fredag 6 maj 2011

Fullt schema idag med

Först jobb, sen hem och äta och duscha innan jag cyklade iväg på träningen. Mötte upp Jana och lite senare kom Benni, Mareike och M:s besök.

Efter träningen åkte jag med Jana in till centrum, vi åt en glass på ett cafe innan jag visade Jana var jag bor, hon ska hämta upp mig nästa helg, då vi först åker (Jana har en bil nämligen! Så perfekt! Och hon ville gärna följa med och se Werder III nästa lördag) och ser U21 spela i Blumenthal, sen följer jag med henne till hennes "by" där det är Schützenfest. Schützenfest är något väldigt speciellt man alltid firar stort här i Tyskland. Jag sover över hos henne mellan lördag och söndag då det slutar 03.00 på natten. Det är en massa skyttar (alltså inte stjärntecknet utan pangpang skyttar) som tävlar i en hög olika skyttegrenar. Man korar en kung och en drottning och skyttarna är klädda i speciella högtidskläder och det är festtält och karuseller och sånt och varje by har en egen fest och hela byn går man ur huse.

När vi hade kollat var jag bor åkte vi tillbaka till Stadion så jag fick hämta upp min cykel. Eftersom Jana hade 30 min innan hon skulle vara hos en annan kompis i Bremen (nyopererad som hon skulle hjälpa duscha) så gick vi en vända runt träningsanläggningen och jag visade henne Platz 11 och Platz 12, konstgräsplanen och alla träningsplaner. Stället är ju mycket större än man tror vid en första anblick!

Hoppas det är varmt redan på morgonen imorgon. Ska bli 29 grader på dagen och jag måste direkt från jobbet till Stadion. Vill alltså ha så lite som möjligt med mig. Men som idag var det "bara" 10 grader på morgonen vid 6-tiden och när jag cyklade hem 13.30 var det 22 grader.

Och tack Mamma och Pappa för tidningarna som kom idag. Två stycken av dessa ordgrejor som jag gillar att lösa! Ska bara få tid för det med...;) men det lär väl regna någon dag. Då är det bra att ha på lager. Normalt har inte Bremen så här mycket sol. Stället är ju kännt för att det jämt regnar!

Inga kommentarer: