lördag 7 juli 2007

Lekt turist i Uppsala och Stockholm

Sådär nu är jag uppdaterad, skrivit min artikel till Sourze och gratulerat Andreas, så nu kommer rapporten om de dagar vi har varit borta.

Tidigt på onsdag morgon efter bara 4 timmars sömn gick tåget mot Uppsala. Fint väder, sol och 23-24 grader. Kommer inte ihåg vilken ordning vi gjorde allt men vi såg i alla fall, Slottet, Domkyrkan, Botaniska trädgården, Stadsparken, Fågelsången mm. En vända på stan också men ingen shopping då vi ju skulle vidare till Stockholm. Satt länge på en bänk i Botaniska, babblade backhoppning (så klart) och njöt i solen. Halv sex klev vi på tåget mot Stockholm.

Bodde på Vandrarhem vid Fridhemsplan, ett jättefint ställe, enda skillnaden mot ett riktigt lyxigt hotell var att vi hade dusch och toalett i korridoren. Widescreen TV och fritt internet på rummet var ju rena lyxen! Efter att ha installerat oss i rummet så tog vi tunnelbanan ner till city och gick runt lite i Kungsträdgården. Gick dock tillbaka hyfsat tidigt då vi skulle upp tidigt nästa dag.

Torsdagen var verkligen stora turist dagen. Vi gick och gick och gick och jag fick så ont i fötterna! Började med att gå en sväng på stan förbi Slottet, hade tur och såg en del av vaktavlösningen, sen en tur inne på slottet som väl var sådär kul. En vända i Gamla stan (bara en snabbis, fredagen var shoppingdag) och sen båt ut till Djurgården. Junibacken var kul men mycket barn men helt okej trots allt, även som vuxen hade man klart behållning av stället. Sen Vasamuseet som jag alltid tycker är intressant. Efter det Skansen där Alice var lyrisk över alla fina svenska gamla hus och våra skandinaviska djur. Klart "nyttigt" få se det med en icke svensks ögon, själv tycker jag inte det är så fantastiskt precis, men å andra sidan blir ju jag lika dan när jag kommer ner i Alperna *s*.

Kvällen avslutades med Gröna Lund. Åkte den nya Kvasten och den var kul. Lite lagom läskig, jag gillar inte saker som går för mycket runt och upp och ner för jag blir bara åksjuk men den attraktionen var helt okej. Det är så roligt att bara gå runt och titta på folk! Vi hade riktigt roligt där ute.

Avslutade med en vända på stan innan vi återvände till vårt vandrarhem, var förbi Kungsan, Cafe Opera mm. Lite folk ute, det var iof torsdag men det är ju juli så jag trodde det skulle vara mer.

Fredag tog vi oss en liten sovmorgon då vi alltid kom isäng mycket senare än vi tänkt, förstår inte varför?? eller joooo, egentligen gör jag nog det!

Shopping på schemat som huvudtema idag. Började i Gamla stan och avverkade de flesta souvenirbutiker där, vi skilde oss dock från mängden då vi hela tiden spanade efter blå-vita saker inte blå-gula ;).

Sen in till city och traska igenom de flesta klädbutiken vi såg. Jag hade redan mycket ont i fötterna sen torsdagen men det var bara att bita ihop. Men när affärerna (de flesta i varje fall) stängde så åkte vi till rummet och vilade ett par timmar samt följde CoC första sommar hoppning. Runt midnatt var vi i city igen och nu var det knökfullt med folk överallt. Men vi var runt vid Stureplan och kollade samt lite vid Odenplan där vi råkade hamna för jag gick naturligtvis åt fel håll när jag skulle gå mot centrum.

Lördag, idag alltså, skulle jag med tåget "redan" 13.30 så det blev en snabb vända på stan bara. Alice skulle med båten på kvällen och jag har fått flera SMS där hon skriver att hon sitter och pratar backhoppning med finnar. :), lyckos henne!!

4 kommentarer:

Malin sa...

Lät nice:) vart kommer hon ifrån?

Tasja sa...

Tyskland, nån liten "stad" i södra ganska nära Stuttgart jag inte kommer ihåg namnet på. Mosbach tror jag det var!

De var nice :)

Anonym sa...

Ni verkar ha hunnit avverka det mesta som finns att se i Uppsala. Men ni glömde det stora fina vackra huset på 11 våningar vid Svartbäcksgatan. *SKRATTAR*

Tasja sa...

Jag pekade i alla fall ut det från tågfönstret :)