tisdag 1 mars 2016

Flöt på bra igår

Tidsmässigt passade det super, hade planerat bra. Idag har jag några färre och får en kort paus. Imorgon är det proppfullt igen. Dock protesterade min rygg! Många lite tyngre. Fast ska inte klaga förr hade jag det så (eller värre tom) varje dag när jag jobbade på boendet. Denna veckan är den första på 2 år som är så jobbig så jag känt av ryggen.

Har varit och lämnat plasma, imorgon måste jag storhandla när lönen kommit. Eller om den kommer idag? Är alltid lite hipp som happ här och den finns aldrig direkt efter midnatt som i Sverige utan någon gång under dagen landar den på kontot. Och då har jag ändå samma bank som jobbet. De som inte har det får vänta ett par dagar till. Knasigt system. Men jag har i alla fall en arbetsgivare som punktligt betalar varje månad. Tycker så synd om Hanna med hennes struljobb.

Har jobbat 193 timmar i februari så borde få en okej lön. Perfekt inför resan :) Min lön varierar ju med som mest 600 Euro i månaden mer eller mindre. Och innan månaden är slut vet jag aldrig hur många timmar jag får då vi får schema för 1 vecka i taget och det brukar hur som helst aldrig hålla utan man kan få både två, tre eller fyra versioner under veckan. Man måste alltid ha en liten buffert på kontot för här räknas heltiden som jag har dessutom på årsbasis (bra för arbetsgivaren mindre bra för arbetstagarna) så det kan komma väldigt lite pengar om man har otur (jag har dock alltid fått rätt okej alla månader även om det ibland är under heltid) så de månader man har extra timmar måste man lägga undan för de månader man får minustimmar.

Inga kommentarer: