onsdag 27 juli 2016

Måste ju testa

Jag var ju bara tvungen att testa resten av tapeterna i lägenheten igår kväll.

Facit lyder så här:

  • kök
  • sovrum
  • hall
  • vardagsrum
plättlätt, man kan dra ner hela våder och bara ibland släpper ett tunt pappersskikt som dock går bort lätt om man fuktar det och putsar med en svamp
  • badrum
svårt, man får bara loss små små stycken och det blir ett tjockt pappskikt kvar som är svårt få bort MEN om man blöter tapeten (är betongvägg bakom så det gör inget, inga gipsskivor här inte!) så får man även där bort hela våder. I duschen var det ju lätt, i resten måste jag prova om det funkar när jag blöter med en blomspruta. 

Men summa: med bara besvär i badrummet (som går relativt enkelt att lösa) så har jag verkligen tur. Och alla väggar under, utom i badrummet, är superfina och som jag redan sagt, hittar jag rätt nyans kommer jag inte ens behöva måla hela väggarna. Men om inte är det ju snabbt gjort att dra över alla med roller en gång. Mycket bättre än att måla på tapeterna (som vaktis föreslog) då de är gula eller mörkgula och troligen måste målas fler gånger + att jag är rätt säker på att de hade bubblat sig och löst sig med tanke på hur lätt de är att få ner.

Nu hoppas jag bara att ingen mer vill kolla på lägenheten. För nu ser den verkligen oattraktiv ut :). Men det är å andra sidan inte mitt problem.....

Varit och hämtat mitt schema, jag hade jobbat 192,8 timmar så sparade undan 15 timmar. Har nu 93 timmar sparade! Mer än jag trodde. Det är 2,5 vecka jag kan ta ledigt med lön. Och dessutom har jag 17 dagar semester kvar att ta ut, det är 3 veckor lite drygt.

Min bubbelplast kom i morse (de är väldigt tidiga här paketfirmorna *gäsp*) så nu har jag allt också. Nu ska jag äta glass och läsa Sport Bild innan jag sätter igång med disken, lunchen och sen tapeter.

Inga kommentarer: