onsdag 25 augusti 2010

Vilken match igår!

Berg och dalbana, hopp och förtvivlan. Detta lag är inget för nervklena. De är rena vansinnet!

Efter 6 minuter stod det 2-0 till Sampdoria. Werder var lika virrigt som mot Hoffenheim. Men efter 30 spelade minuter började de samla ihop sig och spela bättre. I andra halvlek var spelet bra men målen saknades. Marin prickade ribban, Wagner hade många chanser men brände alla. Sen kom bytet som avgjorde det hela. Och det var ren slump. Wagners ögonbryn sprack efter att han fått en armbåge där. Blodet sprutade och han fick kliva av och bandageras. Men eftersom matchtröjan var blodig fick han inte komma in igen utan att byta den. På denna arena ligger spelarrummen precis mittemot avbytarbänkarna. Så Schaaf tyckte inte han hade tid att vänta på att en materialare skulle springa dit, hämta en tröja och springa tillbaka. Så han slänger motvilligt in Rosi samtidigt som han skäller på fjärde domaren och tycker han är petig. Nästan direkt efter bytet så har Werder press men ett felpass av Bargi gör att Sampdoria gör 3-0.

Men alla vet att pga bortamålsregeln räcker det med ett mål för Werder så blir det förlängning. Man skickar upp sina långa mittbackar Merte och Prödl och slår långbollar på dom. En av dom bollarna hamnar i 94 minuten (5 minuters efterspeltid pga många skador och byten) hos Rosi. Han som inte spelat en tävlingsmatch för Werder sedan i mars. Och han gör mål! Matchen går till förlängning och hoppet finns. Det målet var värt 150 miljoner för Werder. Det får man för deltagande i Champions Leauge. Och det är andra gången Markus skjuter Werder till CL. Första gången var när han i sista ligamatchen 2008 mot Bayer Leverkusen gjorde matchens enda mål och sköt bort Bayer från andra platsen (ja från internationellt deltagande överhuvudtaget, de sjönk till femte plats) och Werder tog den platsen. Snacka om att göra viktiga mål! Tyvärr lär han lämna klubben. Han vill spela och det får han inte just nu i Werder. Han vill egentligen vara kvar och spela för Werder men han har för många forwards före sig tyvärr.

Sen i förläningens första halvlek gjorde Piza också ett mål och då var det mer eller mindre klart. Pga bortamål måste Sampdoria nämligen göra 2 mål för att få oavgjort och 3 mål för att vinna. Vilket dom inte gjorde så Werder Bremen är tillbaka i Champions Leauge. Tyvärr lär man nog förstärka truppen om det ska bli succé där. Tyvärr säger jag för att det är mina "älskade" backar som inte är bra nog. Tur jag kommer kunna gå och se träningar framöver för se dem på planen lär bli mer sällan.