onsdag 18 juli 2007

Hästskrällen!

Blev väckt imorse igen av telefonen. Våra hästar har rymt och är i Ornäs (väldigt långt borta ifrån där dom skulle vara) mellan järnvägen och motorvägen. *sucka* Slängde på mig kläder och iväg, förbi och haka på transporten på väg ut bara. Full kalabalik hade det varit (när jag kom var alla fem infångade) de har knatat längs en mindre asfaltsväg, under motorvägen och upp på järnvägsspåret där det gått en bra sträcka innan en förbipasserade hästvan människa fångade in en av shirehästarna med hjälp av ett hundkoppel. En bilist hjälpte till genom att blockera vägen med sin bil och stå och vifta in resten på en åker.

Polisen, SJ och Banverket var meddelade och trafikradion varnade..... *hrm*

Körde skytteltrafik med transporten för att få alla fem till stallet. Nu går de hemma där det är folk i princip dygnet runt samt ko-el i staketen och nu vore det väl fan om de gick ut. I gamla hagen var det lite lite tunt med bete men de skulle enligt planera flyttas idag eller imorgon men det tog tydligen saken i egna hovar. Fast jag fattar inte hur det kommit ut. Hagen är hel. Och jag tvivlar stort på att fem hästar hoppar ut. Två av dom kan hoppa ut det vet jag även om Den Vilda inte hoppat ur en hage sen hon var två år. Men två tunga Shirehästar? Svårt att tro det. Dessutom var grinden stängd men undertråden upphakad i övertråden - ni vet så där som man stänger när man tar in alla men ändå stänger grinden - visst någon av hästarna kan ha pillat upp grinden och en förbipasserande stängt den men det är eltråd och plasthandtag så det är om inte omöjligt ändå lite långsökt. Och varför skulle en förbipasserande stänga grinden till en tom hage?

Jaja inte en skråma på en enda häst så det hela slutade i alla fall lyckligt. De har nog varit ute ett bra tag för alla fem ställde sig och sov i hagen när flocken åter var samlad hemma vid stallet. Nu får mina gå där resten av sommaren. De två beteshästarna ska ev tillbaka en vända till men då i en annan hage med rejäl ko-el i den också.

Hur som helst så ansåg jag hästarna vara motionerade idag utan att jag behöver ta ut dom en vända!

Inga kommentarer: