tisdag 5 januari 2016

De är inte vana med vinter här

Det är fortfarande inte plogat, varken bilvägar eller cykelväger. Trottoarerna är bitvis plogade så man får cykla där (så länge ingen går där då) och så får man gå med cykeln resten. Det tar sin lilla tid och måste man inte ut så håller man sig inne. Var dock tvungen att vara ut nyss och hämta mitt schema. Är glad jag är ledig, de som jobbar har det inte lätt nu, speciellt inte vi som cyklar. Nu snöregnar det dessutom och lägger ett ispansar ovanpå. Trafikolyckor är det i massor också, de sa nyss på nyheterna att i området Bremen var det igår 300 krockar!

Är glad jag måste ut och jobba först torsdag kväll. Kanske har de plogat tills dess? Annars får jag planera in extra tid. Har som tur är en översiktbar vända. Först på måndag är det proppfullt.

Denna vecka är min dubbelvecka men jag behöver inte jobba morgon förrän i helgen! Johoooo! Tack jobbet!

Sen så har jag (trots vädring) fortfarande hela fönstren täckta med imma. Jag vädrar iof inte tre gånger om dagen, det blir ju skitkallt! En till två gånger gör jag. Får ju inte bli för kallt för hamstrarna heller liksom.

Pga vädret (eller mer underlaget) kommer jag inte till gymmet eller byggaffären. Det är 3 och 4 km dit på oplogade vägar och till gymmet går ingen buss och ang byggaffären (dit det går en buss) så kan jag inte släpa så långa träribbor (2 meter)
på bussen. Så det får vänta. Jag kollar på sista stationen i backhopparveckan idag och imorgon istället, läser och spelar dataspel. Går ingen nöd på mig alls :)

Inga kommentarer: