tisdag 21 oktober 2014

Sälja Niclas?

Jo, det får nog lov att bli så. Han behöver sedan månader nya bromsar, men eftersom jag jämt måste betala tandläkaren mellan 100-200 Euro i månaden har jag fått lov att skjuta upp det hela tiden. Och idag när jag åkte till gymmet började lampan för "funktionskontroll av avgassystemet" lysa. Antar det är då något skit med katalysatorn. Lär ju inte vara billigt. Bara bromsarna går på lite över 600 Euro.

Sen i januari och februari kommer försäkring och skatt på ytterligare ca 300 Euro. Börjar kännas som om jag kan ha roligare för de pengarna. Visst det är jätteskönt att kunna ta bilen på jobbrundan eller till gymmet när det ösregnar. För storhandling är den bra och för inköp av byggmaterial eller saker på IKEA nästan ett måste. Men nu börjar det kosta mer än det smakar. För lite över 40 Euro i månaden kan jag köpa ett månadskort som gör jag får åka fritt på alla bussar och spårvagnar, får åka tåg fritt från fredag kväll till måndag morgon inom Bremen och Niedersachsen. Det klarar jag mig rätt bra på + cykeln. Ska jag göra nått annat som absolut kräver en bil får jag väl hyra en.

Ska fundera några dagar, ska hur som helst byta däck på den nästa vecka (redan bokat och vinterdäcken ligger där) så det blir inte innan det, sen ska jag köpa ett lager av stora och/eller tunga saker som är svåra att ta på cykeln tex spånbalar till hamstrarna, toapappersbalar, och spånskivorna jag behöver till lekplatsen. Då har jag över vintern. Sen kan jag till i vår köpa en cykelkärra också. Då bör jag klara mig utan bil. Jag var ju utan bil första året jag bodde här och rodde ihop det. Det krävs lite mer planering men det går.

Ska ringa Peugeot och höra om de köper in bilar. Vore enklast så tror jag. Mycket lär jag inte få, är glad (och nöjd) om jag får 1000 Euro. Men jag bör spara minst lika mycket om inte det dubbla (om man räknar på vad jag redan lagt på reparationer varje år) per år på att inte ha bil.

Inga kommentarer: