söndag 17 januari 2016

Tummen ner för söndagsstängt

Så retligt. Jag var så igång med garderoberna men nu står allt stilla till imorgon. Och det bara för att jag behöver ett par lådor till att lägga kläder i. Tänk om IKEA eller vilken annan affär som helst bara hade öppet idag. Då hade jag kunnat ila iväg och fixa fler boxar och jobbat vidare. Men nej.

Det är så fånigt. Vet ni, vi får inte ens slänga glas på söndagar. Bara måndag - lördag 7-19 är det tillåtet fast det inte ens står ett hus i närheten. Det är minst 50 meter till närmsta som är ett lägenhetskomplex. Jag tror inte ens de hör när man slänger i glaset.

Egentligen får vi inte tvätta heller men det skiter jag i. Jag har hört att andra tvättar på söndagar och min tvättmaskin låter inte värre än det ljud TV:n eller stereon avger. För att inte tala om dammsugaren. Den får vi i alla fall använda.....

Omodernt så det skriker om det. Men det är ju inte bara det här med söndagar som är stenålder här. Detta fjafs med Ni istället för du och att banker, läkare osv har middagsstängt (Siesta?!), man kan knappt betala med kort även om det har gått framåt med gigantiska steg senaste 2 åren. Självscanning har de inte hört talas om. Och när man ska betala med kort kan man inte som i Sverige stoppa i kortet och slå koden och sen bara vänta på beloppet. Nej, man måste säga till när allt är inslaget och hos 99% av alla måste man skriva under på kvittot. Kort + kod har bara 2 affärer. Enda fördelen med stenåldern är väl att det finns bank- och postkontor överallt. Bara i vår lilla stadsdel har jag tre olika Sparkasse kontor att välja på (och vid alla tre finns en uttagsautomat fast man kan båda ta ut och sätta in pengar över disk fortfarande!) Men att det finns så många kontor från samma bank är för att om du tar ut pengar från en annan banks automat får du för varje uttag betala 5 Euro i "straffavgift". Samarbete vad är det?!

Inga kommentarer: