lördag 2 november 2013

Trevligt med U23 idag

Luca Zander
Som vanligt spelar de bra hemma. 3-0 i vinst mot Hamburg. Kan ju inte bli bättre då det är ärkerivalen. Dessutom åkte "stora" Hamburg också på stryk (tack för det Gladbach!).

Man hade hämtat Luca Zander från U19 där han spelar innerback, ett jobb han gör bra men inte så mycket mer om man säger så. I U23 idag satte man honom som höger ytterback. Och vi fick se en stjärna födas! Hehehe, kanske lite överdrivet men jäklar va bra han var! Super defensivt och bra offensivt och med en härlig teknik. Han kan de gärna behålla i U23. Okey, nu mötte man ett annat U23-lag, det blir säkert svårare när man möter motståndare i ligan som är mer rutinerade och äldre. Men ändå, en mycket bra debut!

I mål hade man också bytt målvakt och lät den rutinerade Tobias Duffner stå i mål. Ett bra val, han räddade bland annat en straff. Målen gjordes av Martin Kobylanski (2 st) och Orhan Yildirim.

Nicki Fotbollsgud ;)
En annan bra nyhet är att vår utlånade fotbollsgud ;), Niclas Füllkrug äntligen hittat målet i Fürth och när han väl gjorde det, då gjorde han det ordentligt. 4 mål idag varav ett äkta hattrick inom 12 minuter när Fürth vann borta mot Erzgebirge Aue med 2-6. Flo hade ett målpass till ett av Nickis mål.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hittade din blogg av en slump! Skitkul med en annan brud som ÄLSKAR fotboll och dessutom tysk fotboll! Skall absolut kika in i din blogg fler gånger!

/Kate

Tasja sa...

Hej, kul!
Även om just Bayern inte direkt är min favorit...hehehe.

En kompis som just nu studerar i England sa det så härligt sist hon var här på besök:

-Det är så skönt att vara tillbaka i Tyskland för här finns det människor som hatar Bayern München och som förstår varför man gör det.

Anonym sa...

Haha, ja det är ju så att antingen hatar man Bayern eller så älskar man dem! Finns liksom inget mellanting!

Hur kommer det sig att Bremen är ditt lag? Tråkigt att det går knackigt för dem i ligan, det är ju ett klassiskt lag! Skönt och viktigt med seger för dem i kväll!

Tasja sa...

Jag har länge gillat tysk landslagsfotboll. Och sen i EM2008 hade jag fyra favoritspelare Merte, Fritz, Schweini und Poldi. Eftersom man inte kan vara Bayern fan ;), föll Schweini och Poldi bort.
Så jag startade att följa de två Werderspelarna istället. Och under den tiden spelade ju Werder riktig gladfotboll och hade super spelare. Så det blev Werder.
Sen är Bremen en liten stad, Werder en liten klubb. Du har nära till Stadion, där finns allt från proffsen till ungdomar, internatet och Geschäftsstället. Det är mycket lätt att ha kontakt med spelarna. Här finns ingen avspärrad parkeringsplats eller sånt. Och eftersom allt är litet och gemytligt känner vissa spelare igen en om man ofta är och tittar på träningar osv och hejar när man träffar på dom. Gäller både proffsen, U23 och U19 spelarna.

Anonym sa...

Fasen så kul! Har länge velat besöka Bremen eftersom många säger att det är en sån vacker och gemytlig stad och som den fotbollsnörd man är så skulle det vara oerhört kul att se dem spela!

Älskar hur måna klubbarna är i Tyskland generellt om sina fans, just med öppna träningar och god stämning överlag, många ligor och större klubbar har att ta efter!