fredag 3 juni 2016

Lägenheter, lägenheter, lägenheter

Har kollat på en idag igen, ska kolla på en imorgon och en på söndag. Och så ska den där typen man aldrig får tag på höra av sig (fast jag tror inte han gör det...men kan bli en till i helgen också). För det är som så att trots att jag kollar på många så är det inte samma sak som att man kan få den. Det är 10-20 pers på varje visning. Så jag går och tittar på alla som är intressanta. Man får ändå vara glad att inget bostadsbolag här har som i Sverige med kösystem där man behöver ha 10 år eller mer för att ens få gå på en visning. Då hade man ju kunnat ge upp direkt liksom. Nu finns ju i alla fall chansen....

Jag försöker hålla mig till bostadsbolag och inga privata ägare. Det är dock mer vanligt här att lägenheten ägs av privata och man hyr av dom. Men jag gillar bättre när det är ett företag bakom även om min första lägenhet här var från privat. Men han hade hela huset och skötte allt genom sin firma. Tror det kan bli problem när man bara har med en familj att göra som har en extra lägenhet (som de tjänar pengar på) om något går sönder tex.

I min stadsdel finns tre större bostadsbolag representerade så det finns några lediga lägenheter i alla fall. Men alldeles för få, det är stor bostadsbrist i Bremen (som på så många andra ställen). Det byggs visserligen nytt men vem har råd med en nybyggd 3:a tex med kallhyra på 1500 Euro eller mer?? Är fan mer än vad jag ibland får netto i lön och då är det utan vatten, värme osv.

Inga kommentarer: