tisdag 27 oktober 2015

Fick slänga om schemat

Jojo måste till veterinären redan idag. Jäkla tänder och växa fort (skriver mer i hamsterbloggen).

Ibland blir man matt på folk. En tantalura började först med att lite halvspydigt, du är sen. Bara det får mig se rött = jag är inte den snällaste då liksom. För det mesta tiger jag ihjäl dom. Låter dom prata men svarar inte för det är bara dumheter som kommer ut ur mun på dom. I alla fall om dom tjatar då kan jag ju aldrig hålla tyst utan då jävlar liksom, mucka inte med mig! Så till slut sa jag åt henne, ja du (eller du får man ju inte säga heller för den delen) några patienter innan tog lite längre tid, det händer, lev med det och så gick jag uppför trappen. Jag hade sagt till henne jag skulle vara där runt 9. Jag kom 9.15 vilket inte ens är sent i mina ögon, det är ALLTID +- 15 min liksom som gäller.

Då hade jag oplanerat fått bädda rent en säng, duscha en patient som egentligen inte skulle duscha men det var nödvändigt pga en "blöjolycka" och varit förbi kontoret med ett sjukförsäkringskort som var bråttom. Alltså var 15 min extra inget att snacka om liksom.

I alla fall så duschade jag hennes man och klädde på honom. När vi kommer ner i trappen så klagar kärringen på att jag duschat honom för fort?! Jag blev så paff, först glodde jag bara på henne. Hur kan man ens duscha någon för fort? Man kan fuska och hoppa över moment men gubben var både nerblött, intvålad från topp till ner mellan tårna, avduschad, torkad, insmord och påklädd. Ska jag stå och spola vatten på honom 5 min extra så tanta blir nöjd eller vad då?

Men sen fick jag mål i mun och sa åt henne, han är duschad påklädd och färdig. Ska jag duscha honom långsammare får han vara sist på turen för jag har fler som väntar på mig. Nä, då är det ju inte längre morgon utan förmiddag och så länge ville de ju inte vänta! Precis, just det. Där klämmer skon, just därför kan man inte stå och spola vatten bara för att, just för att alla vill ha hjälp före 10.00. Så när ska jag gå därifrån avslutar hon med orden, imorgon kommer du prick 8!

Fail! Helt fel sak att säga till en redan smått irriterad, stressad och morgontrött Annelie! Jag bara, nej det gör jag inte, jag kommer runt 8. Det betyder ibland lite före, ibland lite efter. Jag jobbar med människor, jag kan inte säga att jag är prick någonstans. Speciellt inte när jag som idag redan haft 10 pers innan honom (nu blir det "bara" 5 innan honom imorgon men det räcker ibland. Tar ett par 2-3 min extra då är det vips 10-15 min). Och nej, jag kommer inte heller imorgon spola extra vatten på gubben. Kärring! Ja, det sista sa jag ju inte åt henne då. ;)

Inte min patient, har aldrig haft dom förut, fick lov att ta honom då en kollega blev akut sjuk och är inte tanta nöjd får de gärna plocka bort honom ur min tur. Jag har timmar så jag klarar mig.

Säger åter som jag sa åt en chef på Polisen för många år sedan när jag fick beröm för hur jag hanterar folk - jag tycker inte ens om människor. Konstigt nog får jag ofta väldigt mycket beröm för hur bra jag går ihop med alla (och på nått jäkla sätt får jag alla knepiga patienter också). Men nä, jag tycker fortfarande inte om människor så värst mycket. Jag kan bara dölja det bra i 99,9% av gångerna :)

Inga kommentarer: