söndag 30 mars 2008

Hästmänniskor, finns det något känsligare?

Jag skrev förr träningdagbok på en internetsida men avslutade mitt konto för jag tyckte folk var lite överkänsliga. Men så gick ett tag och det är ju fan praktiskt att kunna skriva online och inte som jag gör nu skriver och laddar upp på en egen hemsida. Så jag ställde mig i kö igen. Men idag raderade jag min nya förfrågan att få en plats.

Om man där inte bara skriver att oj sån söt häst och vilka fina luddiga öron och andra allmäna fåninga sockersöta tillrop (som de flesta inte ens menar seriöst utan man "ska" bara skriva så för att vara med i gänget) så är man både det ena och andra. Jag råkade uttrycka att många hästar i Sverige övertäckas. Att djur förmänskligas (gäller oxå spec dom som äger små kaninhundar också och klär dom i div kläder). Det är 10 grader varmt. Finns inte många hästar som pga att dom fryser måste gå täckade nu, spec när solen lyser. Ojojojoj skulle jag inte ha sagt! Att sen folk pga lathet väljer ha täcke på för att slippa borsta det är en annan sak. Men påstå inte hästen fryser! När jag dessutom berättade att min klippta häst sådana här dagar går ut naken så var jag ju en idiot (de har fri tillång på hösilage, hon kan äta om hon fryser.....)

Hästmänniskor *skakarpåhuvudet*

Vart tog kunskapen vägen? Den försvann bland allt blingbling och annat tror jag...... :o)

4 kommentarer:

Vicky M sa...

e du gaoen som har häåsten ute utan täcka nu??? det ska jue vara tjocka cintertäcken, min shoppen hade frusit ihjäl när jag ahde honom om jag släppt ut honom utan. men måste erkänna på sommaren har man regntäcke för man e lat, det hade jag =)

Tasja sa...

Porslinshästar ;)

tessan* sa...

Min älskling har självklart ett vintertäcke på sig, kan ha regntäcke på sommaren om det inte är sol och VARMT. Dock inte p.g.a lathet då hon står i en liten "sjukhage" så hon blir inte lerig om hon är utan heller. Hade jag haft en häst som jag red någon gång ibland ute i skogen skulle jag säkert sköta den annorlunda men har man en tävlingshäst som hela tiden ska prestera är det klart att man ser den som en "porslinshäst". Då vill man även förebygga alla ev skador. Tex så har Super Fly haft ont i ryggen, ser då hellre att täcket är lite för varmt än att hon skulle bli kall. Däremot förstår jag mig inte på folk som måste klaga på allt, du får ju sköta dina hästar som du anser vara på bästa sätt lika mycket som jag sköter min som jag anser vara på bästa sätt för henne.

Tasja sa...

Hästen som diskuterades är en 24 årig promenadhäst.

så klart måste vissa pga skador och annat ha täcke. Tex går Action täckad tidigare och längre än Galax som klarar sig tidigare utan täcke, trots att hon är den klippta och han den med päls, därför att han fryser lättare.

Men normala hästar med fri tillgång på grovfoder behöver knappast tjocka vintertäcken när tempen är 10 grader.