söndag 17 januari 2016

Torres: El Niño: My Story

Nu har jag läst ut Fernando Torres boken. Boken är inte ny utan är 7 år gammal. Vilket gör att man ju inte har alla hans framgångar att läsa om. Det handlar mest om hur han började i Atlético och hans första megalyckade säsong i Liverpool (mest om det) samt lite om EM 2008 som ju Spanien vann och han gjorde det avgörande målet i finalen (mot Tyskland!).

Intressant bok, han har själv skrivit den (eller ja. med hjälp då). De biografierna gillar jag mest. När någon annan skriver om en person så får man ju inte veta allt så personligt. Det är nästan bara hans fotbollsliv som beskrivs och inte mycket från det privata. Boken är på engelska men lätt att läsa med många (fina) bilder.

Jag gillade den och hoppas han skriver en till efter sin karriär. Han är ju nu tillbaka i Atlético (på lån från Milan) och evtl är detta hans sista säsong.

Han har ju gjort en del bra saker efter 2008 liksom. Som att i VM finalen 2010 slå en avgörande passning till Fabregas som slog den assisternade passningen till Inesta som gjorde det enda målet (i förlängning) så de vann. Sen i EM 2012 gjorde han åter mål i finalen och Spanien blev mästare igen. Men sen såg tyskarna till att det var nog 2014! :) Fast Spanien bara fick spela 3 matcher och han bara fick starta i en så gjorde han mål då med. Sen vann han ju med Chelsea Champione League 2011 också.


Inga kommentarer: