lördag 19 april 2014

SEGER, SEGER, SEGER

Fin dag, sol och varmt. T-shirt premiär ute. Och Matchday.

Fast det började katastrofdåligt då Hoffenheim gjorde 1-0 efter bara 3 minuter. Men Werder kämpade (till skillnad mot förra helgen) och jobbade sig in i matchen. Efter ca 15 min stod det 1-1 genom ett kanonmål från Philipp Bargfrede. Så stod det också i pausvilan. Sen pendlade matchen rätt mycket chanser åt båda hållen innan Santiago Garcia nickade in 2-1 och sen på övertid lyckades - efter mer än 1 år - Nils Petersen åter göra mål i Weserstadion. Så det hela slutade 3-1.

I praktiken är nu kontraktet klart men räkningsmässigt fattas en poäng innan man säkert kan säga att Werder spelar Bundesliga även nästa år.

Dessutom vann vårat U23 borta mot Eichede med 3-0 mål av Florian Bruns (straff) och det sjätte dubbelpacket av Martin Kobylanski. Tyvärr skadade sig Julian von Haacke (korsbandet är av) så han blir borta 6 månader. Taskigt då han är en av dom som med en bra sommarförberedelse hade chansen att ta sig in i proffs truppen.

Imorgon är det matchen med stort M i 2 Bundesliga. 2:an Greuther Fürth åker till 3:an Paderborn. Det skiljer 1 poäng mellan lagen. 1:an och 2:an går direkt upp, 3:an måste kvalspela mot det lag som hamnar på kvalplats i Bundesliga. Så det gäller mycket för båda. Spännande. Speciellt som jag gillar båda lagen.