onsdag 22 oktober 2014

Oväder

Här har Freimaak stängt pga storm, Weser svämmar över och regnet öser ner. Jag ska ta S-Bahn in till stan och gå och lämna plasma. På vägen hem handlar jag.

Har läst lite mer om varningslampan som lyser. Det kan även vara att den signalerar ett funktionsfel i insprutningssystemet eller tändsystemet. Eftersom bilen fortfarande är knäpp att starta så hoppas jag på det. Borde ge mindre prisavdrag?!. Speciellt eftersom jag kan påvisa att jag bytt tändsystemet. Ska även fråga på verkstaden när jag byter däck vad de tror. Var ju de som bytte tändsystemet men ändå startar bilen när den vill. Iof alltid men ibland på första försöket, ibland på sjätte.

Är ändå inne på att sälja den. Kommer som sagt, hur som helst först att ske om 2 veckor så jag får väl använda dessa 2 veckor till att prova hur jag klarar mig utan bil. Förutom den dagen då jag ska köpa på mig ett lager ska jag försöka att inte använda den. För även om det "bara" är tändsystemet (såvida det inte bara är en liten justering och så är det löst) då ligger åtgärder, utan att laga det, på ca 1000 Euro sammanlagt (med förs+skatt) för mig.

Har kollat upp den där månadsbiljetten också. Den är ändrad, de har höjt den med 6 Euro men istället får man åka tåg varje dag (inte för att jag åker tåg sååå ofta). Kan även hända det blir billigare för mig att fortsätta använda den biljett jag har nu som automatiskt bokar direkt från mitt bankkonto. Beror på hur mycket buss jag kommer åka. Och så mycket tror jag inte det blir faktiskt.

Inga kommentarer: