onsdag 11 november 2009

Fotbollstyskland står stilla

Man ställer in vänskapslandskampen på lördag mot Chile. Dock spelar man den mot Elfenbenskusten nästa onsdag. Alla klubblag har ju landskampspaus och tränar bara och landslagsspelarna har lämnat sin samling och åkt hem. De återsamlas på söndag. Flera spelare har tagit det hela mycket hårt och lagets manager Oliver Bierhoff kunde inte hålla tillbaka tårarna under presskonferensen.

Tyska tidningar och TV-kanaler sänder med jämna mellanrum extra presskonferenser och nyhetsprogram samt att flera sänder ett extra insatt program om Robert Enke ikväll. Hans klubbs hemsida ser numera ut så här: Hannover 96

Ja ni kan ju jämför med hur det skulle sett ut i Sverige om det var Zlatan eller någon annan landslagsspelare. Faktiskt skriver även svensk media rätt mycket om det också. Båda kvällstidningarna har flera artiklar.

Mer och mer info sipprar ut. Han ska ha lidit av svår depression sedan 2003 då han gjorde en misslyckad säsong hos Barcelona. Men sen gick det bättre via div II klubbar i Spanien till Benfica i Portugal där det gick bra kom han hem till Tyskland och Hannover där han varit mycket mycket populär. Var lagkapten och sedan Jens Lehmann la av i landslaget tyskarnas nr 1 i mål. 2006 förlorade han sin dotter endast 2 år gammal under en lättare operation. Hon var dock svårt hjärtsjuk men opererades av för en annan orsak och vaknade aldrig. I mars i år adopeterade de en liten tjej och samtidigt avbröt han sina behandlingar. För att han var rädd att om det kom ut så skulle de inte få behålla sin adoptivdotter. Han var även rädd att mista sin plats i klubben, fotbollen och laget var en av få saker där han mådde bra, kände sig hemma.

Jag gillar inte folk som tar självmord, tycker det är elakt mot de som är kvar. Hans fru och dotter är de jag tycker synd om. Jag tycker iof synd om honom också, att han kände det var hans enda utväg men samtidigt så anser jag att det är ens rätt att få välja självmord om nu allt är så jävligt (vilket det dock sällan är. Finns många andra som har det betydligt jävligare än vad han någonsin hade). Men metoden han valde är jag helt emot. Han förstörde inte bara sin familj genom detta. Han förstörde även livet för lokföraren mfl på tåget. Och det förlåter jag honom aldrig för. Finns "snyggare" sätt att ta livet av sig på. Vilket dock sällan de tänker på. Men jag önskar de gjorde det.

Inga kommentarer: