torsdag 1 oktober 2015

Igår var en tuff dag

Först var jag på vidareutbildning i temat döendet och döden och hur vi möter de anhöriga till våra patienter. Sen hem och kolla hur mina sjuklingar mådde. Det hade sig redan dagen innan antytt det nog inte var så bra. Jag stod med Kassandra i handen när Annika ringde och frågade om jag var hemma, hon ville komma förbi. Kunde inte bli bättre. Hon har sett många hamstrar. Även om jag var mig rätt klar hur det skulle sluta så är en andra åsikt alltid skön att ha.

När Annika kom kollade hon på båda och var min mening, till veterinären. För Kassandra var det sista resan för Elvira fanns en liten chans man kunde göra nått men jag var inställd på att det var över även där. Snälla Annika följde med.

Det slutade med att båda blev avlivade och Annika erbjöd mig att begrava dom på hennes kolonilott. Så iväg dit och så fixade vi det på en gång. Det var tufft att ta båda på en gång men jag var förberedd och har nog sörjt båda innan för visst var jag ledsen men det var värre när Thekla så oväntat dog. Fast jag saknar Kassandra massor. Vem ska nu hålla mig vaken på nätterna? Komma springande när jag ropar? Använda mig som klätterträd? Riva ner mina tapeter och gnaga på golvlisterna?

Var hemma först 21.00 och då hade jag bara ätit en macka vi fick på kursen. Så jag beställde en pizza och såg sen slutet på CL matchen Gladbach - Manchester City. Stod länge 1-1 och Gladbach höll emot bra mot detta miljardlag men det slutade 1-2 till slut.

Idag (och helgen) har jag massor av jobb. Måste tömma bådas burar, allt ska skuras och in i ugnen. Sen vill jag helst idag få klart Flos inredning också. Jag måste tvätta så kläderna är torra på måndag när jag ska packa och så måste jag städa. Vägrar lämna en lägenhet i oreda till Annika. Tror varje gång hon varit här hittills har jag varit mitt i en byggfas eller nått och det varit stökigt.

Idag ska jag äntligen idag till frisören. Att ha ett kort hår som skulle ha klippts för 6 veckor sedan helst är inte snyggt på något sätt.

Inga kommentarer: