söndag 24 november 2013

Werder och deras målvakter

Förr vimlade det av bra målvakter i Werder. De var så många att man knappt visste vem man ville ha i mål. Numera är det rena katastrofer i mål.

Först har vi i U23 numera vår tredje målvakt i mål, eftersom den första är sedan i somras skadad och den andra spelat ett par katastrofmatcher och blivit hänvisad till bänken.

I U19 har vi i alla fall två okej. Båda har potential men än är ingen superbra och de alternerar i mål.

Felix Wiedwald
Bland proffsen har vi en ren katastrof. Han är iof lite mindre katastrofaktig än förra året men fortfarande en katastrof. Där jagade vi bort en mycket bra konkurrent redan i U23 åren när man redan då, klart sade att Mielitz skulle bli nästa nr 1 fast både han och Felix stod ungefär lika mycket i mål i U23 och gjorde lika bra ifrån sig. Utan att ens veta om han skulle utvecka sig bra. Så Felix Wiedwald sa hejdå och stack till Duisburg där han första året var bästa målvakt i 2 Bundesliga. Sen fick Duisburg pengaproblem och blev tvångsnerförflyttade och man hade haft en chans ta tillbaka honom. Istället hamnade han på bänken i Frankfurt bakom en annan mycket bra målvakt Kevin Trapp som Werder också hade chansen att få under kontrakt men när man klart uttalade Miele som nr 1 sa Trapp, nej tack och gick till Frankfurt.

Denna katastrof Miele var idag klart skyldig till 2 av de 3 mål Mainz gjorde och hade dessutom ytterligare en katastrofinsats där han tappade bollen, men som tur var inte i mål utan till hörna. Men tre sådana stora fel i en match är minst 2 för många.

Dessutom sov Werder tills 10 min kvar, först då började man kämpa och gjorde också 2 mål. Men det räckte ju inte.

Igår gladde oss i alla fall vårt U19. Wolfsburgs U19 var innan matchen igår utan förslust och helt överlägsna i U19 Bundesliga Nord. Sen kom Werder på besök och så var det slut på den serien. Seger med 1-2!!

Och idag har även U23 glatt oss med en vinst med 1-3 mot Norderstedt. Proffsen får ta och lära sig av ungdomarna!

1 kommentar:

Anonym sa...

Helt enig i din analys om Bremens målvakter! Hoppas att Mielitz gör en Baumann och kommer igen till nästa match riktigt ordentligt!