onsdag 15 maj 2013

En era har tagit slut

Efter 40 år i Werder Bremen, varav 14 som tränare för proffsen slutade idag Thomas Schaaf. Det var iof inte oväntat att han skulle gå, efter 3 år i rad med bedrövliga resultat för Werder låg det så att säga i luften. Men alla trodde nog att han skulle vara kvar säsongen ut. Men i helgen räddades ju Bundesligakontraktet och idag kom alltså meddelandet.

På bilden står hur många tränare de andra klubbarna haft under dessa 14 år. Det varierar mellan 4 och 17. Tillsammans 188 st!!! Werder har haft: 1

Jag tycker det är dags för nytt blod. Någon som tänker och ser allt lite annat. Framförallt för de unga spelarna hoppas jag det kommer en modern, ung tränare. En som tänker och lever fotboll som Dortmunds Jürgen Klopp vore ju drömmen! Vad han skapat av Dortmund sen han kom dit är otroligt. De var bankrutt, låg i mitten/slutet av tabellen år efter år (precis som Werder de senaste åren, fast vi är inte helt bankrutt, har än så länge bara ansträngd ekonomi) och för tre år sen blev de tyska mästare. Förra året blev de tyska mästare och tyska cupmästare och i år är de i Champions Leauge final! Ett lag skapat av unga talangfulla billiga spelare.

Inga kommentarer: