torsdag 14 januari 2016

Jag = vandrande katastrof


Ibland får jag känslan saker går sönder bara jag tittar på dom. Låt mig ge er några exempel från sista veckan (torsdag - torsdag):


  • jag får äntligen en glödlampa till läslampan och ska sätta i den. Lyckas på nått sätt kortsluta så säkringen går. Okej, irriterande men ingen katastrof. Köper ny säkring, sätter i den och båda lamporna och slår på. Den lilla lampan blinkar till sen händer inget alls. Okej, nått är kanske fel med den lilla lampan. Byter till ny säkring (köpte 10 pack, bra det!). Sätter bara i glödlampan till stora lampan. Händer nada. Okej igen, kan ju vara så glödlampan gått sönder så byter till ny lampa (hade som tur var en hemma). Men, nej, händer nada. Ger upp, inser att jag får köpa en ny lampa någon gång när jag har en bil att få hem den i. Får ligga i sängen och läsa så länge.
  • kommer ut och ska jobba kväll. Märker att sladdarna som går från lyset fram och leder ström till lyset bak är lösa. Om någon tyckt det varit kul att dra ur dem eller om det hänt på något annat sätt låter jag vara osagt, även om jag tenderar till det första. Borde märkt det annars liksom. Åker och köper ett batterilyse så jag kan jobba och synas. Inga problem. Jobbar klart och sätter ner cykeln i källaren. Och glömmer slå av lyset. Så dagen efter lyser det bara svagt svagt.
  • Jaha, åker och köper ny lampa. Batterier till lampan kostar 3,49 Euro, en ny lampa inkl batterier 2,99 Euro. Det är på dagen så jag provar den inte. När jag ska slå på den på kvällen är den stendöd. Har jag kvittot? Nix. Jaja, kör den kvällen med lampa nr 1 som lyser svagt, svagt.
  • Ska nu på kvällen ge hamstrarna mat. Ställer brickan på en pall jag alltid använder. Lyfter upp första matskålen och pang! Ligger bricka, grönsaker, Jojos gröt, vatten, trasiga och hela matskålar i en salig röra på golvet/mattan. Suck
  • Köper nu på kvällen lampa nr 3. Den funkar än. Och jag har slagit av den. Heja mig!

Dessutom låter både min dator och min TV illa så jag bara väntar på att de båda säger poff. TV:n är 10 år gammal och datorn minst 5 år. Den har ju pajjat en gång redan och jag fick då en gammal hårddisk av Mareike som jag inte har en aning om hur gammal den är. Men det är Windows 7 på den så tja gammal alltså!

Inga kommentarer: