tisdag 24 augusti 2010

Måste säga det känns komiskt

Basti är nu nominerad i polska landslaget till matcherna 4 och 7 september. Men jag tycker det känns konstigt att en tysk U21 EM-mästare som jag sett spela i Tysklands landslagströja helt plötsligt spelar i Polska landslaget. Och hade inte reglerna ändrats hade han inte kunnat göra det, han har gjort valet en gång och då föll det på Tyskland. Sen ändrades reglerna och så länge man inte spelat en a-lags tävlingsmatch kunde man byta (förr var det U21 som var åldern att välja i). Och jag tror att han kunnat göra som sina företrädare Lukas Podolski, Miroslav Klose och Piotr Trochowski. Slå sig in även i tyska a-laget. För de som nu spelar på vänsterbacken där, Holger Badstuber (egentligen en innerback) och Dennis Aogo är inte långt före honom. Marcell Jansen kan lika gärna och nästan bättre spela vänster yttermittfätare (som han gör i Hamburg). Holger platsade tex inte ens i U21 laget och Dennis var med där men Basti spelade istället för honom. Sen har två skador gjort han halkat efter. Men istället för att vänta hoppar han nu på chansen i Polen, vilket jag iof också kan förstå. Få spela i landslaget är ändå landslaget. Men hur polsk känner han sig? Han är uppväxt i Gelsenkirchen, han talar inte polska.

Goalkeepers: Artur Boruc (AC Fiorentina, Italy), Przemysław Tytoń (Roda JC Kerkrade, Netherlands).

Defenders: Łukasz Piszczek (BV Borussia 1909, Germany), Sebastian Boenisch (SV Werder Bremen 1899, Germany), Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor, Turkey), Kamil Glik (US Città di Palermo, Italy), Michał Żewłakow (MKE Ankaragücü SK, Turkey).

Midfield: Jakub Błaszczykowski (BV Borussia 1909, Germany), Rafał Murawski (Rubin Kazan FC, Russia), Ludovic Joseph Obraniak (Lille OSC, France), Adam Matuszczyk (1.FC Köln, Germany)

Forwards: Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre, France), Robert Lewandowski (BV Borussia 1909, Germany)

Inga kommentarer: