lördag 30 november 2013

Werder alltså!

Karim Raho, U19
Började min Werderdag med U19. Hade sällskap av Jana, Benni firade sin pappas födelsedag i Bremerhaven. Var en bra match Werder hade övetaget hela matchen men släppte mot slutet in ett onödigt mål och det blev lite spännande men det var aldrig någon fara för segern egentligen. Så Werder - Osnabrück slutade 3-1. Två mål av Bruns och ett mål av Lukowitz.

Sen hade jag ju turen och kunde trots jobb se proffsen. Och vilken match det blev då! Först fick Hoffenheim två straffar efter varandra som de båda enkelt satte i mål. I detta mål som idag vaktades av vår andra målvakt Raphael Wolf, väldigt överraskande. Nu är vår första målvakt ingen kanon i mål, det är han inte men att han skulle petas, även om det officiellt heter han får en paus till vinterpausen för att komma undan skottlinjen för kritiken, Wolf ska alltså stå alla matcher resten av säsongen (3 till). Bra chans om än otacksam uppgift för Wolf, då de vi har kvar att möta är Bayern (ligaledarna), Hertha (7:a) och Leverkusen (2:a).

Måljubel från Bargfrede
Sen fick Werder en straff och den satte Aaron Hunt säkert. Så då stod det 2-1. Det blev 2-2 innan Hoffenheim drog ifrån med två mål till 4-2. Men Werder kämpade på bra (tänk så bra det skulle vara om den kämpaglöden de visade i slutet av Mainz-matchen och nu i slutet av denna matchen inföll liiiiite tidigare) och Nils Petersen som var tillbaka efter en 5 veckorsskadepaus satte 4-3. Sen blev det lite kaos, panik och så, sånt som Werder var rätt bra på för 2-3 år sedan när man ofta vann med 5-4 eller 5-3 osv. På övertid lyckades sedan Philipp Bargfrede som också var tillbaka efter skadepaus, hans var däremot 1,5 år göra sitt första Bundesligamål i karriären. Han har "bara" spelat Bundesliga i 4 år.... men det gäller att välja rätt tillfälle. Comeback efter flera svåra skador efter varandra och premiärmål, han var rätt glad kan man säga. Så denna Hawaiimatch slutade 4-4 och en viktig poäng till Werder.

Imorgon kollar jag på Flo och Niclas när Fürth möter Cottbus.

Inga kommentarer: