harry Potter*

Den släpptes ju igår, Harry Potter på svenska, men då hann jag inte köpa den. Men idag har jag varit ner och införskaffat den. Kommer läsa hela natten (jag jobbar..hoppas på en lugn natt). Fast jag vet redan slutet, kunde ju inte hålla mig utan tog reda på det redan när den släpptes på engelska. :)

Och bara så ni vet så har all snö regnat bort är och det är +5 grader. Bedrövligt!

onsdag 21 november 2007

Finlands deltagare i Nordic Opening, Ruka

De skulle ha hoppat idag i Kuusamo men det blev inställt pga för starka vindar (oh nej inte en sån säsong till tack!, fast det finns snö i alla fall.... men om en vecka ska ju VC starta där och då vill vi inte ha vind)

I alla fall så fick man därför ta ut laget utan denna tävling. Så dessa kommer hoppa i Ruka.

A-Laget: Janne Ahonen, Janne Happonen, Arttu Lappi, Matti Hautamäki, Kalle Keituri, Harri Olli

Nationell grupp: Jussi Hautamäki, Kai Kovaljeff, Ville Larinto, Sami Niemi, Veli-Matti Lindström, Juha-Matti Ruuskanen

Jag vill ju gärna då byta ut en hoppare i A-laget mot en i nationella gruppen (tänker dock inte säga vem....) men hoppar nån ur nationella gruppen bra så har han ju chansen hoppa sig in i A-laget. Var ju så Arttu hoppade sig in där förra året. Var ju fast i A-laget (fast han var uttagen till B-laget bara) efter sin seger i Kuusamo.

En hel del andra nationer har också nominerat sina lag. Ska sammanställa så kommer det en lista lite senare.

tisdag 20 november 2007

Möte på jobbet

Har inte mycket att blogga om. Vi har arbetsplatsträff på jobbet, hela dagarna. Även hela dagen imorgon. Precis kommit hem efter ett antal Oozo (tror de hette så) i Puben på jobbet. Tyvärr inte så många då jag var den enda som kunde fixa morgon hos hästarna imorgon klockan 06.00....ehhh skitkul. Därför ingen god Vodka heller. Inatt sov jag 1,5 timme. Som vanligt, somnar, vaknar 02.30 superpigg. Drygt!

Iaf bara så ni vet så är det därför jag inte hinner skriva ner något mer intelligent just nu :)

10 dagar till Kuusamo!!!!
Yiehheeee

söndag 18 november 2007

Så jag hann precis innan födelsedagen var slut!


Sådär nu ska vi reda ut lite

Så här är slutresultatet i Rovaniemi:

1. Janne Ahonen 99.5 + 98 m = 265.0 p
2. Arttu Lappi 93 + 93.5 m = 241.5 p
3. Harri Olli
4. Henning Stensrud, Norge
5. Sami Niemi
6. Kalle Keituri och Matti Hautamäki
8. Janne Happonen
9. Daiki Ito, Japan
10. Jussi Hautamäki
11. Kai Kovaljeff
12. Kazuya Yoshioka, Japan
13. Veli-Matti Lindström
14. Juha-Matti Ruuskanen
15. Kenshiro Ito, Japan

Ounasvaaran

Nu har de publicerat resultatet från igår.

1. Janne Ahonen 265,0
2. Arttu Lappi 241,5
3. Harri Olli 237,5

4. Henning Stensrund, Norge 236,5
5. Sami Niemi 234,0

Sen fattar jag inte resten av texten. Alltså jag förstår så mycket att Havu är åtta. Jag tror att Kalle och Matti är delade på 6:e plats också.

Kalle Keituri
Matti Hautamäki
Janne Happonen

GRATTIS GUMMAN!

Vickan fyller år idag, hurra hurra hurra. Jag jobbar just nu annars hade jag publicerat något kul collage men det måste vänta tills senare idag när jag fått komma hem, sovit några timmar men sen Vickan, sen...... :o)

Grattis Vicky!

lördag 17 november 2007

Orkade inte

tjafsa med bloggen inatt. Ibland radbryter den lite som den själv vill inte som jag vill. Få se om jag orkar göra ett försök inatt i stället. Jobbar inatt med, men nu är de sista natten, är sen ledig 1,5 dag.

Idag har finländarna ju tävlat i Ounasvaara (Rovaniemi) men jag har inte lyckats hitta några resultat än så jag har ingen aning om hur det gått för dom.

Själv har jag bara slappat, sovit länge, babblat med Vickan som är hemma igen och nu ska jag åka och handla lite godis innan jobbet, det är ju ändå lördag.

fredag 16 november 2007

Jäkla blogg

Ibland blir jag såååå trött när inställningarna bara jäklas. Så just nu hinner jag inte få till det som jag vill. Måste åka och jobba. Gör nytt försök skriva det jag vill under natten.

Finlandia

Vill ni ha lite nytt från Finland? Förmodligen inte men det får ni ändå :)

De är ju just nu i Rovaniemi och hoppar på snö (där är förresten norrmännen och svenskarna med så det är ett riktigt Nordic Meeting just nu). På lördag deltar man där i Ounasvaaran Hiihtoseuras tävling på deras 80 års jubileum. 21 november tävlar man i Kuusamo och 24 november i Vuokatti. Sen bestäms vilka sex som ska starta i VC i Kuusamo 30 november på Nordic Opening. Slåss om platserna gör Janne Ahonen, Janne Happonen, Matti Hautamäki, Arttu Lappi, Harri Olli, Veli-Matti Lindström, Ville Larinto och Kai Kovaljeff.

Fast det är ännu värre i Norge. Där slås 11 hoppare om 6 platser.

Svenskarna har ju redan bestämt sig, Andreas Arén och Isak Grimholm hoppar i VC tävlingarna första perioden.

torsdag 15 november 2007

Hälsovård

Haft hälsovård för hästarna idag. Anna var ut och vaccinerade samt raspade tänderna. Galax var som vanligt en pest att sticka men sen var hon snäll.

Action fick en monsterdos lugnande sen var det inga problem fixa med hans tänder.

För övrigt har jag sovit och nu ska jag slappa lite framför TV:n och sen åka och jobba natt.

onsdag 14 november 2007

Coolt

Har kollat på när finnarna tränar i Rovaniemi på webcam. Alltså man ser inte hoppen men uppdaterar man så ser man en sitter på bommen och i nästa bild är han borta. Sen uppdaterar man igen och då sitter en ny där. Coolt.

Snö i massor är det också. Men oj vad mörkt dom har redan nu. Men okej det är ju Lappland och det är rätt mörkt i svenska Lappland vid den här tiden också.

tisdag 13 november 2007

Nu har jag shoppat

Usch jag hatar gå i affärer när alla andra gör det. Eftersom jag jobbar som jag gör så kan jag oftast passa på att shoppa i lugn och ro. Men nu så här innan jul så verkar alla vara ute på stan hela tiden.

Hittade inte den perfekta presenten men lite roliga goofy saker istället.

Och jag tackade med lite sorg i hjärtat nej till lägenheten. Den hade så fina möjligheter men låg åt helt fel håll och så vågar jag inte riskera stå med två stycken.

Tidigt morgon, slö förmiddag, shopping på em

Stallpass i morse. Trött som vanligt. Orkade inte rida. Jag vet jag är en dålig människa....

Slöat på soffan hela förmiddagen sen jag kom hem.

Eftermiddagen kommer ägnas åt shopping. Måste hitta present till Vickan. Jag hade en perfekt på G men den finns ju inte i de affärer den ska finnas så ny idé måste hittas.

Och så måste jag fundera om jag ska tacka ja eller nej till lägenheten jag kollade på igår. Hade den legat på andra sidan stan hade det varit klockrent JA! Nu måste jag fundera några varv extra.

måndag 12 november 2007

Zakopane minne och en massa annat

Den här låten spelar man får att få igång publiken i Zakopane. Tyvärr måste ni klicka på länken då de blockat embedkoden på just den här videon.


Varit duktig och ridit båda idag fast det blåste kallt. Den Vilda var en riktigt PMS-kärring idag som totalt surade ihop när jag krävde jobb på banvallen och inte bara bus och spring. Blev fin när hon gav sig dock men det var en hel del hopp a la högre skolan innan. Action var bara pigg och busig och lydig som vanligt.

Varit och kollat på en lägenhet idag med. Jättefin liten men välplanerat. Tyvärr på fel sida om stan men helt klart intressant. Har på mig till imorgon att bestämma mig. Men vore ju skönt om den jag har kunde bli såld innan helst också. Annars står jag väl där med två i x antal månader.

Jag läääääängtar till Kuusamo! Och ännu mer lääääääängtar jag till 28 december och Obersdorf (för då är jag på plats...)

Jag fyller ju år 23 november och då spelar Nordman (och jag gillar dom mycket) på Harrys i Falun. Har övertalat Janicka att överge Uppsala för en helg och komma hit och festa med mig. Superkul!!!! Säger bara päronvodka, Finlandia.....hehehehe

söndag 11 november 2007

Shitty dag!

Jobbade till 07.00 och det var bara tokjobb. Efter 02.00 när det i vanliga fall lugnar ner sig så exploderade det istället. Och bara stora jobb.

Vaknade med dunkade huvudvärk och åkte och började jobba igen 15.00. Det första jag gör är att köra in i en kollegas bil då jag ska parkera. Vi har jättetrånga p-rutor och så var jag tvungen upp på en trottoarkant och så gled bilen av den och så gjorde jag en tjusig repa i dörren på den andra bilen. Min fick inte så stora fel, en liten liten repa vid lyset. Men jag lär ju få betala hennes skada...bläääää

Så vi får väl se vad mer som ska gå fel idag. Helst skulle jag vilja åka hem och krypa ner under täcket igen.....*buäääää*

lördag 10 november 2007

Lycka är....


att en mörk vinterkväll i -5 grader under en stjärnklar himmel med månen som lampa rida ut i skogen. Snön ligger tjock och det enda som hörs är hästens frustande och hovarnas knarrande ljud mot snön. Iskristallerna gnistrar och glittrar i månskenet.


Jag hade det nästan så ikväll. Det saknades lite snö, den ligger men inte tjock och månen lyste med sin frånvaro.

fredag 9 november 2007

Det finns hopp

Ösregnet har övergått i snö som vräker ner. Men det är fortfarande plusgrader så än är det mest slask. Men håller det på så här hela natten så ser det hoppfullt ut.

Fast jag sovit hela natten (wow!) så är jag trött och ska jobba till 23.00. Men vi började med tårta, jag gillar när folk försover sig, och jag är här på övertid så det känns ok i alla fall.

Var är snön??

Igår varnade man för snöstorm i större delen av landet till idag. Man skulle helst låta bilen stå och det skulle kunna komma upp till 3 dm under natten + hård blåst. Eftersom det snöat två dagar i rad här så tänkte jag yes! äntligen kommer vintern. Jag som skulle upp och iväg tidigt då jag hade morgonpasset i stallet tänkte hoppsan hur ska det gå men okej jag har en rätt bra bil som tar sig fram bra.

Så vaknar man till SPÖREGN! Trots att jag inte ridit så är jag genomblöt bara av att göra klart stallsysslorna. Så nu ska jag krypa upp i soffan under ett duntäcke tills jag måste åka och jobba.

torsdag 8 november 2007

Kollat flygändring nu

Kostar 162 Nkr att boka om, 178 Nkr att köpa ny biljett. Känns som om det inte spelar någon roll då faktiskt. Dessutom ska jag hemma kolla om det inte går att flyga hem den 5 feb istället. Norwegian Air har inga flyg på tisdagar men några andra kanske har. Snart dags börja kolla flyg till VM också. Tiden bara flyger iväg ju!

Och sen har jag äntligen hittat ett efterlängtat papper som jag visste jag skrivit ut men inte hade en susning om var jag hade gjort av sedan. Så nu kan jag göra klart intervjun till Sourze utan att behöva intervjua fler svenskar. (sorry Vicks.....;) vet du tycker jag ska göra det istället)

Det är skrämmande egentligen

Jag vaknade 01.57 *piiip* med ett ryck ur en dröm sen var det kört att sova vidare. Sa ju redan igår kväll att jag troligen kommer vakna vid 02.00.

Sen tar vi nästa skrämmande sak. Skotten i Finland. Alla är upprörda, så klart jag med, det är ju hemskt! Men det alla talar om idag på morgonprogrammen är att nu har det kommit till Norden. Har alla glömt skotten i Falun för 7 år sedan? Visserligen sköt inte Mattias Flink i en skola, han gick istället ut på stan och sköt alla han såg men för övrigt är det ju samma sak. en galning som urskiljningslöst skjuter på alla som dom möter.

Sen har vi ju skotten vid Stureplan också men där var det ju en hämnd mot vakterna som även drabbade gäster så det är lite mer "fel" att jämföra med enligt mitt tyckte då.

Men idag går mina tankar till alla anhöriga, vänner osv till de dödade i Jokela. Det är allmän sorgedag i Finland idag.

onsdag 7 november 2007

God natt - Gute Nacht - Good Night - Hyvää Yötä - Dobranoc - Dobrou Noc


Tro det eller ej men jag tänker gå och lägga mig långt före midnatt. Wow! Fast om jag somnar är ju en helt annan sak. Men eftersom jag jobbar dag imorgon (någon evil människa har diffkorrigerat mig så) och jag måste upp 05.30, vilken är den tiden ungefär jag annars går och lägger mig, så måste jag göra ett försök nu i alla fall. Lär väl vakna 02.00 pigg som en spigg....


Försöker boka hotell

Jag och Vickan försöker boka hotellrum till GAP men det går dåligt. Får bara booking error. Ska försöka lite senare får se om det går bättre. Sen kom jag på att jag måste kolla med Norwegian Air också vad det kostar att boka om en biljett. Förmodligen billigare att strunta i det och istället köpa en nu.

Sen har jag sökt Anna (veterinärkompis) för jag måste ha hästarna vaccinerade senast nästa vecka kom jag på. Fick dock inte tag på henne. Så får försöka senare där med.

Nr 3 som jag sökt men ej fått tag på är en som ska visa mig en lägenhet. Fast jag har ju inte lyckats sålt den jag har än och jag har fan inte tid att flytta förrän efter backhoppningssäsongen egentligen eftersom jag är bortrest varenda månadskifte fram till april. Men åka och titta kan jag ju alltid göra.

tisdag 6 november 2007

He is just so GREAT!

Här har ni dom andra:

Vellu

Harri

Rane

Matti

Arttu

Tami

Kommer bli en buzy vinter....:)

A- och B-världscupen i Vinter

29.11.2007 - 01.12.2007 Finland, Kuusamo, Rukatunturi WC
01.12.2007 - 02.12.2007 Italien, Pragelato, Stadio del Trampolino, CoC 07.12.2007 - 09.12.2007 Norge, Trondheim, Granåsen, WC
12.12.2007 - 13.12.2007 Finland, Rovaniemi, Ounasvaara, CoC
13.12.2007 - 14.12.2007 Österrike, Villach, Villacher Alpenarena, WC
15.12.2007 - 16.12.2007 Slovenien, Kranj, Bauhenk, WC
15.12.2007 - 16.12.2007 Finland, Lahti, Salpausselkä, CoC
21.12.2007 - 23.12.2007 Schweiz, Engelberg, Titlis, WC
21.12.2007 - 22.12.2007 Tyskland, Garmisch-Partenkirchen, Olympiaschanze, CoC
27.12.2007 - 28.12.2007 Schweiz, Engelberg, Titlis, CoC
29.12.2007 - 30.12.2007 Tyskland, 4-Hills Oberstdorf, Erdinger Arena, WC
31.12.2007 - 01.01.2008 Tyskland, 4-Hills GaP, Olympiaschanze, WC

03.01.2008 - 04.01.2008 Österrike, 4-Hills Innsbruck, Bergisel, WC
05.01.2008 - 06.01.2008 Slovenien, Kranj, Bauhenk, CoC
05.01.2008 - 05.01.2008 Österrike, 4-Hills Bischofshofen, Paul-Außerleitner, WC
11.01.2008 - 13.01.2008 Italien, Val die Fiemme, Trampolino dal Ben, WC
11.01.2008 - 13.01.2008 Japan, Sapporo, Okurayama/Miyanomori, CoC
18.01.2008 - 20.01.2008 Tyskland, Brotterode, Inselbergschanze, CoC
18.01.2008 - 20.01.2008 Tjeckien, Harrachov, Certak, WC
24.01.2008 - 26.01.2008 Polen, Zakopane, Wielka-Krokiew, WC
25.01.2008 - 26.01.2008 Tjeckien, Liberec, Ještéd, CoC
01.02.2008 - 03.02.2008 Japan, Sapporo, Okurayama/Miyanomori, WC
02.02.2008 - 03.02.2008 Polen, Zakopane, Wielka-Krokiew, CoC
07.02.2008 - 09.02.2008 Tjeckien, Liberec, Ještéd, WC
09.02.2008 - 10.02.2008 Tyskland, Braunlage, Wurmbergschanze, CoC
15.02.2008 - 17.02.2008 Tyskland, Willingen, Mühlenkopfschanze, WC
16.02.2008 - 17.02.2008 USA, Iron Mountain, Pine Mountain Jump, CoC
22.02.2008 - 24.02.2008 Tyskland, Skiflug WM Oberstdorf, Heini-Klopfer-Schanze, WC
23.02.2008 - 24.02.2008 Österrike, Bischofshofen, Paul-Außerleitner, CoC
29.02.2008 - 02.03.2008 Finland, NT Lahti, Salpausselkä, WC 01.03.2008 - 02.03.2008 Kanada, Vancouver, Whistler Nordic Centre, CoC
03.03.2008 - 04.03.2008 Finland, NT Kuopio, Puijo, WC
06.03.2008 - 07.03.2008 Norge, NT Lillehammer, Lysgårdsbakken, WC
08.03.2008 - 09.03.2008 Norge, Trondheim, Granåsen, CoC
08.03.2008 - 09.03.2008 Norge, NT Oslo, Holmenkollen, WC
11.03.2008 - 12.03.2008 Norge, Vikersund, Vikersund, CoC
14.03.2008 - 16.03.2008 Slovenien, Skifliegen Planica, Letalnica, WC

Varför är jag trött på fel tider hela tiden?

Nu halv två skulle jag kunna gå och lägga mig och sova. Inatt klockan 04.00 vaknade jag (efter att ha kunnat gå och lägga mig i normaltid och somna) och var superpigg. Lyckades inte somna om förrän runt halv sju. Jag är väldigt trött på att vara trött på fel tider och superpigg på helt andra tider. Jag är en nattmänniskar och jobbar mycket natt men vore ju trevligt att ha i alla fall lite mer normala tider som alla andra.

Regn och grått och trist här. All snö är borta igen :(.

Tittar på Våra bästa år nu, hej och hå snart är alla mördade vet inte om de försöker bli av med alla skådespelare i den där serien. Undrar vem som är mördaren. Man kan tjuvkika om man vill på deras site men jag har inte gjort det än. Men har hört folk som gjort det och tydligen ska det verkligen vara en överraskning vem det är.

Sen ska jag iväg och jobba till 23.oo och är så seg så seg. Hoppas jag piggnar till. Får hälla i mig några Red Bull. Billigaste stället att köpa dom på är faktiskt jobbet, där tar dom 13 kr burken!

måndag 5 november 2007

Snö i backarna i Rovaniemi

Om jag fattat finskan rätt så är hoppbackarna HS 70 och HS 100 (och skidspåren) snöbelagda i Rovaniemi. Här är en länk till en Webkamera så kan ni titta själva. Man ser dock inte så mycket vid den här tidpunkten pga mörket. Men om jag förstått rätt har det kommit 20-30 centimeter snö. Jag vill också ha.....men vi här nere får nog vänta en månad i alla fall.
Ounasvaara


Ny lista! (tack Malin)

Som ni vet vid det här laget gillar jag listor men är själv dålig på att leta upp dom. Snor dom flesta från Malins blogg.

Vilken tidning läser du: Aftonbladet, Ridsport, Skispringen Magasin
Vilken buss åker du oftast:Åker aldrig buss
Vilken fråga ställer du oftast: Va?
Vilken årstid är det nu: Höst
Vilken film såg du senast: Sandor slash Ida på TV:n igår
Vem är sötast: Havu ;)
Har du varit kär: Ja
Är du kär nu: Typ kanske
Är du en bra flick-/pojkvän: Nja troligen inte...för självständig/oberoende tror jag
Har någon varit otrogen mot dig: O ja, men jag tog en fiiiin hämnd :)
Pratar du fortfarande med personen du kysste senast: Nej
Brukar du oftast ragga eller bli uppraggad: uppraggad
Hur raggar du: Dåligt....ahhahaha
Har du sett din bästa vän gråta? Ja
Vad åt du senast? Kebab
Har du varit med i en rättegång? Flera (kommer med jobbet liksom..)
Är du polare med grannarna? Nej
Vilka språk pratar din mamma? Svenska
Vilka länder har du bott i? Sverige
När åkte du bil i mer än 15 minuter senast? 1 timme sen ungefär
Har du däckat/spytt för att du druckit? Nix
Har du täckt någons hus med toalettpapper? Nej
Suger det här? Nej nej!
Har du varit på ett party? Har hänt typ...:D
Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din bror: Sorry men han är gift
Har du varit utomlands? Jepp
Vilket är det bästa bröllopet du varit på? Syrrans, roliga gäster, lagom långt och god mat
Var är dina syskon just nu? Tja syrran kan vara på jobbet men brorsan är nog hemma
Vid vilken tid gick du upp imorse? Gick upp??? Gick och la mig 07.00.
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg? Hejsan! Om du skulle vilja bli av med fiskarna bara så tar jag gärna över dom. Hör av dig iså fall. (någon som vill ha mina akvariefiskar...)
När var du sjuk senast? Minns inte
Vem är den senaste kändisen du tog på? Nån backhoppare ;)
Vad gjorde du klockan 2 inatt? Jobbade
Vad är det första du gör på morgonen? Funderar på om jag verkligen måste gå upp och hur länge jag kan skjuta på det.
Vad ska du göra efter det här? Surfa runt

Aldrig varit ett Kent-fan

Jag har aldrig fattat hysterien med Kent men den nya singeln Ingenting gillar jag faktiskt och den här låten tycker jag är superbra:



Och videon till låten Ingenting är väldigt vacker tycker jag, se själva:

Slut som soldat....

Är så trööööött. Jobbade natt och efter sista natten går jag "normalt" upp vid 12-tiden eftersom jag ju helst ska sova inatt igen. Men idag var jag så slut så inte förrän halv tre masade jag mig upp och fick då jättebråttom för jag skulle ju träna idag för Åsa. Men jag hann, inga problem så men fick skynda mig. Och mocka och fixa allt i stallet efter träningen vilket är jobbigt när man är helt slut. För jag blir helt slut efter de här Åsa-träningarna. Men fick inte så mycket skäll idag i varje fall :) så jag hade gjort "läxan" väl sen sist.

Började en ny serie - Emigranterna - på SVT idag (ett bra program på SVT bara det är ju konstigt...) men i alla fall det handlar om svenskar som flyttar till Finland och finländare som flyttar till Sverige. Första programet handlade om en kille som gjort lumpen i både Sverige och Finland. Ska följa serien i alla fall, var intressant och kan vara bra i forskningssyfte.....;)

Tähän listaan olisi tarkoitus kerätä... You know you are from Finland when...

Hyväksyt että 80 astetta saunassa on viileähkö, mutta 20 astetta ulkona on H******n kuuma.Myöskin hyväksyt, että -30 astetta ulkona on normaalia, mutta mitä huoneenlämpö alle 22 astetta on käsittämätöntä.

You accept that 80 degrees C in a sauna is chilly, but 20 degrees C outside is freaking hot.Also, you accept -30 outside as a reasonable temperature, but anything under 22 indoors is unreasonable...

Fanns en hel lång kul lista och en likadan på ämnet Du vet du är från Sverige när....
Återkommer väl med några kul saker därifrån också nån gång.

söndag 4 november 2007

Beskriver bra

Hörde den här låten på radion när jag var i stallet och kom direkt att tänka på en viss person.


http://uk.youtube.com/watch?v=NvJFISiEE9Y

Och ja jag får inte in den där satans videoversionen och nu ger jag fan upp så ni får hålla tillgodo med en enkel jävla länk.




fredag 2 november 2007

Det snöar!

Det är iof sådana där små stickande flingor men det är vitt på backen i alla fall och det är ju härligt!

Äh vet inte vad jag ska skriva

Så jag låter bli.

torsdag 1 november 2007

Så sant så sant

Berusningens fem stadier

Första stadiet - SMART
Berusningens första stadium utmärker sig genom att du plötsligt har blivit SMART och är en expert på allt som finns i detta universum. Du vet att du vet allting och du vill förmedla all din kunskap till vem som helst som kan tänkas lyssna. I detta stadium har du alltid RÄTT, varpå personen som lyssnar alltid har FEL. Detta borgar för en väldigt intressant konversation när båda parter är SMARTA.

Andra stadiet - SNYGG
Andra stadiet börjar med att du inser att du är den SNYGGASTE personen i hela baren och att alla andra tycker om dig. Du kan gå fram till vilken främling som helst ty de älskar dig och vill gärna prata med dig. Kom ihåg att du fortfarande är SMART och kan diskutera vilket ämne som helst med lätthet.

Tredje stadiet - RIK
Plötsligt har du blivit den RIKASTE personen i hela världen. Du kan bjuda samtliga barbesökare på drinkar och öl för du har en pansarbil full med pengar som är parkerad bakom baren. Du kan också slå vad i detta stadiet, och eftersom du fortfarande är väldigt SMART så kommer du att vinna alla vad också. Det spelar ingen roll hur mycket du satsar för du är ju RIK.

Fjärde stadiet - ODÖDLIG
Du är nu redo att mucka gräl med någon och alla, speciellt de som du har diskuterat med eller slagit vad med. Orsaken till att du kan mucka gräl så bekymmerslöst är att du är ODÖDLIG, inget kan skada dig. I det här stadiet kan du också gå fram till de äkta män vars fruar du vet älskar dig (eftersom du också är så SNYGG, RIK och SMART), och utmana dem i en liten omgång boxning. Du är inte ett dugg rädd för att förlora, ty du fortfarande är SMART, RIK och du är otroligt mycket SNYGGARE än dem på alla sätt och vis.

Femte stadiet - OSYNLIG
etta är det berusningen sista stadium. Nu kan du göra vad som helst, för INGEN KAN SE DIG. Du kan dansa på bordet för att imponera på dina vänner eftersom ingen annan i baren kan se dig. Du är också OSYNLIG för den person som vill slåss med dig. Du kan gå hem längs gatorna och sjunga så högt du bara kan ty ingen kan se eller höra dig och eftersom du fortfarande är den SMARTASTE personen i hela universum så kan du hela texten på den låt du sjunger.


KIPPIS!

Min november lista

Lovade ju er en lista med allt som är bra med november. Den kommer här:

  • Jag är född i denna månad alltså måste den ju vara bra
  • En massa andra nice folk är också november barn, några expempel Vickan, Andreas, Freddan, Micke
  • Den första snön brukar komma i november
  • De börjar sälja julmust, pepparkakor, clementiner och saffransbullar
  • Backhoppningen börjar på riktigt
  • Kalla dagar med frost på marken och sol, kan inte bli mer underbart nästan (det som slår det är en kall decemberdag med massa snö, stjärnklar himmel)

Gottigottgott


Smakade på Vodka Pear igår för första gången. Men jösses så gott! Det var päronsoda det! Men livsfarligt för det smakade ju noll sprit så det är definitivt något man får passa sig för. Det är urenkelt att dricka för mycket helt enkelt. Vilket jag inte gjorde :). Men jag kan verkligen rekomendera denna otroligt goda dryck.

För övrigt åt vi alldeles för mycket supergod mat igår, jag är mätt än....hahaha

Fick reda på en sak idag som jag blev sur över. Alltså jag vet ju folk är så men när det börjar närma sig dom jag tycker om blir jag grinig. Fast jag kan inte göra något åt det. Och det retar mig ju också. Så egentligen borde jag ju inte bry mig. Fast jag kan ju inte låta bli heller. Men jag kan i alla fall säga det här efter det jag fick reda på idag: Från att ha varit i botten på min lista efter sitt uppförande i Zakopane har Harri Olli nu avancerat rejält. Någonstans långt där inne finns det ju en smart kille helt klart!