lördag 14 april 2012

Spinner vidare på SVW x 2


Fast denna gång SV Werder Bremen x 2. Först proffsen igår. Sen kvällsmatch borta mot Stuttgart. Ett Stuttgart som kommit igång riktigt bra, mot ett Bremen som spelar sämre och sämre samtidigt som spelarna så långsamt försvinner...skadelistan blev längre igår, Marko Marin skadade sig. Dessutom lyckades två klantskallar dra på sig sitt femte gula kort och är borta mot Bayern München. Dessutom två viktiga spelare, vår kapten Clemens Fritz och innerbacksklippa Sokratis. Nästa förlust kan vi räkna in. Ja för de förlorade igår med. Visserligen gjorde Markus Rosenberg 0-1 men det hjälpte ju inte när Stuttgart gjorde 4 mål. Två av dom kom dessutom från ex Bremenspelaren Martin Harnik.

Idag spelade U23 hemma mot Osnabrück. Det blev ju klart i onsdags i bortamachten mot Stuttgart U23 att de nu ramlar ur Liga 3. Trots det "toppade" man laget idag med Thy, Trinks, Füllkrug, Avdic och Kroos. Alla iof U23 spelare till och från men sällan alla i en match sedan de även på senare tid mer regelbundet är med i truppen bland proffsen (pga alla skador). Hjälpte nu inte 0-2 i baken. Osna hade två målchanser och fick två mål. Bremen hade fler målchanser men är också mästare på att bränna bra lägen....


Det finns två spelare jag tycker lite extra synd om. De heter Florian Trinks och Denni Avdic. De har på fyra dagar (onsdag till lördag) varit med om att:


  • förlora tre matcher
  • åka ur Liga 3 med U23-laget
  • tappa chansen (mer eller mindre iaf) att spela i Europa Leauge 
  • och dessutom flygit tur och retur två gånger till Stuttgart och förlorat
De båda har nämligen varit med i båda trupperna i U23 och Proffsen under dessa tre matcher (det är de ensamma om). Ibland tror jag livet som fotbollsproffs suger.....

Imorgon åker jag och Benni till Havelse (typ en "förort" till Hannover) och ser Havelse - Wilhelmshaven. Förresten var både Kevin och Basti Platz11 idag och såg på eländet. Och när det gäller Basti börjar jag hoppas på ett under. Tydligen ska det vara långt gångna samtal förda över ett tvåårskontrakt här i Bremen. Men än så länge är det inofficiellt även om Klas Allofs har bekräftat samtalen har förts..... För er som undrar varför det är ett under, har han varit skadad de senast två åren ungefär..

Jag har i alla fall riktigt bra foton från idag. Flo bjuder alltid på bra motiv, han gör saker som andra inte gör helt enkelt...;) Ska bara få tid och ork att bearbeta dom. Har även i kameran foton från matchen i Wilhelmshaven i tisdags, avslutsträningen i torsdags och så matchen idag då. Och imorgon fyller vi på med lite mer Wilhelmshaven.

Inga kommentarer: