torsdag 23 maj 2013

Brrrrr jag fryser!

6 grader i morse. Fast ingen vind, inget regn och lite sol till och från.

Efter jobbet svängde jag förbi träningsplatserna och såg lite på U23:s träning och träffade Yuting. Förmodligen för sista gången. Hon åker hem till Peking i Kina i nästa vecka och var i Bremen idag och ev också imorgon sen återvänder hon hemåt efter att ha varit i Tyskland (och studerat) sen 2006. Det var 2,5 år sen hon var hemma sist så fast hon är ledsen över att behöva lämna Werder och Bremen (fast hon mest bott i södra Tyskland i Marburg) så ser hon framemot att komma hem. Jag bjöd henne på lunch som avsked.

Har precis kommit hem och stoppat ner mig under ett duntäcke i soffan. Det kom en regnskur när vi var påväg från Stadionområdet till Piano (där vi lunchade) så jag är lite fuktig och fryser. Fattar inte, det är slutet av maj och det är så jäkla kallt här! Normalt har vi ju nu mellan 20 och 25 grader varmt.

Benni gav ett smart förslag igår när vi kollade på fotbollen (slutade 1-1 och det räckte för att Werder U21 redan igår var klara seriesegrare i Bremenliga) när jag sa att det är ju skönt med bilen på jobbet om det regnar men hemskt opraktiskt. Han sa, skaffa en sån där lite ihopvikbar cykel och lägg i bilen. Då kan du ta bilen dit och cykla rundan och ta bilen hem. Inte helt dumt. Måste kolla upp vad en sån kostar. Vi får ju faktiskt milersättning om vi använder bilen så egentligen är det skit samma. Det dyra för mig är ju resorna dit och hem, speciellt vid dubbelpassveckor. Då blir det ju 2,8 mil bara för att pendla emellan.

Inga kommentarer: