onsdag 14 november 2012

Jävla fransoser!

Hur kan man komplicera till så mycket på en bil?

Min vänster blinkers pajade. Jag bytte blinkerslampa. Den nya pajade efter ett blink. Bytte igen. Då har jag plötsligt inga lysen alls bak på vänster sida. Tänker då kortis, säkring! Måste ju vara en säkring som gått. Tar glatt fram instruktionsboken för att hitta Finns inte! Enligt instruktionsboken finns det INGA säkringar för lysen. Jag kan bara inte tro det är sant.

Nu har jag i snart en veckas tid provat byta lampor, ta bort och sätta tillbaka kontakten till lyspanelen (alla lampor sitter fast på en plastgrej och därifrån går elsladden) och även bytt en del säkringar som bara näms som styrbox baklucka (fan vet, kunde ju vara lyserna...) Det händer nada!

Jag är inte såååå pigg på att åka till en verkstad bara för att lampjävlarna inte lyser. Hur pinsamt är inte det? Möjligen att jag åker till en Peugeot verkstad och frågar hur de tänkte egentligen!

Men jag fick av draget idag! Efter tre månader och väldigt många försök. Helt plötsligt händer det.....

Kan säga att varken mina VW:s, Volvos eller min Audi var så komplicerade. Även om man fick montera ner halva motorn i Audin för att kunna byta glödlampor fram. Men det var pedagogiskt förklarat i instruktionsboken HUR.

För nästa sak fransoserna är krånglat till är HUR! Det är inte helt lätt att ett; få bort den där kontakten och två; så loss ljusrampen. Det är små "klackar" båda här och där (och lite gömda) man måste lossa på och dessutom i rätt ordning. Vet ni vad det står i boken? Lossa på kontakten och hållarna till ljusrampen, dra loss rampen och byt glödlampa. Jovisst. Hur lyckades jag dock klura ut, fast det tog två dagar.....

Inga kommentarer: