onsdag 25 januari 2012

Bilen

Imåndags med det hett eftertraktade COC-papperet i högsta hugg, begav vi oss åter till Stadtsamt. Jodå, det dög med franska. Jihooo, papper 1 har vi!

Raskt for vi då vidare till TÜV (bilprovningen) och där gick det rätt bra. Några småfel, en glödlampa har tappat färg, blinkersen, dimljusen stod för högt, och det är olja i motorrummet. Men bromsarna är det lite värre med. Han började med att fråga var de var monterade någonstans. På en verkstad i Sverige svarade jag.  Hur fort får ni köra där? Tjaa, 120 km men för det mesta 90-100. Jahaaa, ja det förklarar ju saken sa han. För bromsarna var alldeles för klena och inte godkända i Tyskland där det är fri fart på Autobahn. Du vet sa han, kommer du i 220 måste du ju kunna bromsa. Jooo, det vore ju praktiskt. Bak var de okay, sitter fast bara, men där trodde han det bara var att ta loss dem, göra rent och sätta tillbaka de. Bak dög de nämligen.

Så 112 Euro fattigare (det är dyrt med registreringsbesiktning) och en bit på väg med papper 2, vi har det men inte med ett okay på, for vi till en verkstad. De skulle räkna på saken och höra av sig.

Har de dock inte gjort så idag på väg hem från jobbet åkte jag förbi. De har haft mycket att göra men han räknade lite snabbt och jag får nog räkna med 600 Euro OM det bara är att göra rent bromsarna bak. Annars drar det iväg ännu mer. För bromsarna fram går bara de på 499 Euro.

Det är dyrt med bil....först vinterdäck för 800 Euro, nu reg+rep för ca 700 Euro. Sen försäkring och skatt (men där får jag i alla fall tillbaka lite från Sverige också). Får se till att leva lite snålt ett par månader. Blir till att ta fram cykeln och äta upp vad man har i skåpen...!

Var i måndags också och hämtade deklarationspapper men jag har till maj på mig att få ordning på den i alla fall!

Igår jobbade jag, sen hade vi vidareutbildning till 18.00 och 19.00 var det fotboll, en uppskjuten match från december Werder U23 - SV Wehen Wiesbaden 1-1, blev det, målet gjort av Niclas "Fotbollsguden" Füllkrug.
Basti skulle ju ha spelat och Mareike skulle åter försökt få matchtröjan men han hade stukat foten på träningen dagen innan och spelade inte. Jaja, får vi jaga honom efter en proffsmatch då. För han ska inte tro han slipper undan! Och be om autografer (eller matchtröjor) från proffsen eller för den delen U23-spelarna är inte lika äventyrligt som från U21 eller Wilhelmshaven ;)

Nu ska jag städa, tvätta och jaga rätt på Philipp. Jag vill gå och se på träningarna imorgon och på fredag. Denni är också äntligen tillbaka i lagträning.

Inga kommentarer: