onsdag 1 maj 2013

Fixat

Då hela dagen igår "försvann" när vi bestämde oss för att åka till Wolfsburg har jag idag fixat en del.

Monterat lyse på cykeln, packat jobbväska, planerat vad jag ska ha för kläder på mig (har ju vanliga kläder numera igen, inte jobbkläder), hittat cykelhjälmen i källarförrådet och sen har jag i det superfina vädret promenerat 1 timme. Även städat och dragit fram en del möbler så de enkelt kan läsa av värmen imorgon. Min Hausmeister är hemma och följer med dem hos mig.

Gillar mitt nya jobb redan. Torsdag och fredag ska jag enligt schema börja 6 och 6.30. Men de ringde igår och berättade när jag ska träffa de jag ska gå med. På torsdag träffas vi 6.20 och på fredag 6.50. Alltså 20 min senare vilket innebär att jag i princip har betald restid (tar 30 min att cykla). Och alla säger ju att man oftast kan sluta ungefär 1 timme tidigare också. Sa ju tom högsta chefen när jag var på intervju att det är så  de vill ha det. Har varit förslag uppe på andra alternativ men som de har det nu vinner alltid.

Ikväll är det CL-fotboll igen, kommer se första halvlek. Dels är jag rätt säker på att Bayern tar sig vidare (och om inte är det ingen katastrof). Jag tror hur som helst de är mer överlägsna än Dortmund som ju gjorde allt lite väl spännande igår igen. Som Dortmunds tränare sa i en intervju, Dortmund får man bara med all inclusive! :)

Har fått min lön också. Alltså sista lönen från gamla jobbet. Fick 700 Euro mer och det är rätt bra. Hade inte vågat hoppas på så mycket. Dels fick jag ju 2,5 vecka ledigt och sen drar de mycket skatt. Ska skaffa mig ett sparkonto imorgon (alltså gå till banken) och sen föra över pengarna. Nu när jag också tjänar så mycket mer ska jag se till att direktföra över i alla fall 200 Euro i månaden. Behöver ju någon gång framöver en ny cykel, ev gå till tandläkaren (funderar på om jag inte har ett hål till eller om det bara ilar i tänderna. Ska köpa Sensodyne tandkräm och prova om det blir bättre annars måste jag förbi där igen) och säkert ska bilen väl lagas någon gång framöver misstänker jag.....Fast det är bra när man inte använder den så mycket.

Inga kommentarer: