lördag 30 juli 2016

Dagens planer

Har nyss ätit frukost och sen är dagens planer dessa:

Riva ner alla tapeter i badrummet (ska bara spara bakom badrumsskåpet). Är nästan klart har ca 3 våder kvar men det är ju lite pilligt i det rummet. Sen städa där, dvs dammsuga bort alla små tapetrester och packa det sista.

Riva ner alla tapeter i hallen. Där har jag 5-6 våder kvar, men går fort och lätt där. Packa de sista böckerna som står i en bokhylla.

Ta tag i skrubben. Packa så mycket som går. Står nämligen ett bord längst in som jag måste ha ut när hamstrarna flyttar då jag behöver det att ställa en hamsterbur på i nya lägenheten. Och det får jag inte ut som det ser ut i skrubben nu.....

Se F1 från Hockenheimring. Kvalet går idag och jag tycker nästan kvalet alltid är mer sevärt än själva loppet (som går imorgon och som jag missar).

För övrigt tänker jag inte göra så mycket mer. Måste fundera ut hur jag ska hinna imorgon med allt. Kommer jobba 6.30 - 11.15 ca. Sen måste jag lämna in nycklar på kontoret i Schwachhausen, lämna bilen på kontoret här och sitta på spårvagnen senast 12.08 då tåget går 12.57 till Langwedel där hämtar Anja upp mig och så får jag skjuts med henne till Hannover. 

Det är dock bara så att 11.15 - 12.08 blir jäkligt tajt att hinna med, bara att åka emellan sista jobbadressen-kontoret Schwachhausen-kontoret här tar 30 min (utan kö). Hade hoppats på att hinna hem emellan, slänga av jobbgrejorna och byta om lite snabbt men får nog glömma det. Måste alltså även se till ta med mig något att äta under tiden för det hinner jag inte heller.

fredag 29 juli 2016

Storhandlat

Var ju iväg på förmiddagen och fick den tur jag ska jobba på söndag. En lättsam tur, nästan bara sprutor och kompressionsstrumpor. 2 frukostar att göra och bara en att tvätta. Jag fick ju låna en bil, då de har större avstånd och man där inte kan cykla. De sa särskilt att om jag vill passa på att handla eller något så får jag göra det, nu när jag har en bil hela helgen.

Så på vägen tillbaka åkte jag in på ett stort köpcentrum. Fick tag på saker som de inte har i butikerna här i stadsdelen (de är ju mindre). Topaminbur tex, som är en bra grönsak för Nils då den sänker blodsockret. En stor förpackning cous-cous, här har bara en affär cous-cous men alltid bara små dyra förpackningar. Och till min stora lycka hittade jag Marabou schweizernöt! Häromdagen hittade jag Marabou saltlakrits i en av butikerna här. Men Schweizernöt!! Min stora favorit liksom!! Köpte 2 stycken fast de är skitdyra (de har bara de stora 300 grams chokladkakorna här från Marabou).
Sen passade jag på att fylla på med spagetti, ris, jucie och annat tungt. Var in på zooaffären där också för det är den enda som säljer torkade solrosor. Jag har ju en i närheten här men de har inte det i sortimentet.

Nu ska jag äta lunch och sen slappa lite innan jobbvändan.

Funderar på om jag ska passa på att åka och handla färg osv imorgon redan, nu när jag har en bil. Men jag måste även köpa nya baksidor till stora PAX-buren och de får jag inte in i den lilla bil jag har nu så hur som helst måste jag isåfall två gånger till byggaffären. Så kanske bättre att vänta, måste ju hyra en stor transporter när vi ska flytta de hamsterburar jag själv ska flytta på.

torsdag 28 juli 2016

Jobba extra

På söndag ska jag jobba extra i en annan stadsdel, Schwachhausen. The Big Boss ringde i förmiddags och frågade om jag kunde hjälpa till. De har provat med all sin extra personal, de ordinarie osv men ingen kan. På lördagen jobbar en vikarie men hon kunde inte söndag. Jag ska iof till Hannover men först på eftermiddagen då Hamsterhjälpen har årsmöte. Så sa att jag kan jobba förmiddagen. Så imorgon förmiddag ska jag till det kontoret, få listan på patienter och så ska de visa mig var nycklarna hänger osv. Jag får låna en bil så jag slipper cykla också. Är ju bra då jag inte hittar så bra där, då kan jag ta med mig min GPS.

Idag har jag rivit ner mer tapeter i badrummet. Går lättare med blomsprutan men det är mer pilljobb än i de andra rummen. Där har man dessutom målat på tapeterna och i skarvarna har det läckt emellan så hela badrummet måste målas om. Men det är ju inte så stort så det kommer gå fort.

Mycket behagligare jobbväder idag också 24 grader och moln. Även igår var det okej, det var iof varmare men inte så tryckande varmt.

onsdag 27 juli 2016

Måste ju testa

Jag var ju bara tvungen att testa resten av tapeterna i lägenheten igår kväll.

Facit lyder så här:

  • kök
  • sovrum
  • hall
  • vardagsrum
plättlätt, man kan dra ner hela våder och bara ibland släpper ett tunt pappersskikt som dock går bort lätt om man fuktar det och putsar med en svamp
  • badrum
svårt, man får bara loss små små stycken och det blir ett tjockt pappskikt kvar som är svårt få bort MEN om man blöter tapeten (är betongvägg bakom så det gör inget, inga gipsskivor här inte!) så får man även där bort hela våder. I duschen var det ju lätt, i resten måste jag prova om det funkar när jag blöter med en blomspruta. 

Men summa: med bara besvär i badrummet (som går relativt enkelt att lösa) så har jag verkligen tur. Och alla väggar under, utom i badrummet, är superfina och som jag redan sagt, hittar jag rätt nyans kommer jag inte ens behöva måla hela väggarna. Men om inte är det ju snabbt gjort att dra över alla med roller en gång. Mycket bättre än att måla på tapeterna (som vaktis föreslog) då de är gula eller mörkgula och troligen måste målas fler gånger + att jag är rätt säker på att de hade bubblat sig och löst sig med tanke på hur lätt de är att få ner.

Nu hoppas jag bara att ingen mer vill kolla på lägenheten. För nu ser den verkligen oattraktiv ut :). Men det är å andra sidan inte mitt problem.....

Varit och hämtat mitt schema, jag hade jobbat 192,8 timmar så sparade undan 15 timmar. Har nu 93 timmar sparade! Mer än jag trodde. Det är 2,5 vecka jag kan ta ledigt med lön. Och dessutom har jag 17 dagar semester kvar att ta ut, det är 3 veckor lite drygt.

Min bubbelplast kom i morse (de är väldigt tidiga här paketfirmorna *gäsp*) så nu har jag allt också. Nu ska jag äta glass och läsa Sport Bild innan jag sätter igång med disken, lunchen och sen tapeter.

tisdag 26 juli 2016

Ny hobby :)

När jag stod och väntade på mina makaroner som kokade så började jag pilla på en tapetskarv (de har på många ställen släppt lite i skarvarna) och drog lite. Tänke jag kan ju kolla hur svårt det är att få ner dom, vet ju många har ett rent helsike få bort de gamla tapeterna. Men inte jag! Gick hur lätt som helst, kan dra ner hela våder utan problem. På enstaka ställen släpper skikten och jag får en tunn papperfilm kvar men även den är lätt att dra bort efteråt.

Och himla roligt är det så eftersom det gick så lätt också så vips är nu mer än halva hallen vit! Nästan lite synd jag måste sluta nu för jag måste börja göra i ordning mig för jobbet. Men vet vad jag ska göra ikväll. Hela hallen (bara bakom en fastskruvad hallmöbel jag inte kommer åt nu) ska bli vit.

Och som grädde på moset kommer det fram en nästan helt perfekt vit vägg! Om jag hittar rätt nyans kommer jag inte ens behöva måla hela väggarna utan bara bättra på lite på vissa ställen. Och det är inte mycket som behövs spacklas heller.

Sicken tur jag har :)


Sådana här problem har jag inte!! 

När nästa lön kommer (om 1 vecka) ska jag köpa målarfärg, spackel, och alla tillbehör jag behöver. Men perfekt det går så bra riva tapeterna. Ska ta ner så mycket som det går redan nu. Jag har iof en hel månad dubbelt men dels så jobbar jag, dels så är det ju roligare inreda nya lägenheten så så mycket som går att förbereda i gamla är ju bara bra.


Behagligare idag

Än så länge sol men behagliga 23 grader. Tack! Det får gärna stanna där. Har sköna 23,5 grader inne.

Fick mina 25 flyttkartonger idag så ska packa lite mer under veckan. Däremot fattades luftfolien så har mailat firman. Den är med på fakturan men det kom bara ett paket och jag kollade med de som levererade och det stod bara paket 1/1 också på avin.

Då det är lite svalare idag ska jag tömma ut det sista ur Fernandos bur, igår tömde dom soptunnan också så jag får i mer säckar. Den är iof stor men kommer jag med 4-5 stora sopsäckar blir den fort full så jag brukar försöka dela upp det.

Imorgon när jag hämtar schemat måste jag komma ihåg att fråga hur mycket jag jobbat (nej jag har ingen riktigt koll på det, bara ett hum, vet det låg runt 150 timmar tom 20 juli) tror jag har jobbat mycket så jag kan spara undan en del timmar. Annars går det bort så mycket i skatt. Man ska hålla sig runt max 180 timmar utbetalt för att det ska löna sig ta ut övertiden. Annars är det bättre spara undan timmarna och ta ut de senare eller i ledighet.

måndag 25 juli 2016

Vill inte gå ut....

Det är just nu 32,2 grad ute. Jag har 26,4 grader inne. Måste dock ut och handla och sedan vid halv fem jobba. Men jag kan säga jag har ingen lust alls att gå ut i denna värmen.

Som tur är känns luften vid golvet relativt kyligare så hamstrarna har det rätt bra. Är bara Flixx som står högre upp. Alla andra får sova på sina uteplatser för att vara så långt ner som möjligt. Men Flixx har ju 0,6 m² med bara sand så hon borde hitta svalka där rätt bra.

Ska köpa en enkel termometer så jag kan mäta hur varmt det är inne i rummet och vid golvet. Nu har jag bara en kombinerad som mäter ute och inne tempen och den står i fönstret så jag hoppas den visar lite mer plus än vad det är.

Enligt min väderapp på mobilen ska det komma skurar vid 16-tiden och jag hoppas det (när man hoppas på regn, då är det varmt!!) men det har de å andra sidan hävdat i mer än 1 veckas tid nu utan att det kommit en droppe regn.....

söndag 24 juli 2016

Hamburgfoton

Här kommer några foton från vårt besök i Hamburg igår.

Började med fika. Drack en mycket god (med dyr!) vattenmelondrink. 6 Euro för en alkoholfri dryck med vattenmelonextrakt och mineralvatten. Hamburg är dyrt.

Svanparkering 

Det var ebb, vilken skillnad på vattennivån!

Typiska hamnhus 

Lite vatten här med, i bakgrunden en polisstation 

Hamnpolisen håller till här 

Fick med nästan hela huset i alla fall :) 

Hanna vid Landungsbrücken 

Liten del av hamnen 

Landungsbrücken 

Besök på Reeperbahn är ju självklart när man är i Hamburg 

Polisstation på Reeperbahn. De har väldigt fina polisstationer i Hamburg 

Planten und Blomen, botanisk park mitt i Hamburg 

Mycket fina vattenspel i parken 

Del från japaniska trädgården 

Sköldpaddor 

Avslutade med mat på Vapiano innan vi tog tåget hem. Jag åt kantarellrisotto. 

Varmt!

Vore skönt om megavärmen tog slut. Det är ett helvete att jobba i den. Svetten rinner och man känner sig hur ofräsch som helst. Som tur är har jag bara kvällsjobb nästa vecka. Denna veckan med lunchjobb var inte kul kan jag säga!

Jag gillar den inte som sagt men nu börjar det bli kritiska temperaturer inne också. Hamstrar klarar temp över 25 grader dåligt. Jag har nu 25,6 grader. Har dragit för alla gardiner, stängt alla fönster (så man håller värmen ute). Skulle behöva ha öppet nattetid men då är de ju ute och det får inte dra på dom heller. Jag öppnar dock upp direkt på kvällen när solen försvunnit men får sällan ner det mer än 1 grad.

Få se om det lugnar ner sig annars får jag se om jag kan få tag på ett kylaggregat. De är bara så jäkla dyra!

Har röjt hela förmiddagen och de som skulle komma och kolla på lägenheten kom redan tjugo i två. Lite väl tidigt, tur jag hade hunnit ur duschen. Så många timmars jobb för 5 min titt och så kunde inte de här heller tyska. Vilket gör allt lite frustrerande för jag skulle ju vilja berätta att de får nytt golv och att väggarna målas vita. De här hade ett litet barn med sig som tolkade i alla fall. De förra gången kunde ju varken tyska eller engelska så där var ju kommunikationen = noll. Ingen aning om de här var intresserade, de sa inget och det gjorde inte de förra heller. Skulle gärna få slut på detta upp- och nerbyggande hela tiden!


lördag 23 juli 2016

Ont i fötterna!

Vi har gått mer än 18 000 steg. Hanna hade nämligen en stegräknare. Så vi fick skapligt ont i fötterna. Men vi har traskat runt i Hamburg. Var inte in i en enda affär utan gick bara runt i stan och kollade runt. Vi fikade en gång och åt mat en gång det var det enda vi gjorde förutom att gå. Lagom varmt var det också. Har fotat lite med mobilen men batteriet tog slut och nu laddar den så visar er bilderna imorgon.

Imorgon kl 14.00 kommer det ett par och ska kolla på lägenheten också, vilket betyder jag (igen, suck!) måste plocka bort alla lekplatser. Börjar bli skapligt less på det.... sen städa undan lite men är inte stökigt så det går fort. En runda med dammsugaren och plocka bort lite tidningar och papper från vardagsrumsbordet bara.

För övrigt ska jag inte göra ett dugg! Jo, se på F1 från Ungern och tömma klart Fernandos bur. Har tömt den till hälften redan men hann inte mer igår och idag orkar jag bara inte.

Apropå Fernando så har Atlético spelat sin första träningsmatch idag och vann med 2-0 efter mål från just Fernando Torres (och ett självmål av de andra). Werder har också träningsspelat mot 1860 München som med nöd och näppe inte åkte ur 2 Bundesliga och förlorat med 2-1 där 1860 gjorde alla tre målen för även där var ett självmål inblandat.

fredag 22 juli 2016

München är stängt

Nu har terrorn kommit hit också. Flera galningar på flykt i stan efter att ha skjutit ihjäl flera människor i ett köpcentrum (antalet varierar från 6-15 st) och allt är stängt, tåg, bussar, tunnelbana och spårvagn går inte. Folk tar sig inte hem eller därifrån.

Var nyss ute på min sista runda och iof är det fredag kväll men jag jobbar varje fredag kväll och har aldrig sett så många poliser i vår lilla stadsdel som ikväll. Och då är vi många många mil ifrån München. Fördelen är ju att om något händer i Tyskland har vi ju ännu en poliskår att ta till. Det finns poliser att skicka ut. Den dagen det smäller i Sverige lär Dan Eliasson få ta till något annat än armband! Men frågan är vad han ska ta till. Han gör ju så att alla poliser flyr fältet!!

torsdag 21 juli 2016

Väderprognoser alltså

Det skulle bli kallt idag minsann. Ja, i och för sig var det 27 grader idag och inte 32 som igår på förmiddagen men kallt?! Nu klockan 23.00 har vi 24 grader. Så jag ger inte mycket för väderprognoser måste jag säga. Och de har tjatat hela sommaren om åskväder och storm och jag vet inte allt. Hittills har vi haft lite muller en dag och igår 3 st blixtar men inget mer.

Är hemskt att jobba i 30 graders värme så jag hoppas det bli liiiite kallare, speciellt som jag börjar förmiddagen imorgon med att duscha en tant. Drygt börja passet med att bli sjöblöt av svett liksom.

Bara morgondagen och kvällen sen har jag HELG!! Om det blir fortsatt bra väder ska jag och Hanna åka till Hamburg. Regn lär det väl inte bli men nästan så jag tycker 30 grader är mer illa än om det regnar faktiskt.

onsdag 20 juli 2016

Varmt!

Plötsligt kom sommaren. Mer än 30 grader idag men det ska regna och åska redan imorgon så man för njuta fast det är liiite för varmt när man jobbar. Lunchrundan blev svettig och då är det en lugn och behaglig runda. Så bävar lite inför kvällen. Då har ju solen dessutom värmt upp allt lite till.

Fick köpa solkräm igår lite oplanerat då jag under de timmar jag var ute (man tänker ju inte på att solen tar när man cyklar omkring) brände armarna rätt bra.

Nu ska jag ta tag i disken och samtidigt passa på att tvätta rent några hamsterhjul. Dvärghamstrar använder gärna hjulet som toalett samtidigt som de springer i det och man måste regelbundet tvätta rent dom.

måndag 18 juli 2016

Var värt gå upp tidigt!

För jag behöver inte göra ett dugg åt golven. Inte ta ut plastmattorna, inte byta golvlister, inte ta bort tejprester (då förra boenden har klistrat fast allt med dubbelhäftande mattejp, inte bry mig om reporna på golvet i vardagsrummet. Då de ska byta alla golv så går allt det på Gewoba. Jag behöver bara måla väggarna vita! Det är ju otroligt mycket lättare och billigare än om jag skulle fått lov att fixa allt. Så det var väl värt att plåga sig upp tidigt. Nästan så jag ska fira lite ikväll! Kanske köper mig en pizza hem istället för att laga mat sent ikväll :)

Ska iväg och jobba om 45 min, sen direkt efter det sticka till kliniken och fixa medicin åt Jojo, hem och äta och bygga upp alla uteplatser igen innan kvällsjobbet startar igång.

söndag 17 juli 2016

Dryg helg är avklarad

Väldigt mycket jobb blev ännu mera jobb då en blev sjuk imorse. Så klämde in några till. Nu är jag skapligt slut. Har dessutom parallellt försökt få lite ordning i röran här hemma (blir lite rörigt med halva bohaget packat, andra halvan inte) då Gewoba fick för sig att den besiktning de gjort inte duger (är samma besiktning men krysset ska vara på ett annat ställe på papperet) och vill komma imorgon 9.30 och igen kolla vad jag måste fixa vid flytten. Så där ryker min lilla sovmorgon. Måste upp tidigt och fixa det jag inte hunnit i helgen. Men de andra dagarna kan ni vara säkra på att jag inte kommer kliva upp före klockan 10.00!!

Helt onödigt tycker ju jag då men inget att göra åt.

Lägger in slutspurten på mina 19 dagar jobb i rad nu med 5 dagar lunch+kvällsrunda. Sen har jag ledig helg!! Och bara 5 dagar och ledig helg igen!! Men det är ju för att jag nu gjort 19 dagar på raken. Måste fixa mer metacam åt Jojo imorgon också. Gör det direkt efter min middagstur.

fredag 15 juli 2016

Tysklands OS-lag i fotboll

Det kommer bli riktigt sevärt! De togs ju ut idag och det är ju U23-fotboll som spelas i OS. Men man får ha med 3 st som är äldre. De tre blev Nils Petersen och Bender tvillingarna! Bra val!

Tyvärr satsar inte Tyskland på OS-fotbollen så en massa bra spelare saknas. Förbundskaptenen fick inte ta ut:


  1. Spelare som varit med i EM-truppen
  2. Spelare som bytt klubb i sommar
  3. Mer än 2 spelare från samma klubb
  4. Spelare från Hertha och Gladbach (för de ska samma tid CL och EL kvala)
Orsaken är för att de båda Bundesligorna drar igång samtidigt och klubbarna vill inte släppa för många spelare för det göra att de stora klubbarna skulle få lov att spela utan för många av sina bästa spelare om man skulle ta ut de 18 bästa U23 spelarna.

Ja, ni ser ju själva. På så sätt försvann Berndt Leno, Marc-Andre ter Stegen, Kevin Volland, Leroy Sane, Julian Wiegl, Joshua Kimmich, Mohammed Dahoud mfl. 

Men de som är kvar är riktigt bra. Här är truppen:




Mycket nu

Usch och fy så mycket jobb jag har. Imorgon från 6 till 11 och sen igen 16.30 fast då bara till 20.00 i alla fall.

Var och lämnade plasma idag, nu får jag inte lämna förrän 1 augusti för jag har varit där så ofta (man får ha max 45 gånger räknat ett år bakåt). Var sen och skulle köpa nya batterier till telefonen hemma men de hade bara AA uppladdningsbara och jag behöver AAA. Ska åka till en större affär imorgon förmiddag efter jobbet, hann inte det idag. Nu är de som sitter i så dåliga så efter att jag ringt några patienter om tider för imorgon och pratat högst 5 min så la den av.

Mitt pass hade inte heller anlänt från Berlin igår så får ta det nästa vecka. Eller veckan därpå. Jobbar lunch + kväll nästa vecka och då blir det lite stressigt. Men ska ju ingenstans så det kan ligga en vecka till där och vänta.

Har även hittat på nätet en firma som säljer rejäla (inte så tunna och dåliga som IKEA, Bauhaus osv säljer) flyttkartonger. Jag kunde ju få hyra för 1 Euro styck från flyttfirman. Men här får jag 25 st för 1,19 Euro styck (och får ju då behålla dom). Ska även köpa bubbelplast, har så många glasdörrar till hamsterburarna som inte får gå sönder. Det vore en katastrof!! Men ska beställa först i slutet på nästa vecka. För gör jag det nu, kommer paketet nästa vecka och då är risken jag är iväg och jobbar och då måste jag hämta det på en paketdepå någonstans (kan vara rätt långt bort, beror på vilken firma som kör ut, vi har 5-6 st olika här) men veckan efter jobbar jag bara kväll och är hemma hela dagarna. Vill inte behöva hämta 25 kartonger + en rulle bubbelplast med cykeln liksom.

Nytt anslag i Frankrike

När alla andades ut att EM gick utan katastrofer så slog dom till. Jag skulle lägga mig tidigt då jag måste vända tillbaka dygnet lite då jag måste gå upp 5.00 i helgen igen men precis när jag skulle släcka ner allt kom meddelandet om Nice och nu fastnade jag ju framför CNN så blir inget med sova tidigt inte.

Nu har man släppt det där med bomber (då Frankrike visst ännu är i hög beredskap) och så använder man en lastbil istället. Över 70 döda och mer än 100 skadade så det kan ju stiga. Man har visst kört med full fart rakt igenom en fullproppad strandpromenad i 2 km. Frankrike firar nationaldag och det har precis varit ett fyrverkeri vid midnatt så otroligt många var ute.


onsdag 13 juli 2016

Sjukt rolig!

Säkerhetsgenomgång på flyget på östgötska! Hur kul som helst!! Jag lovar de fick i alla fall allas uppmärksamhet :)


tisdag 12 juli 2016

Pust

Jag har hållit på och packat hela förmiddagen. Det tar ju aldrig slut.... Men nu har jag paus för mat. Man får passa på för jag har räknat ut att jag har "bara" 4 veckor ungefär på mig då de veckor jag jobbar dubbla pass kan man i princip räkna bort. Då har jag så få lediga timmar att jag inte direkt hinner så mycket.

Dock kommer mina kartonger inte räcka på långa vägar. Bara alla hamstergrejor kommer ta upp minst 10 kartonger. Måste ringa flyttfirman och boka några från dom.

Ska dessutom jobba denna helgen också. Men får då nästa ledig istället. Det är ju semestertider och så blev två stycken sjuka igår. Men då jag bara jobbar kväll denna veckan så går det fast jag då kommer att jobba 3 veckor innan en ledig dag.

Har i alla fall ringt och fixat så mitt pass skickas från ambassaden i Berlin till konsulatet i Bremen. Men på sommaren har de bara öppet torsdag förmiddag så kan inte hämta det förrän då.

Nu är maten klar så jag sätter punkt för nu!

söndag 10 juli 2016

Trött och varmt

Har nu några timmar ledigt och tittar på Formel 1. Ikväll är det EM-finalen som gäller!!

Har jobbat två pass idag redan, först morgonen, sen hem åt en andra frukost och sov 1,5 timme sen ut på middagsrundan. Jag är seg, det är varmt (30 grader) och jag har en ny kollega med mig på kvällen vilket gör allt tar lite längre tid när man måste förklara och visa. Men jag har sagt åt honom att idag kommer vi skynda oss så jag hinner se så mycket av fotbollen som möjligt! Han var ju med igår med så idag behöver jag inte förklara så mycket men det tar ju längre tid för honom att göra sakerna än för mig men vi bör hinna rätt okej, senast halv nio, kvart i nio är jag hemma. Sen måste jag tyvärr kort ut vid halv tio men det går relativt fort.

Jag hoppas Frankrike vinner och att Griezmann gör ett par mål :)

Imorgon jobbar jag i alla fall bara kväll. Ska iväg och lämna plasma och handla innan jobbet men en liten sovmorgon tänker jag ta mig. Gå upp 9.00 eller 10.00 istället för 05.00.

fredag 8 juli 2016

Bläää

Har en bläää helg framför mig. Jobbar alla tre insatserna och dessutom knäppa tider. Kolla själv:

6.00 - 9.00
11.00-13.00
16.30-20.30
21.30-22.00

De två sista hör ihop men jag får tyvärr 1 timme tomtid emellan. Tur man bor nära så jag slipper sitta på kontoret och häcka i 1 timme. Åker hem och matar pälsmonstren istället :).

Båda dagarna dessutom. Kommer ju inte hinna något alls.

torsdag 7 juli 2016

Ser illa ut

Frankrike leder med 2-0 och det är 15 min kvar. Det tror jag inte Tyskland fixar faktiskt. Trösten i eländet är ju att det är Griezmann som gjort båda målen :). Ska det vara någon ska det väl vara den enda Atlético spelaren som är kvar i EM efter att Spaniens Juanfran och Koke åkt ur och Belgiens Carrasco. 



Griezmann har ju gjort mål på Neuer förr om man säger så :). När Atlético slog ut Bayern München ur Champions Leauge. 

Får hoppas Frankrike vinner över Portugal bara!

onsdag 6 juli 2016

Onsdag

Fantasirika rubriker va?! :)

Lite trött idag då jag väntade på Yoda och kom i säng först vid tvåtiden och somnade nog först halv tre. Och imorse kom ett paket redan runt halv nio tiden. Typiskt!

Idag är det ju äntligen fotbolls-EM igen så det finns något att se på TV:n. Helt otroligt hur dåligt med bra program det är när det är sommar.

Vi har jättekonstigt väder idag, ena halvan av himmlen är blå och så skiner solen men åt andra hållet är det nästan svart. Så risken för regn och åska är nog rätt stor. Ska iväg och jobba om ca 45 min så vore ju bra om det kunde vänta några timmar. Jag skulle behöva tvätta men då det nog blir regn tror jag att jag skjuter upp det någon dag.

måndag 4 juli 2016

Måndag.....

Alltid segt starta veckan efter en ledig helg. Man vet man har 12 dagar arbete framför sig. Men har en rätt okej vecka. Middagsturen tar ca 2 timmar och har korta kvällen som tar ca 3 timmar. Så helt okej.

Gick ju inge bra varken för Island eller Hülkenberg igår. Men islänningarna kan vara nöjda ändå. Nu hoppas jag Wales slår Portugal. Helt omöjligt ska det väl inte vara. Eftersom jag har korta kvällen kan jag se hela matcherna! Woop!! Tyvärr misstänker jag att jag har lång kväll i helgen så jag kommer missa lite men jag kommer helt fräckt planera alla jag kan så att jag är hemma till 21.00 och bara behöver iväg vid 21.30 i ca 20 min till en som inte går att skjuta på. Men på så sätt missar jag inte mer än 15 min på slutet av första halvlek.

Har beställt hamstermat idag. Dvärgisarnas mat är helt slut. Som tur är kommer leveransen om ca 3 dagar och tills dess har jag mat. Alltså jag har i glasen jag tar av varje dag men påfyllningspåsen tog slut igår kväll. Om ni fattar vad jag menar. Finns inget bra torrfoder att köpa i affär så man måste beställa på nätet men de skickar alltid fort.

Sen är nu alla vägda också utom Yoda (som vanligt). Få ser om han tänker komma upp tidigt idag. Jag är trött och kommer inte vänta på honom. Men till midnatt är jag ju uppe hur som helst.


söndag 3 juli 2016

Inte bra för nerverna

Jösses vilken avslutning på matchen igår. Inte nog med att det blir straffar, de lyckas inte avgöra det efter 5 st var utan det går vidare. Spännande värre och med lite tur och tack och lov har vi ju Neuer i mål så gick Tyskland vidare.

Idag hejar jag på Island och även om vinnaren här möter Tyskland på torsdag och jag ju hejar på dom så klart så vore ju en final mellan Wales och Island en höjdare :). Men först ska ju IslandFrankrike.

Jag har rensat lite i förrådet i lägenheten men kom av mig när jag började till på Formel 1. Jag Nico Hülkenberg har ju för första gången startplats 2 och det vore så roligt om han kan försvara en pallplats hela loppet igenom! Egentligen är F1 rätt halvtrist men det är så många bra tyskar som kör så jag brukar kolla ändå om jag inte har annat för mig. Tycker nästan kvalen är roligare än själva loppen :). Hahaha.
plockar lite här och där istället så jag samtidigt kan kolla till TV:n lite emellan.

lördag 2 juli 2016

Källarförråd klart

Eller i alla fall genomgånget och sorterat. Nu ska ju allt ut som ska slängas. Men det blir inte idag, det spöregnar. Och eftersom jag ska städa förrådet i lägenheten också så blir det nog lite skräp därifrån med. Får beställa hämtning av allt till helgen om 2 veckor kanske? Då bör jag ju hunnit gå igenom allt. Så hoppas jag på lite bättre väder tills dess.

Nu ska jag äta, städa lite och sen duscha. Ikväll blir det fotboll Tyskland - Italien. En svårt match så det blir nog spännande.

fredag 1 juli 2016

Bokat flyttfirma

Har gett den firma jag vill använda besked. Var en av dom billigaste men även en av (bara) två som gjort sig besväret att åka hit och titta vad som ska med. Dessutom den som får ner mina PAX-burar utan att jag måste skruva isär dom (om nu inte trapphuset här är trängre än vad vi tror, han kollade och tror det ska gå). Har googlat på firman och de har fått bra betyg också från folk som använt dom.

Så 29 augusti går flyttlasset. Ska idag ansöka om semester 29-31 augusti och då jag har helgen före 27-28 ledig blir det 5 dagar ledigt. Hoppas nu Annika och om jag får hit några fler kan flytta hamstrar den helgen. Vore perfekt. Jag har ju nya lägenheten 10 dagar före månadsskiftet men vore bra slippa mata och sköta hamstrar på två adresser i allt för många dagar. Speciellt som det i den nya inte finns ett kylskåp, måste alltså frakta maten emellan. Och de vi ska flytta själva måste ut innan flyttfirman kommer då Uffe och Messis burar täcker halva dörröppningen i vardagsrummet. Annars får de aldrig ut PAX-burarna.

I helgen ska jag ta tag i källarförrådet så det är klart. Ska göra ett schema så jag ser jag hinner allt. Måste ju även fixa målarfärg, målarsaker, nya baksidor till PAX-burarna (då ju Flo och Fluffis gnagt hål), rensa ur förråd, fixa golvlister, ut med plastgolven, måla, packa mm mm. Det låter mycket med 6-8 veckors tid men när man märker hur mycket det trots allt är att göra och att i princip varannan vecka försvinner när jag jobbar lunch+kväll (då jag inte har så många timmar ledigt) så är det inte så mycket tid trots allt.