tisdag 12 januari 2016

Bilpool

Har nu varit med i bilpoolen i ett år. Fick nyss sista räkningen så jag tyckte det var kul att kolla. Jag har hyrt bil av dom 6 gånger. Och då var en av gångerna åt Hanna så den betalade hon helt. Alltså har jag 5 gånger under året haft ett behov av en bil resten av tiden har jag klarat mig med cykel. buss, tåg eller spårvagn.

Jag har gjort två längre resor (en var till Lengerich förra januari och hämtade en hamster (Wonder) och så nu i december då jag hämtade akvariet + Fernando). Sammanlagt har jag betalat 294 Euro för alla gånger jag har använt bilarna, varav långresorna har gått på 240 Euro, dyra små hamstrar......

Sen tillkommer ju en del buss och tågbiljetter. Brukar åka buss för runt 20-30 Euro i månaden på vintern och 10 Euro på sommaren. Tåg har varit runt 60 Euro på hela året (hämtat hamstrar i Hannover (Jojo) och Braunschweig (Elvira) + en resa till ett nöjesfält) även här står hamstrarna för större delen av kostnaden.....

Två gånger har jag nyttjat Mitfahrgelegenheit och för det betalat ca 50 Euro, båda gångerna var det hamstrar som reste: Jojo och Nils.

Men allt som allt har jag tjänat grymt på det. Brukade ha bensinräkningar på minst 80 Euro per månad och så på det alla reparationer, skatten, besiktning och försäkring.

Inga kommentarer: