onsdag 11 juli 2007

Lite Finlands nytt

Hittade just det här om hur de tänker göra med uttagningarna i SGP efter Veikkaus:

Nach der Finlandia Tour wird sich entscheiden,ob er auch zu den SGP kommt, denn die besten 6 werden zu den ersten 4 Wettkämpfen an den Start gehen. Und die Springen von Plätzen 7-10 werden zum COC nach Lillehammer fahren.

De sex bästa efter hela Veikkaus Tour får starta i de fyra första SGP tävlingarna, alltså Hiza, Pragelato, Einsiedeln och Courchevel. I år tänker alltså finnarna starta i betydligt fler tävlingar. Synd jag inte visste det i våras då, då hade jag tagit mer ledigt men det går ju knappast att komma nu och be om mer semester liksom. Jaja får väl hoppas de tänker dyka upp även på avslutningstävlingarna i Tyskland. De brukar göra det i varje fall. Men tillbaka till Veikkaus. De som placerar sig 7-10 åker till COC:s sommar hoppning i Lillehammer.

Normalt bör Havu enkelt vara bland de sex bästa. Han är normalt en mycket bra sommarhoppare. Men efter den bedrövliga vintern han hade, där han inte kom i form på våren som han brukar vågar jag fasen inte hoppas på något alls och det kommer bli mycket jobbiga dagar 28/7 - 1/8.

De är liiiiite jobbiga finnarna som så strikt går efter sina uttagningstävlingar. Skicka A-laget istället för tusan!

Inga kommentarer: